Rosegarden Arkadaşlar merhaba.Hamile kalmadan önceki ay bir kutu folik asit içtim.Hamileliğimden itibaren içmeyi bıraktım.7 haftalık hamileyim.Aranızda folik asit kullanmayan var mı?
OzgeAlya Rosegarden Bırakmayın neden bıraktınız bebeğin zekasının gelişimi için ne kadar etkili Bir faktör folik asit biliyor musunuz
Lithops Ben bırakmaya cesaret edemedim ama depoladıysanız sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum. İlk 10 hafta kritik zaten folik asit konusunda. Ntd ye karşı kullanılıyor.
Rosegarden Hamile kalmadan önce de çok araştırdım.Daha önce haberlere de çıkmıştı.Gereksiz fazla folik asit alımı nöral tüplere zarar verip bebeğin zihinsel gelişimini olumsuz etkiliyormuş.Ben de doğal folik asit içeren besinler tüketmeye çalışıyorum.Çevremde de folik asit kullanmadan doğum yapan sağlıklı bebeği olan dört beş kişi var onlarla da konuştum ama yine de içmemenin zararı olur mu kararsızım.
Ysn Rosegarden sentetik degil de methil folat tarzını kullanın bende o mevzuyu biliyorum o yüzden sentetik degil methil folat ve yüksek doz olmayan bir marka kullaniyorum
Eda2020 Rosegarden günümüzde meyve sebzelerden folik asit alınamıyor çünkü hallerde bekliyor ışığa maruz kalıyorlar ve folik asiti kaybediyorlar. Bu yüzden takviye çok çok önemli. Kesinlikle doktorunuza danışın ve kullanmaya devam edin
Ysn Rosegarden ocean methil folat neden kullanmak istemediginizi anladım bende o sebepten dolayı bu formu kullanıyorum doktorunuza danışın isterseniz ben kendim basladim sonra doktora bunu kullanıyorum dedim bisey demedi
Rosegarden Eda2020 Yeşil mercimek ve hurma tüketiyorum.Evet günümüzdeki meyve sebzelerde maalesef yeterince yok.Ben de ne yapacağımı şaşırdım.
Nartaneleri Rosegarden doktorum kuru hurma tüketmememi söyledi. Bi araştırın isterseniz olumsuz bir etkisi olabilir
Meless Rosegarden vücut kaldığı gün hazır olsun diye ne zaman hangi gün gebe kalacağını bilmedikleri için tetikte gibi için diyorlar
Rosegarden Dilara0 Ya kullanmayanların sayısı arttıkça doğru yolda olduğuma daha çok inanıyorum.Teşekkür ederim💕
mmavi Dilara0 nasil bu kadar rahat icmene gerek yok diyebiliyorsunuz? Doktoru musunuz? Sizde pekmezi birakip takviyeye yonelseniz cok daha saglikli olacak belli ki.
cansucansu0 Kızlar 12.haftadan sonra için hangi takviyeleri alıyorsunuz bende doğal olmasından yanayım ama folik asitinyeni bıraktım d vit kullanıyorum sadece. Multivitamin öneriniz var mı temiz içerikli
bademsekeri42 cansucansu0 Bana doktorum devit 3 ve decavit verdi bu ikisini kullanıyorum 12. Haftadan beri 2 ay kullanıcam tabi kişiden kişiye değişiyordur
mmavi Hamile degilken icip hamileyken icmemekte bir tuhaf olmamis mi sizcede? icmelisiniz yedigimiz ictigimiz seyler %100 organik degil malesef. Keyfinden icmiyor kimse bunlari.
Hilalizgi Rosegarden doktorlar üstüne basa basa diyor kullan diye sağlık ocağındaki doktor bile dedi folik asit kullanıyormusun kullan mutlaka diye siz doktorlardan daha bilgilisiniz sanırım 🤷🏼♀️