sophia Burda hep birbirimize guzel isimler oneriyoruz. Bir de anlami hos olmayan, anlamsiz ya da yanlis bilinen isimler var. Bunlari yazalim mi? Mesela benim sasirdigim Eliz-Elis (El izi demekmis) 🤣🤣🤣
Mom080 sophia ebeveynler karar verdiyse bizim burada post açıp böyle emojiler atmamız bence biraz kırıcı davranış. Birbirimizi incitmeden fikirlerimizi söylesek daha güzel olmaz mı ❤️
Derinin-annesi sophia Eliz’in el izi anlamına gelmesine neden sasırdınız bilmiyorum ama tek anlamı o değil.
Mervee26 sophia Buğra erkek deve demekmiş. Bir arkadaşıma o zamanki öğretmenim adın çok güzel dediğinde. Nesi güzel hocam deve demek demişti 🤷🏻♀️
Happybaby11 Mom080 neden kırıcı olsun ki. Ebeveynler belki anlamını öğrenince o ismi koymayacaklar sonuçta ismin anlamınında güzel olması lazım canım
sophia Mom080 incitme amacli soylemedim zaten bu platformda denk gelmedim ornek verdigim isme ;) yanlis bilinen anlamlar varsa duzeltilir belki amaciyla actim zaten okursaniz 😊
Mom080 Happybaby11 elbette öyle kuranda geçtiği için bir çok isim konuluyor halbuki anlamları iyi değil ama arkadaşımızın o emojiyi koyup alaycı yorumuna yazdım ben
NefesDeniz Happybaby11 Çokça kırıcı oluyor böyle isimlerle ilgili postlar oldukça haklı @Mom080 👏 İsimleri koyan ebeveynler emin olun ki hepinizden önce anlamına bakarak ve isteyerek o ismi koymaya karar vermişlerdir. Ve burada onları yargılamak asla bizlere düşmez ve bizleride ilgilendirmez. Nasıl ki Ayşe Fatma Ali Veli gibi koyulan isimlere kimse müdahale etmiyorsa kimsede anlamı dahi olmasa bir ismin koyan kişilere müdahale etme hakkımız yoktur.
Hemsiremom Ayliz in sanıldığı gibi cennet bahçesi anlamı yokmuş.bi anlamı yokmuş hatta.buğlem Ceylin de öyle
gulnur_02 Hemsiremom buğlem kızıldereli dilinde bi buluta verilen isim anlamsız değil dilimizde olmayabilir ama neticede anlamı var
gulnur_02 sophia buğlem kızıldereli dilinde yağmur yüklü kızıl bukut demektir anlasız değil yani bizim dilimizde değil kızıldereli dilinde
Beyzan Mesela minel ismi söylenişi çok güzel çok hoşuma gitmişti ama bir anlamı yok den dan eki anlamı var cennetteki inci tanesi değil yani sanıldığı gibi mesela minel aşk aşk-dan demek tek başına bir anlamı yok minel isminin
Gulsah91 Beyzan evet bazı isimler sırf kuranda geçiyor ya da dini bir anlamı var diye konuluyor ama bağlaç görevinde olanlar var
Evinongann “İkra” ismi de bana çok manasiz geliyor sırf kuranda geçiyor diye konuluyor evet ama arapça anlamı “oku” demek, ne yani kızımın adını oku mu koyacağım ¿
sophia Evinongann evet emir kipiyle hem de. Tercih edenlere saygimiz sonsuz tabi ama ben tercih etmem haklisiniz :)
[silindi] Evinongann evet oku demek ne güzel anlam işte her şey okumamazlıktan geçmiyor mu 😂kızımın ismi ikra lena ve anlamı da oku bize = oku insan ! Hep derim annecim Oku ki değişsin yanlışlar oku ki yürüsün güzel olan her şey 🤲
Beyzan Iremalp mesela bu anlamlar nerde yazıyor googla bir isim anlamı yazıyorum bir gazete ait sayfa çıkıyor ama kaynak yok nerden almışlar bu bilgiyi meçhul. Mesela hangi dilde emir veren prenses demek buna bakmak lazım. Kaldı ki emir veren prenses anlamı da çok güzel değil bence ama tercih meselesidir elbette
masalsmomm Mervee26 ama buğranın tek anlamı yok 2 anlamı daha var iyiki var 🙏🏻 eşim ille oglumuzun ismini buğra istedi Allahın izniyle öyle olucak 🥰
Sedaerhan Mom080 ben de okudum ama alaycı bir durum göremedim burda öyle alaycı yorumlar oluyor ki masum yazılmış
sophia Mom080 alayci bir yorum yok hanimefendi. Dedigim gibi burda bir kisi dahi eliz ismini koyucam dese o ornegi vermezdim zaten. Yani aciklamama inanmiyorsunuz da oraya koydugum emoji uzerinden itham ediyorsunuz beni.
Borusesi Lina ismi de kuranda geçmiyor yunan ismi diye biliyorum Line anlamını latin alfabesi olarak Lina söylüyormış koyanlar
sophia Borusesi lina cok sik koyuluyor artik bir de. Ama sizin kullanici adiniza bayildim bunu belirtmek isterim, cok yaratici 😃👍