Polats Herkese merhaba. Hamileliğim çok şükür sıkıntılı değildi. Ilk 3 ayda mide bulantım oldu fakat kusma yaşamadım hiç. 27. Haftamda 1 ay kadar süren suyumun azalma sıkıntısı yaşadım ama geçti. Dinlenmek çok önemli istediginiz kadar su için dinlemezseniz olmuyor. Sonra herşey iyiydi rutin kontrollerime gittim. Ta ki 35. Haftaya kadar . Yurtdışına taşınacağım için evi toplamaya başladık annemle yavaştan sonradan çok zor olmasın diye . O hafta biraz yordum kendimi ve kontrolde rahim ağzımın 12 mm e indiğini söyledi doktor. Ve hiç kalkmadan dinlenmemi söyledi. 1 hafta sonra 16 mm olmuştu. Sadece erken doğum dönemini atlatmam gerekiyordu ve atlattım. Doktor kontrolde rahim ağzı kısaldığı için bebeğin erken gelebileceğini söyledi ben 37. Haftamdaydım . Erken doğumu atlatmıştım ve hatta dalga geçiyordum kadir gecesi doğrucam diye herkese haber verdim. Ama bebeğim o kadar sabretmedi. Bugün doktora kontrole geldim yolda da dalga geçtim bi gidiyomusum doğuma alıyormuş diye ama ihtimal vermiyorum çünkü hiç sancim agrım yoktu . Bu zamanki nst lerimde hiç sancim yoktu. Doktor rahim ağzım kısa diye alttan muayene etti eliyle daha önce cihazla bakmıştı. Ve 7 8 cm açılman var doğuma alıyorum seni dedi tabi ben şok. Ne agrım ne sızım hiç bişeyim yok ne ara açıldı o kadar anlamadım. Yatisim yapıldı damar yolu açıldı. Kas gevşetici ve suni sancı vermeye başladılar. Lavman yapıldı kasmayın kendinizi hiç bişey hissedilmiyor. 2 dk sonra tuvalet ihtiyacım geldi . Sancı suni vermeye başladıktan sonra ara ara geldi karnım ağrıdı. Doktor 2 kere muayene etti alttan onlar biraz can acıttı. Suniyi arttirdiktan sonra biraz zorlandım. Toplamda 2 saat ancak sancı çektim. Ve doğuma aldılar . Ikınmak nasıl bişey bilmiyodum . Doguramiycam sandım korktum . 3 kere kuvvetli ıkınmayla bebeğim çıkmıştı bakamadım bile toplamda 15 dk fln anca sürdü doğumum. Kesi atıldı ama hiç hissetmedim. Ne kadar dikisim var bilmiyorum . Bebeğim 37+6da 3.120 ve 51 cm le doğdu. Dikiş işlemi doğumdan uzun sürdü. Odaya geldim bebeğime oksijen bağlamışlar. Inleme gibi ses çıkarıyordu 2 saat oksijen bağladılar sonra başka bi hastaneye sevk ettiler. Ciğerinde su varmış atamamış. Pek kucağıma alamadım çok garip bir duygu doğurmuş gibi hissetmiyorum. Allah herkese kolay doğum nasip etsin . Hamileliğim boyunca uzun yürüyüşler yapmadım hurma pek yemedim Allah nasip etsin yeter ne yaparsan yap olunca oluyor. Toplamda 15 kg aldım yememden içmemeden kesmedim hiç. Bu şekilde işte herşeyi anlatmak istedim korkmayın Allah ın izniyle bi şekilde oluyor şu an dikişlerimi hissetmiyorum sonrası nasıl olur bilmiyorum sizlerden dua istiyorum inşallah bebeğim çıkar yarın sorunsuz . Herkese hayırlı kolay doğumlar inşallah.
MucizemiBekliyorum Polats ne guzel kolay olmus hersey masallah :) insallah bebegin saglikla cikar yarin canim gozun aydin
Smy Allah yardmcsi olsun bebişn inşallah tez zamanda kucağına alrsn. O sorun doğum sırasında mi oluşmuş neden dediler
Smy Ne güzel kolay olms inşallah bizm de olur. Vajinal muayene gözümü çok korkutuyor benim de. Bi kere yapt doktor kanamam oldu çok canm yandı hiç istemiyorum bidaha
Elifcanbazz Rabbim hayırlısı ile bebeğini kucağına alırsın canım sıkıntısız dertsiz bir şekilde çok şaşırdım olsun sağ saglim olmuş ya ona şükretmek gerekir ciğerlerinde ki suyuda atar inşallah bi an önce sen Canını sıkma bol bol dua et herşey gönlünce hayrlı bir şekilde olur inşallah😍😍
Bhrsaki Hayırlı olsun canım InsaEllah biran önce alırsın kucağına sıkıntılarınız biter Rabbim yardımcın olsun insaellah 🌹