Selam güzeller bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza alın duam ile başlıyorum :)
Ben 37 haftalık hamileyken evime hırsız girdi. Dışarıdaydık Allah dan.. eve geldiğimizde kapının anahtar yeri yoktu. Bu şok ve üzüntü beni çok etkiledi bir gün sonra doktora bebek kontrolüne gittim. Tansiyonum yüksekti bebek sorun yoktu. Arkadaşıma geçtim. Orada suyum geldi. Böyle az değil gelince geldikçe geliyor :) ilk önce anlayamadım sonra devam edince korktum doktorumu aradım artık doğum zamanı dedi panik yapma ama hast ye gel dedi akşam old için nöbetçi doktora gidecektim. Asla kasılma ağrı yoktu su gelmeye devam ediyordu. Bu arada araba sürerek ark ımı aldım eve geçtim duş çantada son eksikler derken bir saat olmadan hast deydik. 4 cm açılma vardı yatış verdi. Bana dinlen ağrın olunca gücün olsun dedi. Bu kesinlikle yanlış bir yönlendirme! Açılma kolay olsun ve kasılmayı önlemek için kesinlikle merdiven in çık ve plates topunda doğum egzersizler yapabilirdim. Bu arada eşim annemi haberdar etmeme karşılık telaşa sokma kimseyi dedi ama kendisi odam doğumhanenin karşısındaydı doğumhanenin ekranını çekip inşt da paylaşmış herkes doğum yaptım sanmış😂😂😂 Bir kaç ziyaretçim geldi ne uyuşabildik ne dinlendim ne egzersiz yaptım. Kasılmalar arttıkça belime vurdu. Sıcak su iyi gelirdi ama o kadar kasıntıydım ki duşa girmedim. Şimdiki aklım olsa alırım birini doğru ılık suya, kim sırtıma masaj yapmak isterse :) Onun dışında çok kastım asla bağıramadm kastıkça kastım kendimi akşam 9 da yattığım hastanede 2 suları hafif sancılar geldi. 6-7 gibi iyice arttı sonrası da öyle.. büyük mucize geçiyor kızlar inanın su an o kadar hatırlamıyorum bile. 9.30 doktorum çok kastın bebeğin kafası sıkıştı deyince beni panik sardı () burada altın kural sakin ol yaradan onu sizin için aylarca korudu iki dak da doğacak aslında sakinkalın) Epidural önerdi. O an bebeğime kavuşmam gayem old için kabul ettim. Anestezyenler 🤣 sağolsun kolunu söyle tut bilmem ne 2 kere dendiler olmadı başka doktor geldi rahat bıraktım kendimi yaptılar belden uyuşma oldu bı sefer suni sancı verdiler gelen sancıyı hissediyorsun ama ıkınma filan çok zor. Doğumhane çok soğuk kızlar kat kat çorap alıp giyin. Eşim kapıdan beni izledi :) doktor gelebilirsin dedi o çekindi benimle uğraşmayın sonra dedi :) şimdiki ben gel buraya derdim elini tutsam güç alırdım Dr güzel cümleler söylüyor o arada kuzum canım çiçeğim filan sonra bana bak böyle olmaz kendini en güzel nerede hissedersin Relax olarak dedi bende Kabe de olduğumuzu hayal ettim bu arada gerçekten tüm dua bekleyenlere dua ettim sonra çok şükür ki bebeğimi kucağıma aldım kafası ok kastığım için kendimi, uzun oldu Alman kafası gibi ama yatırma şekliyle 2 aya kendine geldi. Hızlı nefes alıyor safsatasıyla haftasonu da işin içine girdiği için 3 gün yoğun bakımda durdu bebek. Bu konuda Medipol Çamlıca Funda hoca asla hakkımı helal etmiyorum. Normalde daha doğuma var kendim oda süslemeler hazırlıyordum kargolar gelmeden doğum olunca gece organizasyon ayarladım sabah geldiler kurdular çocuğum ile çekilemedim bile telaş ile o kadar rica ettim çocuk nefes alıyor bakın kucağımda anormallik yok hiç bir bağlandığı kablo yok dedim sorumluluk için imza atın tamamen çıkış olsun 3 günden önce çıkartılmaz gözlem altında bilmem ne ilk bebeğimiz old için çok korkuttular. Bebek Küvezde günde iki kere gel emzir dediler. Beş dakika emzir gaz çıkar yaptırıp kaşık mama tuttu hemşire orada. Onu da Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın. Nöbetçi doktor çağırdım bu nasıl bir şeydir dedim ya ben daha emzirmeyi bilmiyorum kaşık mama hazır mam veriyorlar sütüm varken ne saçmalık neden iki kere geliyorum bende hast de kalayım o zaman diye hakkımı söyledim. Dr hak verdi istediğin zaman gel sen dedi davacı olacaktım yoksa asla hakkımı helal etmiyorum. 3 gün ekim ayı old için çok soğuktu hast de beklemekten üşüttüm bebeğe geçti bebekten balgam bile geldiğini gördüm bana asla vitamin bile vermediler emziren e dokunur diye daha odur Budur ne ilaçlara güveniyorum ne hast lere ıhlamur çörek otu turp içine bal korka korka bebeğe damla olarak içirdim kendim sürekli onlarla iyileştim çok şükür atlattım o günleri İnsan evladı olunca çok başka güç buluyor kendinde bol bol ashab ı Bedir okuyun ben dua ile şifa yı Allah dan bekledim hiç yardım edenim yanımda olan yoktu allahım a şükür atlattım o günleri sizlere uzun oldu ama çok çok güzel tavsiyeler ❤️❤️