Kızlar çok şükür bebeğim sağ salim kucağıma aldım. 3 günlük olduk bile teyzeleri :) Gayet güzeldi doğumum. Ben dikiş konusunda biraz sıkıntı çektim. Çok detaya girmedim ama etkinelecekler okumasın lütfen. 19 şubat sabah doğuramıyorum diye post açtım sabah ve ikindi saat 16.00 civarı sağlık ocağına gidip sızıntı gibi suyumun aktığını hissettiğimi ve karnımın aşağısına çok baskı olduğunu doktora anlattım. Doğumumun başlamış olduğunu ve vakit kaybetmeden hastaneye gitmem gerektiğini söyledi. Eve gelip çantaları çıkardım bir araya getirdim. Eşim, kayınvalidem, görümcem ve kayınbabamla birlikte koyulduk yola. Biz ilçede yaşıyoruz merkezle aramız 40 dakika. Her neyse koyulduk yola ama ben hala doğum olacağını düşünmeyerek rahat rahat oturuyorum. Devlet hastanesinde doğum yaptım bu arada. Hastanenin önüne geldik beni sardı bir heyecan. Herkes heyecanlı ama bendeki başka siz de tahmin edersiniz ki. Doğum acile saat 18.00 gibi giriş yaptık. Hemen muayene oldum ve 4 cm açıklık olduğunu söyledi bakan hemşire. Şok geçirdim ben tabi. Kaç gündür sancım oluyordu ama hafif hafif diye pek ciddiye almıyordum. Bu sefer beni ultrasona doğum katına yolladılar. Ultrasona girdim bir sıkıntı yok diyip yatışımı yaptılar. Odaya geçtik yerleştik güzelce. Pijamalarımı falan giydim hala inanmıyorum doğum yapacağıma 😂 Bir yarım saat sonra nst ye bağladılar beni. O ara bir tane serum verdiler ve oksijen taktılar. Sonra sancılar gelmeye başladı. Yanımdaki gebe çok sancı çekiyordu ben onu görünce daha sakin kalmaya çalıştım. Sonra tekrar açılma için baktılar ebemin yüzü asıldı gibi hissettim korktum sormaya açılma var mı diye. O da söylemedi ve odaya aldılar beni tekrar. Odaya geçtik durmadan yürüdüm. Hızlı hızlı yürü dediler çok hızlı yürümedim ama durmadım. Saat 21.30 civarı çok fazla sancım gelmeye başladı. Bende artık ağrı çektim ama o heyecan olunca insan katlanıyor. Tekrar nst e girip muayene oldum ve ebem “Çok şaşırttın beni 9 cm olmuşsun hadi kız doğuma” dedi aldı beni bir heyecan. Yürüyüp yürüyemeyeceğimi sordu yürüsen daha iyi olur deyince bende yürürüm dedim. Sancı gelince yavaşlıyordum ve bol bol nefes egzersizi yaptım. Eşim görümcem ve kayınvalidem ile doğumhane doğru yürüyoruz önde de ebem var. Neyse geçtik ben vedalaştım onlarla. Saat 22.02 de içeri girdim ve iki üç sancı gelince ıkındım ve kızım doğdu. Ohh de dedi ebem hemen bir oh çektim. O kadar erken olmasına çok şaşırmıştım. Hemen aldılar temizlediler benim çok fazla enfeksiyonum vardı hamilelik döneminde ilaç da kullandım ama geçmedi pek. O yüzden çok uğraştılar dikiş atmakla. Bende bebeğim doğarken biraz kaldırmışım galiba kendimi fazla fazla dikiş atıldı o yüzden. Benim gözüm hep kızımdaydı çok merak ediyordum onu. Sonra ten tene temas oldu. Anlatamam o kadar güzel, o kadar yumuşaktı ki kaç kere öptüm hatırlamıyorum. Hoşgeldin kızım dedim defalarca. Kızımı saat 22.10 gibi teslim etmişler ben dikişler yüzünden saat 00 a 15 dakika kala çıktım. Yine de sakın kendinizi sıkmayın. Hemen strese girip bağırmamaya kendinizi kontrol etmeye çalışın. Ben öyle yapmaya çalıştım ve hep dua ettim. Rabbim yardım etti sağlıcakla aldım kucağıma bebeğimi. 3.150 gr doğdu kızım. Şimdi yanımda uyuyor gamzeli gamzeli. Çok pozitif bir doğum hikayesi oldu mu bilmiyorum ama bizimki de böyleydi işte. Binlerce kez şükürler olsun çok güzel bir şekilde atlattım doğumu. Daha güzel bir şekilde darısı başınıza inşaallah. Soracaklarınız varsa buyrun sorun ❤😍 Hepinize hayırlı doğumlar, hayırlı evlatlar nasip etsin rabbim. ❤ Biraz uzun oldu galiba hakkınızı helal edin lütfen😊