Betulnuri
Sen 26 haftalık hamilesin ya. Sen ay olarak 6 ayı bitirmiş oldun doldurdun 7ci aya girdin. Daha 7 aylık hamile değilsin 7ci aya dogru gidiyorsun. Yani 26 haftalık hamilelik 6 ay ve 2 günlüksün sen suan. Yanı soranlara 6 aylık hamileyim diyeceksin.
buraya kadar tamam mi?
arti sen diyorsun ki ben su su tarihte evlendim hamilelik süresi daha uzun diyorsun. Tamam haklısın ama senin en son adet tarihine bakar doktor hangi gece hamile kaldığına degil. Belki sen son adet tarihinden 7 gün sonra hamile kaldın Rahime dustu diyelim. Mantıken o gün ilk gün olmus oluyor aslinda degil mi ama doktor ona bakmıyor iste. Teoride doktor senin son adet tarihine bakar. Ve son adet tarihine göre sen 1 haftalık hamile olmus oluyorsun. oda niye öyle cunku tıpta senin hamile kaldığın gününü göremezler bilemezler. O yüzden dünyaca kadınların son adet tarihini baz alırlar ve o tarihten itibaren hesaplarlar. O yüzdende teoride hamilelik süresi 42 haftadir. 40 hafta artı 2 hafta adet süresi bi oynama payı bırakır. anladın mi simdi. Anlamadım de saçını basını yollayim😝🤣