MineGezer Merhaba 31.haftadayım ve inanılmaz kabızlık problemi yaşıyorum. Hangi gıda ya da bitki çayı sebze meyve iyi gelir nolur yardımcı olun 😭
Fatma_7 MineGezer yeni mi başladı ? Ben 4. Haftamdan beri çekiyorum duphalac diye bi ilaç verdi doktor iğrenç bişey zaten bulantılarım bana yetiyor bi iki gün iyi geldi yine eskiye döndü 🥺
Birceo MineGezer turunçgiller kabızlığı bir nebze azaltıyor . Karbonhidrat , muz , tatlı vb şeyler kabızlığı daha da kötü yapıyor
edanrr11 MineGezer kuru kayısı al , bir bardak suda iki kayısı bir gece beklet aç karnına iç sabah o suyu kayısıyı da ye çok etki ediyor bide her sabah ılık su iç bı bardak yemekten önce . Ben öyle öyle önüne geçebiliyorum
SenaUysal MineGezer bende normal hayatımda da var kronik kabızlık. Ama bikaçgündür tahin pekmez yiyorum ve aşırı iyi geldiğini fark ettim. Afedersiniz 1 saat sonra hemen bi tuvalete koşma isteği geliyor. Belki sizde de işe yarar 🤷♀️
Gundan Aynı sorunu bende yaşıyorum oturamıyorum diken gibi batıyor resmen hamile kalmadan önce vardı devam ediyor
Nilaylks MineGezer her sabah aç karnına bir yemek kaşığı hakiki zeytinyağı içiyorum biraz kötü ama bana etki ediyor. Ya da içemezsem midem bulanırsa sabah kahvaltıda domatesin üstüne döküyorum yağına da ekmek batırıyorum
E-K-D MineGezer en iyisi kayısı kompostosu sabah ve yatarken bir kase içebilirsin. Arada hurma ve yanında 1 bardak su tüket. Türk kahvesi yanında hurma akşam yemekten sonra oda bağırsakları hareketlendirir. Çok üst üste yemekler yeme birkaç gün sıvı beslenmeye çalış
Anneolmak07 MineGezer su,kefir ve yoğurdu bol tüket dedi doktorum.Aktar ılık suya bal koy iç yumuşatır ayrıca süt de yapar hazırlık olur dedi.Sabah aç karna ışık suyla kuru erik ye diyen oldu.Hiçbirisi işe yaramazsa da probiyotik kullanabilirsiniz.😊
Aprilsssmom MineGezer kuru erik tavsiye ederim tadımın her sabah 2-3 tane aç karnına ye inanılmaz rahatlatıyor çayın yanında da tüketebilirsin. Kalorisiz kayısıya göre şeker yok
eaktr MineGezer her sabah, 2 adet kayısı 1 adet kuru incir yiyorum. Bazen her gün bazen 2 günde bir çıkmaya başladım. Badem ve ceviz de yiyorum aynı zamanda zekası ve gelişimi için☺️💓
Birkucukkelebek MineGezer bende hiç bi şey çözüm olmuyor. Kayısı incir kefir zeytinyağı hiç biri etki etmiyor. bir tek doktorumun verdiği magnesiee calcinee diye magnezyum tozu var onu içince ertesi gün daha kahvaltı yapmadan çıkıyorum tuvalete. Bu arada duphalac da aşırı gaz yapıyor fakat kabızlığa çok da iyi bir çözüm değil bence 😕
Mary06 MineGezer kullandığım Demir ilacı beni çok kabız yaptı kaç kere kanattı, şimdi sanırım artık bağırsaklar alıştı yine kabızım ama acıtmıyor