Minigim20 Kizlar uyku tulumu bebeklerde kaç aydan itibaren kullanılabiliyor ilk aylarında kullanılıyor mu bı bilginiz var mı birde Nisan da doğacak bir bebeğe uyku tulumu gerekli mi sizce malum önü yaz mevsimi
Seda-34 Minigim20 yenidoğan bebek zaten dönüp üstünü açamadığı için üşüdüğünde yorgan battaniye örtülebilir. Ben 6 aydan itiraberen uyku tulumuna geçmeyi düşünüyorum
halitefe Minigim20 en güzeli uyku tulumu canım yorgan battaniye örtülmesi kesinlikle önerilmiyor bebeklerin ilk dönemlerinde altına girip çıkamadığı için birçok bebek hayatını kaybediyormuş ısrarla uyarıyor tüm doktorlar üzerine bişey örtmeyin diye alternatifide yalnızca uyku tulumu
Beyzan Minigim20 uyku tulumu kışın iyi oluyor. Yazın gerek yok hiç üstelik bebek küçükken karnını vs hafifçe örtebilirsiniz. Ama dönmeye başladıkça örttürmüyor hiç. Yaz için kullanılanlar da var elbette ama büyük beden alıp daha uzun süre kullanabilirsiniz kaliteli tulumlar biraz pahalı çünkü.
Mertimm Mevsim nisan olsa bile yeni doğan bebek 3 aya kadar üşürmüş dikkat etmek lazım canım alabilirsin tabi ama battaniye daha sağlıklı sanki o biraz daha ilerleyen zamanlar da kullanılabilir 😌
nev_hena Ben uyku tulumu aldım. El ve ayakları kapalı olacak şekilde ama kalça kısmı sıkı olmayan. Kış için 1.0 tog aldım sıcak tutsun diye. Yazın da bir süre daha uyku tulumu kullanacağım onu hava alabilen yazlık kumaşlardan alacağım.
halitefe Seda-34 bebeklerin üzerine battaniye yorgan tarzı hiçbir şey örtülmemesi söyleniyor ısrarla en iyisi uyku tulumu battaniye falan bebeklerde ani ölüm sebebi
Seda-34 pirpirpir ağzına burnuna örtülmeyecek ki bedenine sarılacak. Uyku tulumundan bi farkı var mı bu şekilde kullanıldığında
Beyzan pirpirpir bu kesinlikle doğru ben bizzat yaşadım bunu .oğlum 6 aylıkkek sepet beşiğin kenarlarına hava almasin üşümesin diye battaniye koymuştum içten nasil olduysa battaniye yüzünü örtmüş tamamen. Zaten minicik burnu var battaniye de tam kapatinca zor nefes aldı çocuk Allah’tan uyanıktim
nev_hena iremby ben owli ve ergopuch aldım yenidoğandan 3 aya kadar. Ergopouch, love to dream vs en iyisi ama çok pahalı. Ben temiz kullanılmış 2. El aldım.
Seda-34 halitefe hmm anladım hiç duymamıştım. Ben zaten yazın doğuracağım için üstüne çok araştırma yapmadım müslin bez kullanırım kışa da birkaç aylık olacak uyku tulumu giydiririm diye düşünmüştüm.
halitefe Seda-34 yok canım bende bilmiyordum işin aslı bir çocuk doktoruna ait kitapta okudum sonra araştırdım gerçekten uyarılar bu yönde annem yorgan falanda yaptırmıştı hatta ama kullanmıycam hiç birini
Seda-34 halitefe ben zaten biraz büyüyünce bebek üstünü açar diye düşünerek uyku tulumu kullanırım diye düşünmüştüm. Ama bu açıdan düşünmemiştim teşekkür ederim bilgilenmiş oldum sayenizde🌺
Minigim20 Kizlar sağolun tavsiyeleriniz için uyku tulumu konusunda kararsızfim ilk etap için ama alacağım şimdi 🙂