Merhaba Güzel anne adayları. 14şubat günü kadın doğuma randevu aldım “Ben hamile kalamıyorum hormon testi yaptırmak istiyorum”diye gittiğim gün 2haftalık hamile olduğumu öğrendim ve orada basladı yavrumla bizim hikayemiz. Gebeliğin 5.haftasına kadar normaldi herşey 5.haftaya geldiğimde bel ağrıları kasık ağrıları vajinal kaşıntılar hep bi uyuklama hali ve sürekli bulantılar kusmalar hiçbir şey yiyememeler başladı. Gece gündüz elimde sadece çubuk kraker ve tuzsuz leblebili ile gezdim haftalarca uyuyup uyanıp kusup tekrar uyudum hayata küsmüştüm resmen herşeyden herkesten tiksiniyordum, şuan tuhaf geliyor ama eşimden bile tiksiniyordum. Sonra bir sabah bulantısız uyandım, gün boyu midemin bulanacağını düşündüm ama bulanmadı meğer canım 2.trimester dönemine geçmişiz. Hamileliğin balayı denilen ikinci üç aylık dönemi. Gerçekten tatil gibi hiçbir belirti yoktu. Bazen bulantı da olmadığı için acaba birşey mi diye düşünüyordum. Bir gün Ziynet Sali’nin Kalbim tatilde şarkısı çalıyorken, karnıma bir kelebeğin kanadı çarptı. Yumuşacık ama “ben buradayım seninleyim beni merak etme anne” dercesine kendini fark ettiren bir kelebek kanadı. Herşey harikayken 19.haftada lekelenme şeklinde kanamam oldu, sebepleri asla bilinemedi ilaç iğne yatak istirahati şeklinde devam ettim. Her kanamda acaba benimle mi diyerek ağlaya ağlaya gidiyordum ama miniğim hep ultrasonda orada kıpır kıpır oluyordu. 33 haftalıkken ilacı bıraktım ama yatmaya devam etmek zorundaydım. Son zamanlara doğru acaba çok mu hormon hapı kullandım bu çocuk doğmayacak falan diyordum. Sancı yok, açılma yok kasılma yok, hiçbir şey yoktu. Merdiven in çık,yürü, plates topunda zıpla, çömel kalk aklınıza ne gelirse denedim ama hala sonuç sıfırdı. Her saman normal doğum yapıcam diye tutturan biri olamadım hep hayırlısını diledim Allahtan. Doktorum 40+3’e suni sancılı doğum randevusu verdi.
39+5’te sabahtan herşey normalken karnım kasıklarım ağrımaya başladı, adet olacakmış gibi ağrı. Tecrübesiz olunca anlamıyor insan doğum sancısı mı değil mi 😀 Saat 5 gibi nişanım geldi ve ara ara suyum sızmaya başladı ara ara sancılar yokluyor adet ağrısı gibi dayanılmayacak birşey değildi. Doktorumu aradım hemen gel bakalım dedi 1 cm açıklık varmış ama su sızdığı için göndermedi yatış verildi. Nst bağlı yattım 1 gece. Sancılarda ağrı artısı olmadığı için suni sancı takıldı 3 cm açıklıkla. Öğlene doğru keseyi patlattılar ve bendeki film koptu. Gerisini çok net hatırlamıyorum bölük bölük rüya gibi hayal gibi. Sadece en net hatırladığım, doğumhanede ebenin karnıma bastırdığı ve ıkınmaktan bu sefer ölüyorum sanarken içimden kayan minik oğluşumun çıkışıydı ufacıcık ellerini kocaman açmış gözleri şaşkın şaşkın bakan “niye doğurdun beni rahattım ben” der gibi duran canım oğlum. 23 Ekimde akşam 6 gibi yatışım yapıldı, 24 Ekim 15:50de doğdu. Oğlum sabahtan anne karnında kaka yapmıs ve doktor suyu o yüzden patlatmış doğumu hızlandırsın sancıyı çoğaltsın diye. Doğumhameye indikten sonra benim sancılarım ağrılarım düşmeye başlamış karnıma basma nedenleri o olmuş, bizim oğlan biraz daha gelmese sezeryana çevirirdim diyordu doktorum. Benimki zor bir doğumdu çok ağrılı çok sancılı ama rüya gibiydi. Yine hamile kalsam yine normal doğum seçerdim. Herkesin doğum hikayesi kavuşma anı farklıdır, bizim oğlumla 39+6gün süren hikayemiz böyleydi. Artık gerisi 4 aydır yanımda gözlerimin önünde kollarımda devam ediyor. Allahım hepinize kolay doğumlar nasip etsin. Sağlıkla sıhhatle kavuşun yavrularınıza. 🙏🏻
Hakkınızı helal edin oldukça uzun yazdım ama detaylarıyla anlatmak istedim. Sorularınız olursa yardımcı olabilirim.