41+0 da doktor randevum vardı normalde doğum yapmam gereken tarih 20 kasımdı en geç bende o gün hazırlanıp gittim doğum yapabileceğimi düşünmeyerek tabi ki çünkü hep aklımda sancılanır giderim umudu vardı. Suyum çok çok fazlaydı ve doktorum artık seni doğurtalım deyince birşey diyemedim siz en doğrusunu bilirsiniz dedim 😁 Doğum katına çıkarıldım. Önce bi güzel istifra ettim en güzel yanı birkaç saat sonra kusmaktan kurtulacaktım. Hemen hızlıca işlemler derken bana suni sancı verildi. Ben pilates topunda zıplıyorum ne kolaymış ya deyip kendi kendimi motive ediyorum tabi yatış saatim 10.30 meğerse suni sancı az verilmiş sonrasında doktorum açılmayı takip etti nst vs derken saat oldu 13.30 ara ara gelen ufak sancılar o da dayanılmayacak gibi değil tabi… Açılmam hızlansın diye Meryem ana otu götürdüm doğru mu bilmiyorum ama o açıldıkça suyun içinde benim açılmamda gerçekten hızlandı. Saat 14.00 TEN sonra doktorum doğumu kendi yaptırmak istediği için suni sancıyı getiren ilacın dozunu arttırdı ve o anda benim sancılarım arttı ama bebek hala doğum kanalına inmediği için canım doktorum daha önce hiç duymadığım bir işlem yapmak için doğumhaneye götürdü beni eliyle birkaç hareket yaptı bebek aşağıdaydı artık ve sancılarım artık dayanılmayacak dereceye geldi o hareketle sıklığıda 1-2 dakikada bir diyebilirim eşimin sesine bile dayanamıyordum ama çok güzel anı bırakıyor o anlar insana o da ayrı. 9 cm ulaştı açıklığım ve ben artık doğumhaneye götürüldüm o esnada bacağıma iğne yapıldı kesi atıldı ve karnıma bastırmalarıyla birlikte 3 ıkınmada kızımla tanıştım saat 16.40 dı yani sancı çektiğim süreç taş çatlasa 3 saat ve içimden çıktığı an bebek dünya varmış dedirtti sancı falan hepsi anında unutuldu 💜 Tavsiye verecek olursam kesinlikle pilateste günde yapabildiğiniz kadar zıplayın yürüyüş yapın bol su için ama kendinizi o kadarda doğum için kasmayın akışına bırakın gitsin… 🥰