FSultan Teacher34 merhaba çalışan annelerin dogum parası alması için ne yapması gerekiyor bilgi verebilirmisinix bende şuanda çalışıyorum ve sigortam ödeniyor 😌
Kizimveoglumm FSultan onun için başvurman gereken yerler iyice araştır sen çalıştığın için maaşın üzerinden ödenek alacaksın 4.500 gibi falan sigortalı çalışanlar bu şekilde cok alıyor alın devlete bırakmayın 😂😂
Sema99 hafsa2020 çalışan veya ev hanımı önemli değil Doğum belgesi bebeğin senin ve çocuğun kimlik fotokopisi kaç çoçuk varsa eğer gidiyorsun aile sosyal politikalar kuruluna işlem yapıyorsun
Sema99 Rumif onu arayıp öğreniyorsun bazen belli zamanı oluyor almanın onu söylüyorlar hangi aya kadar Alman gerektiği
Haticekckylmz tuuuucee sanirim kocaeliye ozel belli marketlerden o kartla sut aliniyor sali gunu gidicem bakalim ogrenince yazarim
AylinErdan Bahsettiğiniz 5500 tl yl Doğum izniniayrılan çalışan annelere veriliyor. Ancak bu kez işyeriniz ödemeyi kesiyor. Raporlu olduğunuz 16eğer ikiz de 18 haftalık iş görmezlik ödeneğinizi Sgk danalıyorsunuz. Brüt maaaşınıza göre değişiyor ancak kesintili yatıyor. Ben yaz tatiline girdiğimiz için Doğum iznine ayrılmadan tamamlayacağım inşallah. Birde süt parası var 149tl. İlk çocuksa 300 2.çocuksa 700 ve üçüncü çocuksa 1000tl gibi bir ödeme yapılıyor. Bu ödemeyi aile ve sosyal pol. Bak. Belirliyor.bilginize ....
AylinErdan Bu ödemeler sizin tcnize tanımlı geliyor. Sağ Doğum olması gerekli ve ödemeyi sizden başkası alamıyor 😊
Sblcskn Rumif diğer 3 çocuğunuz için alamazsınız 2015 ve sonrasında doğan çocuklar için geçerli bu para
Kizimveoglumm Rumif alıyor kuzum eşinin sigortası varsa yeter sonuçta sende ondan faydalanıyorsun sigorta olarak bende alıcam eşim sigortalı ben ev hanımıyım :)