Denizsevim Zeze03 yok.. 149 tl süt parasını sigortalı çalışan anne veya babaya veriyorlar. Ben ptt ye gittiğimde gişede ki sordu bana, çalışan olup olmadığımı. Çalışmıyor olsaydım eşim alacakmış o parayı. Ordan biliyorum yani..
guzel Sosyal hizmetlerin verdigini herkes alıyo . ama çalışırken 32. Haftada doğum raporu alıyosın birde doğumdan 56 gün sonra birdaha çalışır diye rapor akıyosun toplamda 3bin yada 4bin civarında para veriyolar sana. Bunu diyorum sigortalı olana veriyolar. Ama 200 mü 300 mü kadar sosyal hizmetler para veriyo onu herkes alıyo
Denizsevim BuseYcelDoan ptt den alıyorsun. Doğum yaptığında hastane gerekli yere bilgi veriyor sanırım. Süt parası için sadece bu şekilde. Sigortalı çalışansan senin adına değilsen eşin adına alıyorsun. E devletten sana çıkıp çıkmadığını kontrol edip gidersin.
Sema99 BuseYcelDoan aile sosyal politikalar başvuruyorsun senin bebeğin kimlik fotokopisi ve Doğum belgesi ile 45 gün sonra PTT den alıyorsun
Zeze03 BuseYcelDoan bulunduğun ilin aile ve sosyal yardımlaşma bürolarına başvuru yapılıyor sonra PTT den adına para yatırıyorlarmış en kısa Sürede cnm
Motherfarah SultanElmasDemirel doğumdan önce 90gün sigortalı olmak yetiyor mu anlamdım ben ücretli öğretmenlik yapıyorum doğumum okulların açılmasına denk geliyor ama yaz tatilinde sigorta yatmıyor bu raporu ben alabiliyor muyum yardımcı olurmusunuz
SultanElmasDemirel Motherfarah Doğumdan önce son 1 sene içinde 90 gün olması yeterli. Sizde nasıl işliyor bilmiyorum ama bi sgkyı arayıp öğrenin isterseniz
SedaYldz Meryemaskerden sanane sen cevap vermek zorunda mısın kardes bu forum da amma kaba insanlarla dolu yahuu
Meryemaskerden SedaYldz sizin gibi ..100lirayı küçümseyen birimi bana kaba diyor. Sizde madem o parayı küçümsüyosunuz buraua yazmaya ne gerek var o zaman