Merhaba hanımlar mecburi spinal sezaryen hikayemi sizlere güç olsun diye paylaşmak istedim 😂 38.haftadan beri normal doğum olarak her an gelebilir diye beklediğim kızımın çıkışını kolaylaştırmak için 15bin adım, merdiven inip çıkma, pilates, squat, hurma yemek vs. söylenen ne varsa yaptım. 38bitti beklemeye devam. 39bitti beklemeye devam. Geldik 40+ haftaya ama yinede gelmemeyi tercih etti. Doğum kanalına girmemiş başını yerleştirememişti. Doktorum alttan muayenede bebişe yardımcı olmak işin bişeyler yaptı kendimi sıkmadığım için acı hissetmedim ama korku ve tedirginlikten titriyordum. Alttan ittirdi üstten bastırdı bebeğim top gibi sürekli yukarıya kaçtı aşağıya inmedi karnım zaten sürekli ileri büyüyordu karnı aşağı düşmüş denir ya bende olmadı öyle bir durum. Neyse sancım yok, kasılmalarım çok sık ve fazla bebeğimin son günü artık doğumun başlaması gerektiğini günü dolduğu halde bebeğin pozisyonu sebebiyle daha bekleyemeceğimizi söyledi. Tecrübesine güvenerek normal doğum şansımın ne kadar olduğunu sordum %50nin altında dedi.. NST de kalp atışları yüksekti bugün almayı teklif etti beklersek sonucunun üzücü olabileceğini söyledi 😢 nöbetçi anestezi uzmanıyla görüşüldü genel anestezi denmiş ama çok korktum spinal istiyordum çok ağladım. Doğum yapacağım istediğim gibi olmadı diye ağladım, sezaryenden çok korkuyordum onun için ayrı genel anestezi için ayrı bebeğime kavuşmanın heyecanına ayrı ağladım. Tabiki Allah yüzüme baktı Rabbim çaresiz koymuyor anestezi uzmanı değişikliği oldu ve ben ameliyat masasında spinal olacağımı öğrendim 🤲🏼 Siz ağlayacaksanız lütfen sadece mutluluktan ağlayın🤭 29.01.2021 19:17de 3200kg 50cm minik kuşuma kavuştum. Hiç anlamadım bile yine o ameliyat masasına dönmeyi ı kadar çok isterim ki çok güzel bir an🌺🤭 burada okuduklarım başıma gelmedi.. spinal iğnesi asla acıtmadı hissetmedim damar yolu daha acılıydı. Kesme işlemi bastırma çekiştirme sallanma hiç hissetmedim çok çok rahattı bebeğim 5dk içinde çıktı onu gördüğüm an ne güzel Allah hayırlısıyla isteyen her kadına yaşatsın. Sonrasında ağrı sızı çekmedim. 6saat sonra ayağa kalmak gerekiyor yardımlarla yatağın ucuna oturdum 10dk alışmaya çalıştım yine yardımla ayağa dikildim 2dk kadar dikildiğim yerde kaldım. Acısını anlatamam çok bi acı değildi inanın hatırlamıyorum bile ama inanın zor değildi kalkıp bebeğime yürüdüm🤩 20dk koridorda gezinip eşimle bebeğimizin güzelliğinden bahsettik canım eşim sanki kendisi doğurmuş gibi heyecanlı korkulu ağlamaklıydı. Bebeğimi tutmaya korktuğum için memeye koyamadım denedik ama ben hep geri çekildim çok çok çok pişmanım. Sütüm yoktu evet ama ten tene temas edebilirdik acemilik mi diyeyim bilmiyorum yapamadım. Sizler aklınızda olsun mutlaka memeye koyun. Pompa ile akşamına damla damla sütüm geldi bebeğime damla bile olsa verdim. Yanımda Hipp bebek sütü vardı onunla besledim yavrumu 2gün sonra emzirmeye geçtim meme+mama. Şuan aktif olarak emziriyorum.Zor değil duygularımı başarılı bir şekilde dökebilen bi yapım yok hikayem size duygu dolu gelmeyebilir ama hala o anın etkisindeyim. Her ne yaşarsanız hayırlısı olduğunu bilin önce Allah’a sonra doktorlarımıza emanet olun. Güzel kuzum 23günlük bizde işler yoluna girmeye başlıyor. Hakkınızda hayırlısı olsun ısrar çokta iyi gelmedi bana spinal sezaryenden çok çok memnun kaldım. Sağlıkla kucakladıktan sonra doğum şeklinin önemi yok. Herkese hayırlı kolay doğumlar dilerim. 🌺