Ozlemmmmm 7. Ayimiza girdik hala isim bulamadik Ikra ismi nasil sizce varmi kizina bu ismi koyan? Ya da anlami guzel dini isim onerisi olan
PnRTurK53 Ozlemmmmm yeğenimin adı derin ikra 11 aylık babanesini bekliyor namaz kılarken kucağına çıksın da birlikte tesbih çeksinler diye hep diyorum derin derin okuyacak allahın izni ile ☺️
Ebi Ozlemmmmm ben kızım olsaydı ikranur koycaktım elizan ikra isminide çok beğeniyorum düşünebilirsin bence
Nidanurfirat Kuranda geçen bi isim ama bir manası yok hatta isim değil fiil . Arapçada oku demek. Bebce daha anlamlı bi isim bakın derim nacizane fikrim
cennetinsusu Ozlemmmmm Canım ikra güzel ama beğendiğim ve anlamı güzel olan isim var. Hifa 😊 Hifa hatun diye araştır hikayesi çok anlamlı tavsiye ederim.
Ummi Zümra,hifa,esleme,hafsa,sevde,amine 🤣 kizim olsaydi zümra koycktm anlamida cok guzel arastr iyce
SultanElmasDemirel Kuranda geçecek diye bir kaide yok biliyorsunuz. Anlamı güzel olmalı. Aleyna ismi mesela güzel ama hiç bir anlamı yokmuş. İkra da aynı şekilde oku. Lina-Hurma fidesi demekmiş. Liya-Sabırların en güzeli birde Alin duymuştum ışığı kaynağı anlamına geliyor. Değişik güzel gelmişti ama siz bilirsiniz
GldnUysll Kuranda çok guzel isimler var fakat çocuğa koyma zorunlulugu yok ki şöyle düşünün kuranda gecen anlami derin ve guzel bir isim koydunuz ve ilerde o cocugu severken veya sinir aninda sizin yada baskasnn agzindan kotu bisey çıktı insanlik hali bu olur boyle seyler o zaman o koydugunz isminde bir anlami kalmiyor ve günaha giriyorsunuz bence önemli olan cocuga taşıyabileceği guzel isim koymak kuranda gecip qecmemesi onemli değil yani kuranda o isim qecmiyor diye Allah gunah yazmaz nacizane benm fikrim
Zuhrenasyazici Ozlemmmmm ikra ismini bende çok beğeniyordum hocaya sordum isim olarak koyulmazmış çünkü söylerken ikraa diye uzatılarak söylenmesi gerekiyormuş sadece ikra diyince anlamı olmuyormuş