Yslyurtumran ben 32 haftalık olana kadar Hüseyin Bey’e gittim. Bebeğin daha erken haftalarında beyninde kist var deyip hiçbir açıklama yapmadan beni devlet hastanesine Hakan Bey’e gönderdi. O yolu nasıl gittim, neler yaşadım, dünya nasıl başıma yıkıldı anlatamam… Hakan Bey tek tek açıkladı, geçeceğini söyledi, korkmana gerek yok dedi. Bunu aylarca gittiğim Hüseyin Beyden duymayı isterdim yani kontrollerim, testlerim hep ondaydı. Üstelik ikili tarama yaptırdığım halde kist var hemen çık 4lü tarama yaptır dedi o korkuyla bi de tekrar bir teste gerek olmadığı halde 4lü tarama da yaptırdım aynı hastanede. Sonra bebeğin kisti geçti -ki zaten geçecek ve basit bir şeymiş- ama suratıma karşı bu bebeğin beynin 2 büyük kist var kalk hemen perinatolojiye git demesine asla anlam veremiyorum hakkımı da helal etmiyorum. Kist geçince devlette sıra bulamıyorum yine doktoruma gideyim, öncesinden bilgisi var dedim ama ellerim ayaklarım davul gibi 2 kez gidip bu normal şişlik gibi gelmiyo hareket edemiyorum dediğim halde uyuşma yoksa sorun yok dedi gönderdi. Meğerse tansiyonum yükseliyormuş ama ben hep son ayların normal dediği için her şeyi normal normal diyerek önemsememiştim. protein kaçağı da olmuş. Artık şişliğime ağrıya dayanamayıp devlette acile gidince gebelik zehirlenmesi olarak hastaneye yatırdılar. Çok şükür atlattık ama kronik tansiyon hastası olan biri bu durumu atlatamayabilir. Ayrıca daha 31 haftalıkken istediğin doğum yönetimi sordu. Normal doğum istediğimi söylediğimde, acı eşiğin o kadar yüksek mi, dayanabilecek misin, o an çok acı ağrı duyarsın biliyor musun? Bebeğin başı dönmemiş, sonun Gine seZaryen olur dedi. Sezaryen asla olmam da demedim ama böyle korkutmak, daha doğuma çok zaman varken bebeğin başı dönmemiş diyerek hemen sezaryen planlamak bana hiç etik gelmedi. Eğer sağlıklı, sorunsuz bir gebelik geçiriyorsanız, bebeği göreyim, bir iki ultrason resmi alayım sorunumda ilgilenmese de olur, doktorum sezaryene sıcak baksın diyorsanız gidin. Yaşadığım sıkıntıları kimsenin yaşamasını istemem o yüzden uzun uzun her şeyi anlattım. Hele ki uzaktan geleceksiniz, bunun pişmanlığını yaşamayın. Başka doktorları araştırın bence