Kızlar ben kendim sağlıkçıyım kadın doğumu arkadaşlarım var, özelde kadın doğumda çalışan doktor arkadaşlarım var, kendisinin söylediği şu ( kendisi şu an asistan doktor) ayda 1 veya 2 normal doğum yapıyoruz geri kalanı sezeryan, herşey normal olsa da mı sezeryan yapıyorsunuz diyorum evet diyor çoğu kadın baştan kabul ediyormuş kabul etmeyenler de en sonda doğum olmuyor deyip bir şekilde sezeryana ikna ediliyormuş, o yüzden özellikle özele gidenlerin bunu bilmelerini istiyorum. Türkiyede normal Doğumdan çok sezeryan oluyor dünyada 1 numarayız neredeyse ve tabiki sezeryan normal bir doğum şekli değil karnı kesip bebeğin zamansız ve plansız bir şekilde zamanı dolmadan çıkarılması. Sezeryanla doğan bebeklerin normal bebeklere göre birçok yönden dezavantajlı olduğuyla ilgili birçok yayın ve net bilinen bilgi var. O yüzden lütfen sizi sezeryana zorlayan bir doktor varsa o doktora gitmeyin. Her kadın normal doğumu yapabilecek güçtedir Allah bizleri bu şekilde yarattı. Tabiki yüksek riskli bir durum olur mecbur kalabiliriz o zaman oda bebeğimiz için bir şans olur. Fakat hiçbir kadın mı doğuramıyor da her kadın için sen doğuramazsın deyip sezeryan yapmaya çalışıyorlar. Ne avrupada ne Amerikada bu böyle değil birtek bizde böyle şu an tabi doktorların da kendince nedenleri olabiliyor en ufak birşey de doktorlar büyük suçlu bulunup büyük cezalara mahkum edilmemek için yüzde 99, 9doğuracak bir kadına bile yüzde 0,1 riski almamak adına buna yönlendirme yapabiliyorlar. Ben bunu söylemek istedim herkesin bilmesini ve araştırmasını ve de bilinçli hareket etmesini istiyorum. Herkese kolay ve güzel doğumlar diliyorum 🌸🌹