Cgdmuls benim bu 3.sezeryanım oldu canım. 4 yaş 1 yaş ve 1 aylık. İkincide arası 3 yıl oldugu için sorun olmadı. 3.de de beni çok korkuttular. Arası yakın dikişler açılır vs vs diye. Doktoruma sordum açılır mı diye. Mümkün degil dışardan dikişlerde hiçbirşey olmaz. Belki son 1.2 haftada içerden sızı gibi hissedebilirsin oda rahatsız edecek düzeyde olmaz demişti. Çevrem o kadar çok söylüyordu ki herhalde doktor beni panik yapmamak için böyle söylüyor diye düşünüyordum. Degilmiş. 39.haftada sezeryan oldum. O ana kadar 1 kere bile ne sızı ne gerilme bile olmadı. Sanki daha önce hiç kesilmemiş gibiydim.hamilelikte olumsuz tek birşey bile olmadı. Korkma o konuda. Olumsuz olan dogumda oldu. Tabi benim 3.olmasının da etkisi var. Senin ikinciyse korkacak bişeyin yok bence.doktorum bana ameliyat öncesi açık açık anlattı Sezeryan sayısı arttıkça özellikle arası bu kadar yakın sezeryanlarda doğum oldugu andan itibaren rahim kanamayı başlatıp kendini kasmaya başlıyor. Sayı arttıkça ve yakın oldugu zaman rahim kendini kasamıyor kanama daha çok artıyor. Bu durumda kanamayı kontrol altına alamazsak en son çare rahimin alınmasına kadar gidebiliyor. Düşük bir olasılık olacagını sanmıyorum 35 yıllık hekimim sadece 3 defa başıma geldi ama sezeryan sayısı arttıkça bu da arttıgı için söylemek zorundayım dedi. Dogumum oldu çok şükür rahimden yana bir sıkıntı olmadı. Sadece dikişlerim de agrı çok oldu. Agrı kesici yapmıyor musunuz diye bagırıyordum ameliyattan çıktıktan sonra. Meger kolumda verebilecekleri en yüksek doz morfin varmış. Bu ne ya derken hemşirelerin bile söylediği şey arası çok yakın oldugu için. Biraz sabretmen lazım dediler . İlk günler gerçekten dikiş agrım çok oldu. Düzelmem 1 ayı bulur falan diyordum. Hatta ilk gün ben yürüyemedim. İlk kalkışım 2.gün oldu. Eve geldim dogum yaptıgım 5.gün agrı kesici yi içmedim. 5. Güne hiç agrım kalmadı. Tabi bende bunun 3.olmasının da etkisi var. Yakın olsa bile 2.olsaydı bu kadar olmazdı. 40 günü geçti şuan dogum yapalı koltukta çocuklarla zıplıyorum düşün . Yani yaşayacağın bence tek olumsuz şey dogumdan sonra dikiş agrısı. Oda zaten birkaç güne azalarak geçiyor. Korkacak bişey yok canım. Dikişlerin tutar tabi nasıl tutmasın. Allah saglık versin sadece dogum yapıyoruz yani boru degil tabiki agrısı olacak. Gebeliginde de hiç endişelenme. Benim karnım diger iki gebeligime göre çok daha fazla büyüdüğü halde sızı bile olmadı. Korkma yani korkacak bişey yok.