Kybusr Nalan20 sakın korkma bende 22 yaşında ilk bebeğimi doğurdum normal doğumla ve 46 kilo ile hamile kalan çıt kırıldım aşı bile yaptıramayan bir kızdım Allah yardımcı oluyor kesinlikle o kadar güzel anlar ki sadece açılman olurken sancı çekeceksin
Nalan20 @maviruya tabiki aynı fikirdeyim önce bebeğimin sağlığı benim korkularım bir tarafa sadece normal yapabiliryorken sezeryana yönelmek istememiştim bugün ki konuşma beni üzdü. Birde çatı yapmadı bana hiç ona şaşırdım
annelik16 Nalan20 bence siz yine normal diye düşünmeye devam edip zamanınızın gelmesini bekleyin 40 a kadar yolu var sonra gelmezse sezaryen olursunuz sonuçta 40 a kadar doğum yoluna girip doğum kendiliğinden başlarsa bi şekilde bebek çıkar zaten
Nalan20 @esraizmirli doktoruma güveniyorum zaten ama bugün biraz üzdü beni. Aynen bebiş biraz iri yapısal olarak ben zayıfım ama bebek iri baş yapısı 41 haftalık bebek gibiymiş zorlar seni dedi bilmiyorum hayırlısı allahtan bakalım
esraizmirli Nalan20 evett baş yapısı büyük baya gerçekten zorlanırsın doğurursun illaki ama çok yırtığın olur çok dikişin olur sonrası senin için çok zor olur
Smyy00 Nalan20 bütün doğumlar zordur bazıları biraz daha zor olur ama nihayetinde kimse günlerce sancı çekmiyor :) zaten doğum başladıktan sonra gene olmazsa sezeryana geçmesi de çok kolay anında sezeryana çevrilebiliyor
Nalan20 @Kybusr bencede yapması gerekiyordu açılma var mı yok mu bakmadan öyle söyledi benim kafamı bulandırdı işte
Nalan20 @Kybusr korkmuyordum gayet yürüşümü yapıp kendimi hazırlıyordum normale sezeryandan daha çok korkuyorum ama bugün beni normalden soğuttu
Smyy00 Nalan20 canım ben normal doğum/Sezeryan diye bir başlık açmıştım orada maalesef birçok doktorun yaptığı şeyi açıklamıştım kendi yakın arkadaşlarımdan bilip duyduğum için kadın doğum uzmanı ve asistanı olan arkadaşlarımdan, onu Bi okursan sevinirim belki faydalı olur senin için fikir edinmende
annelik16 Smyy00 bence de ilk normal deneyin eğer gerçekten gelemezse zorunlu sezaryene geçiş yaparsınız yani ben olsam öyle yapardım denemekten bişey kaybetmezsiniz hem de kafanızda soru işareti kalmaz
Rabiskooo Nalan20 canım Allah’tan hayirlisini iste inan sezerhan normal doğum farketmez önemli olan saglikla kucağına almak bana doktorlar ilk sezeryan dediğinde çok ağlayıp üzülmüştüm hep normal doğum yanlısı biriydim neyse hep ben normal doğum nasıl bilemicem onun acısını sancisini su gelmesi nedir hiç bilemicem derdim büyük cahillik tabi bu sonra 14 haftalıkken bebegim suyum geldi sonra normal doğum sancısını da çektim suni sancı verdiler filan yani hep hayırlısını işte Allah’tan ben çok yanlış bişey demişim ama Rabbim affetsin bı daha hiç üzerime dusmeyeni meraak etmedim
seydaeg Nalan20 sezeryanı sanki dünyanın sonu gibi görmeyi bırakmalısınız. Bazı normal doğumlar o kadar kötü gibi sezeryan olmadığı için bin pişman oluyır insanlar.
YazeeL Nalan20 3700 çok değil normal doğum yanlısı doktorda araştırın bence aylardır araştırıyorum bende son anda bile hasta kabul eden hastane doktorlar var başka doktora gitmek senden birşey götürmez ama kafanız rahatlar gönlünüze yatan hangisiyle hayırlısıyla Rabbim onu nasip etsin benim ilki sezeryandı şimdi normal istiyorum Rabbimde nasip eder inşşş 38. Haftadasınız belki suni sancı denersiniz ilk
biranneikikedi Nalan20 bence başka bi doktordan da fikir alın, doktor doğru söylüyordur tabi ki ama aklınızda soru işareti kalmasın
Gigy Nalan20 doktorunuza güveniyorsaniz dinleyin derim ,sağlıcakla gelsin de ,nasıl geldiğinin önemi yok ,sonrası için aklımda bir şey kalmaması için diretmezdim dinlerdim ben😊 sağlıcakla gelsin miniş 🧿🎉
Vildan_C Nalan20 Aynı durum benim için de geçerli karın çevresi baş yapısı 3 hafta önde ve iri bir bebek doktorum çok zorlanırsın kanala bile girmemiş bebek dedi bende sezeryan olsun dedim her ihtimali değerlendirerek ne bebeğime ne de kendime eziyet etmenin manası yok sonuçta 🙏🏻🌸 Sağlıcakla gelsin minikler 🤲🏻
Mlk8 Nalan20 3500 kilo üstünde doktorlar genelde sezeryan oneriyor cunku normal dogumda cok fazla yırtılma ya da zorlanma oluyor bebek zorlanıyor.bende 3500 üstü olduğu için son kontrolde doktor ilk dogum da olması sebebiyle sezeryana yönlendirdi.(ki kendisi tam bir normal doğum yanlisi doktordu😃) Doktorunuza güveniyorsanız dinleyin bence sizin ve bebeğiniz için en güzelini tavsiye edecektir
Nalan20 @Vildan_C aynı şeyleri söylemiş nerdeyse doktorumuz hayırlısı olsun inşallah iri iri minişlerimize bir an önce kavuşalım 🤲🏻