Mrvgl 37 haftalık oldum. Hala.karar veremedim. Özel mi ,orası mi. Burda normal doğum yapana çok rastlamadım sakura da. Genelde sezaryen olanlar var.. hala kafam net değil. Yapan var mı normal,ya da yakını yapmış olan.
B-P-R Mrvgl benim arkadaşım doğum yaptı burcu uçar di Doktoru çok memnun kaldı Bende oraya gitmeyi düşünüyorum tek korkum ulaşım sıkıntısı
Msydn6 Mrvgl Benim arkadaşımın kuzeni yaptı normal doğum geçenlerde çok memnun kalmış doğumhaneye bile indirmiyorlarmış kendi odanda sancı çekip kendi odanda doğurtuyorlarmış yatağını çatala çeviriyorlarmış doğumdan sonrada normal yatak haline getiriyorlarmış çok rahat geçtiğini söylemiş bence çok iyi bir uygulama 🧸🤗🌸 bende orda takipliyim Nisanda sezeryan olucam 😌
Mrvgl B-P-R Ben de istiyorum orayı evim sefakoyde taksiyle 20 25 dk ama bana da uzak geliyor niyeyse.. özele de gidiyorum. Kafam çok karisik. Sizin nerde eviniz
Mrvgl Msydn6 Evet odaları tek kişilik. Kendi odanda doğumu yapıyorsun. Yatagin kenarlarından çatal çıkıyor. Daha önce burda yazanlar olmuştu. Valla 3 4 kez gittim muayene. Yakında gitmedim. Doğum anında gitsem geri çevirirler mi acaba diye de korkuyorum. Aslında takipli sayılırım orada ama insan her şeyi düşünüyor 🙈🙈
Guzel_anne Msydn6 benimde Doğum orda olcak Nisan’da sezaryen allahın izniyle nezaman senin belki hastanede arkadaş oluruz 😊
zuzummm3 Msydn6 nasıl memnun musun doktorlarından ? Bende oraya gitmeyi planlıyorum ben daha 2 aylık hamileyim ve çok endişeliyim iyi bir hastane bulamamaktan 😕
Gulaysanu Mrvgl ben orada takıplıyım ama sanırım bildiğim kadarıyla takıplı olmasanızda dogum esnasında gittiğinizde geri cevirmiyorlar eşim orada calısıyor ıstersenız sorarım doğum için orayı düşünüyorsanız eğer
B-P-R Mrvgl Ben büyükçekmece de oturuyorum ya sezeryan Olsa günü belli saati belli ama normal olunca insan tedirgin oluyor, trafik saatine denk gelirsek yolda kalırsak yolda dogurursak gibi bir çok şey oluyor kafada 😬 buradaki devlet hastanelerinede güvenemiyorum özel desen 3.500 dem asagi yok okadar veremem
Msydn6 Mrvgl Canım o yoğunluğa göre değişiyor Aralık Ocak aylarında takipli olmayan hastaları başka hastanelere sevk edildiğini duydum bi ara ama ben daha öncesinde bir defa aciline gitmiştim kadın oraya ilk defa gelmiş günü gelmiş geçmiş birde doğum aldılar hemen birşey demediler başka yere sevketmediler 🤷🏻♀️ Yani net birşey diyemiycem yinede bence doğumdan önce bir görün sen 37. Haftadan sonra direk randevusuzda gidebiliyormuşsun acilden giriş yapıyormuşsun
Msydn6 Guzel_anne Ne güzell İnşallah canım benimde 10-20 Nisan arası dedi doktor bakalım 38 den sonra 😌🌸
Msydn6 Mrvgl evet ora ve diğer devlet hastaneleri genel olarak net birgün vermiyorlar sezeryan için daha çok aciliyet sırasına göre alıyorlarmış ama ben 10 gün önce kontrolümde doktoruma dedim oda 38. Haftanda gel ama eğer o güne kadar en ufak bi ağrı sancı kasılma hissettiğinde de hemen hastaneye geliyorsun zaten sezeryansın sancı çekmemen lazım yoksa rahmin parçalanır dedi 😑 o yüzden 38 gibi gidicem bekletmeden alırlar diye düşünüyorum 40 kadar beklenmiyor
Mrvgl Msydn6 Geçen sene koronadan dolayı yoğunluk olduğu için başka yere sevk ettiklerini duymuştum. . Ben bugün 36+4 um. 37 olduğumda o zmn direk randevusuz gideyim. Sağ olsun doktorlarda hiç bilgi vermiyor, doğumla ilgili insanda sormaya korkuyor.. gideyim de kendim konuyu açayım madem.. sancım olursa direk geleyim mi hocam vs. Ozeldeki Dr um da bugün her şey yolunda nst güzel sancın yok bebek iyi dedi. Ama leke kanama sancin bebek hareketinde azalma vs olursa direk gel dedi.
Msydn6 Guzel_anne İnşallah yaa hayırla sağlıkla kurtulalım da bebişlerimizle😌🤲🏼♥️ İlk oğlum 21 aylık gebeyken son ayımda preklamsi geçirmiştim yüksek tansiyon vardı ilk sezeryanım biraz zor geçmişti Kanunide yapmıştım birde genel anestezi olmuştum 😒 ama şimdi artık hep spinal yapıyorlarmış sanki hiç sezeryan olmamış gibi bi korku var içimde bakalım nasıl olucak merak ediyorum 🤭🤔☺️ Genel anestezi etkisi hemen geçiyor uyanır uyanmaz ağrı içinde uyanıyorsun ama şimdi herkes spinalin rahatlığından bahsediyor ena z 3-5 saat rahatsın diye 🤗 inşallah güzel geçer🤷🏻♀️🙄 korkuma yenik düşmem umarım senin ilki nasıldı
Guzel_anne Msydn6 valla canım ben bi özel hastanede genel anestezi olarak doğum yaptım çok zorluklar ve kötü şeyler yaşadım bebeğim iki gün sonra cennete gitti 😞 doktor hastasından şüphelendik otopsi yaptırdık 19.08.2019 da melek oldu yavrum kızdı şimdi yine kızım olcak inşallah ben heycan yapınca kalp ritmim hızlanıyor ritim bozukluğu gibi bişey belki genel anestezi olurum
Msydn6 Guzel_anne ahhh ne diyorsun 🥺😢 Başın sağolsun çok geçmiş olsun canım Allah bir daha göstermesin çok üzüldüm bu sefer sağlıcakla kavuşursunuz inşallah yavrunuza 🤲🏼😪 Rabbim size bağışlasın herşey güzel olur inşallah🌸
Mrvgl Gulaysanu Ay çok sevinirim.. benm en çok merak ettiğim şey. Ebelerin tutumu. Burda çok iyi olduğunu yazanlarda oldu, kötü şeylerde okudum.. ebeler yapıyor bu işi ezelden beri aslında ama snaki doktor dogurtsa bana daha güvenilir geliyor. Devlette normal doğum u ebeler yaptırıyor ya.. sezaryenden korkmuyorum bende. O yüzden sezaryen olursam özele 3.5oo lira vermem devlete giderim diyorim. Ama normal.dogum olursa devlet hast korkutorim.
zuzummm3 Gulaysanu yAa bende orada doğum yapmak istiyorum 7+5 haftalıkğım gitsem acaba doğum yapabilirmiyim orada
Msydn6 Mrvgl evet canım aynen muayenedeki sıramı beklerken bir bayan yine senin gibi son haftalarındaydı ama randevusunu yanlış anlmıştı gebe değilde normal jinekolojiye 😕 bankodaki kızlar yönlendirdi direk yanlış randevu almışsınız ama gününüz yaklaşmış zaten boş gitmeyin deyip acile yönlendirdiler acil kapısından giriş yapmanız yeterli dediler bizzat şahit olduğum için dedim sonra biri daha sordu onada aynısını dediler 37. Haftadan sonra zaten randevu bulamasanızda almakla uğraşmayın direk gelebilirsiniz diye ama işte poliklinikte bakmıyorlar acilde beklemeniz gerekiyor onun içinde 🌸 senin ilk doğumun sanırım doktorlar bazen herşeyi söylemiyorlar evet valla en girmeden ne soracağımı ne söyleyeceğimi hep düşünüyorum ayarlıyorum ben soruyorum onlarda söylüyor napim 🤷🏻♀️ Bence sende yine gittiğinde sor zaten yönlendiriyorlar büyük ihtimal bir sıkıntın olmadığı sürece ağrın sancın olmadığı sürece 40 a kadar bekletebilirler seni ha tabi aksi durum olunca durumuna göre yatış veriyorlar hayırlısı olsun inşallah 🤗🌸
Gulaysanu Mrvgl ebeler hakkında bende ılkte cok korkmustum doktor dogurtmadıgı için ve ılk dogumum oldugu için ama eşim ebelerı tanıdıgından dolayı onlarında en az doktor kadar basarılı oldugunu söyledi doktor zaten doguma giriyormus sadece karısmıyormus ama aksı bı durum oldugunda anında müdahale ediyormus asistanlar ebeler işlerinde iyiymiş yanı tabı içlerinde ıstısnalar olabılıyor hepsı iyi olamıyor malesef özeldede öyle ıyıye denk gelmek gereklı
Gulaysanu Mrvgl Eşim takıpli olmasına gerek yok hiç kontrole gelmemiş olsa dahi sancısı oldugunca suyu geldıgınde acile geldiği an geri cevirmediklerini söyledi canım bilgin olsun ben hastaneden memnunum tek sıkıntısı devlet oldugundan dolayı sürekli aynı doktora denk gelemıyorsun onun dısında bi sıkıntı görmedim eşim orda calıstıgından dolayıda duymadım bızım ılk bebek oldugu için eşim üstüne biraz fazla düşüyor fazla fazla arastırıyor cnkü ama dediğim gibi ıstısnalar illakı olabılır herkes bir değil