Arkadaşlar kendi listemi hazırladım. Hiç bilgisi olmayan anneler, Anne adayları için ayrıntılı bir şekilde yazdım. Umarım sizlere bir faydam dokunur. ☺️
0-3 ay 40 çıkana kadar olabilecek kıyafetler…. ☺️ Nisan başı doğumum olacak insallah
🌻2 adet 10 lu hastane seti
🌻4 Adet 5 li takım (şapka,eldiven,ayaklı don ve üst bluzu mevcut)
🌻1 tane isimli tulum yaptırdım resim çekinmek için.
🌻1 tane normal ayaklı don üst ve şapkalı var.
🌻15 taneye yakında çıtçıtlı badileri var
🌻5 tane de ayretten ayaklı don var bebekler çift giydirilirmis üşümesin diye. Kıyafet altına giydiricem.
🌻3 tane yeni doğana ve sonraki aylarda olucak örgü yeleği var
🌻10 taneye yakında ağız mendili var
🌻10 çift yakında çorap var
🌻4 adet Zıbın göbek düşene kadar.
40 ı doldurana kadar yeter diye tahmin ediyorum kusan bir bebek olmaz ise.
🌻1 nohut battaniye ve 1 peluş battaniyesi var.
☄️Çocuk odasını aldık (büyüyen beşik sifonyer dolap)
☄️Sepet beşik aldım.
☄️Emzirme yastığı
☄️Alt açma
☄️Bebek arabası
☘️Tırnak makası, tarak
☘️Pişik kremi,şampuan, bebek deterjanı
☘️Ateş ölçer, oda termometresi,emzik,biberon
☘️Küvet, maşrapa
☘️ Burun aspiratöru
☘️Yeni doğan ıslak mendilleri,bebek vücut yağı
☘️Pamuklu alt açma bezleri
☘️Temizleme pamuğu doğunca ıslak mendil ile silinmiyor.(su ile temizleniyor)
☘️Göğüs pedi, göğüs kremi, göğüs kalkanı göğüs pompasi manuel ya da elektrikli henüz kullanmadım daha elektrikliler manuele göre daha güçlüymüs.
💙HASTANE ÇANTASI 💙
💙 Bebek için💙
💙10 lu hastane çıkışı (hemşire ye verilecek)
💙3 takım normal kıyafeti içlerine zibinlarini citcitlisini çorabını koydum değiştiren kişi için zor olmasin diye.
💙Emzik biberon koydum ama kullanmak istemiyorum çocuk emmez ise kaşık ile vermeyi düşünüyorum meme reddi yasamamak için
💙 20 adet bez koydum nolur nolmaz 1 paket ıslak mendil
💙Nohut battaniye çıkarken sarmak için
💚ANNE İÇİN 💚
💚Depend emici külot
💚 Sancı filan çekerken hastane vermiyor bizim muayane kolay olsun diye GECELİK +2 pijama (bir tanesini hemşireye vericem dogumhanede giyinmek için.içine depend atlet ve sütyen koydum )+lohusa takımı
💚Kilot,sütyen,Atlet
💚Terlik,(taç toka saç duzlestirici tarak diş fırçası isteğe bağlı)
💚Havlu kağıt
💚Hastaneden çıkarken giyebilecegim 1 takım
💚Çorap unutmayın üşüyormus insan çok.
💚Meryem Ana otu
💚Bir kaç Nescafe koydum sezeryan olursa diye baş ağrısı yaşamamak için iciliyormus.
💚Çikolata bisküvi filanda koymak istiyorum enerjiye ihtiyacım olucak çünkü
Not:
💗 10 lu hastane seti (içeriğinde Battaniye, Zıbın, Çorap, çıtçıtlı badi, uzun kollu bir badisi, yelek, ayaklı donu,şapkası eldiveni önlüğü ve ağız mendili bulunuyor.)
💗 Alınan kıyafetlerin etiketleri kesilir ve renklerine göre ayrılarak makinede yıkanır veya elde ve hepside ütülenir.
💗Emzirmeden önce ve sonra burun temizligi şartmis fizyolojik serum ilacı da eczaneden temin edebilirsiniz.
Benim Listem bu şekilde sizlerde isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Umarım faydası olur ☺️☺️☺️☺️