gulsahaliarya Günaydın ☀️ bebek alışverişinde gereksiz bulduğunuz almasamda olurmuş boşa masrafmış dediğiniz şeyler neler? Ve en gerekli çok işe yarayan şeyler ? İlk anne olacaklara fikir olsun. Benim ikinci hamileliğim. Mesela şimdi ki aklım olsa bebek doğmadan oda hazırlamazdım çünkü ilk 8 ay hiç odasında yatmadı anne yanı beşiğinde yattı. Odasındaki beşik 8 ay nerdeyse bir sene boş kaldı 🙈 ve heves edip çok fazla işlevsiz oyuncak almışım sırf dekor için 😁 çokta Kıyafetleri almıştım çabuk bğyüceklerini düşünemeden. İlk 15 20 gün yenidoğan Kıyafetlerini giyebiliyor ama ben yenidoğanı bile baya abartmışım. Emzik bile 6 tane aldım sadece yenidoğan😁şimdi ikinci hamileliğim gereksiz olan herşeyi kısmaya çalışıyorum. İlk bebeğimden kalan çoğu şeyi kullancam o yönden artısı oldu bari. Çok boşa para harcamışım. İyi ki dediğim en önemli şeyde joie Serina 2 in 1 ana kucağı. Kendi kendine sallanıyo titreşimli anne karnı sesleri çıkarıyo farklı müzikleri var. Ben salondayken ilk 7 8 ay bebeğim hep ondaydı.
Hafise gulsahaliarya biz tayinci oldugumuz için biz oda almayacaz şimdi okuyorum iyi ki de almayacaz kırılır eder taşınırken 😁 bide bende oyunca almayı düşünmüyorum belki bir tane uyku arkadası alırım yeter bide normalde reflü yatagı gereksiz gibiydi ama hemşire anneden dinleden reflü yatagı kullanım olarak rahat yanları korumalıklı ve bebekler ilk zamanlar yastık kullanmak önerilmediği için reflü yatagının eğimi yatış için uygunmuş o yüzden almayo düşünüyorum reflü yatagı
Ozge3747 gulsahaliarya Benim de 2. Hamileliğim. Bence de en iyi yaptığım şey oda yapmak oldu evet ilk başlarda orada uyumuyor ama bir düzeni oluyor kıyafetleri eşyaları herşeyi yerli yerinde kalıyor.☺️Fikirler farklı olabilir tabi. Sadece reflü yatağı gereksizdi bana göre onun yerine ana kucağı alabilirmişim. Bu bebeğimde otomatik anakucağı aldım. Onun dışında gereksiz hiçbir şey almadığımı düşünüyorum. ☺️🥰
Aysen3434 gulsahaliarya 7 8 aya kadar kullanabiliyorsunuz. Ve onu içerde bırakıp başka iş halletmeye gidemessiniz değil mi? İlla yanında olmak mı lazım?
gulsahaliarya Hafise ben reflü yatağı almadım ihtiyacım da olmadı yan yatırdım arkasına bi destek koyarak. Bide hamileyken herkes göğüs ucu kremi ve göğüs kalkanı mutlaka almalısın dedi doktorum dahil. bi doğsun duruma göre alırım diye düşündüm almadım. İyi ki de almamışım. Hiç bişeye ihtiyacım olmadı çok şükür. Yara kabuklanma kuruma hiç olmadı. Bazı şeylerin acelesi yok bebek doğduktan sonra zaten artık herşey elimizin altında kolayca alabiliriz. Ama heves işte annelerde hakta veriyorum aslında 😁
pptya01 Hafise gerçekten çok güzel bi ürün reflü yatağı. Hem eğimli hem de sağa yada sola yatabiliyor
Aysen3434 Hafise bende tayinciyim ama mecbur alıcaz diye düşünüyorum. Onun da düzeni olsun eşyaları yerli yerinde dursun istiyorum. Siz kendi dolabınıza mı koyacaksınız bebişin eşyalarını. Birde ne almaya kalksak herkes sen tayincisin çok eşya alma sen tayincisin ona gerek yok buna gerek yok. E napalım tayinciyiz diye hep isteklerimiz yarım mı kalsın. istediğimiz bişeyi hiç alamıcaz bu kez. O yuzden bu mantıga göre davranmıyorum ben
gulsahaliarya Birde emzirme yastığını gereksiz buldum çok kullanamadım. Hani şu çok kalın olanlar varya bana çok kullanışsız geldi. Ben rahat edemedim onunla yani. Belki memnun olanda vardır ama
Senmerve Emzirme önlüğü ve yastığıyla çok rahat ettim yastıksız emziremiyodum bu kşşiye göre değişir belki ama emzirme yastıgı yerşne başka yastık mşnderde kıyan oluyor ama ben denediğimde minderle rahat olmamıştı
[silindi] Göğüs kalkani, stok yapılan bezler, biberon steril makineleri, kullan at olmayan alt açma setleri ve 0 aylık alinan fazlaca kiyafetler özellıkle tulumlar 😊
gulsahaliarya [silindi] hepsine katılıyorum. Bide bebek yumuşatıcısı bebek losyonları gereksiz bana göre. Yenidoğan bebeğe şampuan bile kullanmamak gerek. Ben 6 aylık olana kadar krem kullanmadım arada zeytinyağı sadece. Bide biberon temizleme deterjanları gereksiz bence
mrs_elisah Benim kızım çok kustuğu için ağız mendili ve bolca kıyafet ihtiyacım oldu. Ağız mendili önemli. Önden yandan çıtçıtlı zıbınlar daha kolay oluyor kesinlikle.
gulsahaliarya Ysmmmnn o benim çok işime yaradı ama kullan at değilde o uç kısımlarını yıkayarak tekrar bi kaç kere kullanmıştım. Zaten minicik burundan ne çıkar ki 😁
gulsahaliarya Ozge3747 doğru. Benim bebek odası olacak odada Kocaman bi elbise dolabı vardı zaten o yüzden benim için gereksizdi. Zaten düzenli bi şekilde yerleştirmiştim oraya beşik konsol alt açma masası daha bi çok şey almıştım yeni. O yüzden gereksiz bulmuştum.
YkTt-kbr Ozge3747 reflü yatağı gerekli kesinlikle alın .her bebek genelde reflü olur yataklar çok rahatlatıcı oluyor ve kustuğu takdirde boğazına kaçmasını engelliyor .
Ozge3747 gulsahaliarya Zaten bir nevi oda yapmışsınız aslında. Tabi dediğim gibi tercihler farklı olabilir. Ama bana göre çocuğun aklı ermeye başladıktan sonra kendini ait hissettiği bir alan olması da önemli 👍🏼
gulsahaliarya Birde takı yastığı gereksiz bence şimdiki hamileler için. Nasılsa kimse bebeğin yanına yaklaşamıcak 😁 yani ben öyle istiyorum kendi bebeğim için.
gulsahaliarya Ysmmmnn bende alt açmak için değilde ilk doğduğunda Zamanlarda ana kucağı içine koydum daha yumuşak olsun diye😁 puset içine de koydum öyle kullandım.