Buradaki pozitif doğum hikayelerini okurken benimki nasıl olacak acaba diye düşünürdüm hep. Benim de doğum hikayem çok güzel oldu ve bazı tavsiyeler vermek için yazmak istedim.
Doğumla ilgili burdaki forumdan ve internetten birşeyler okurken nefes kontrolünün çok önemli olduğunu öğrenmiştim. Kesinlikle öyleymiş.
9 Şubat gecesi suyumun gelmesiyle saat 02:30 da gittiğimiz hastanede sabah 07:30 da oğlumuz dünyaya geldi. 5 saatlik doğum sürecini olabildiğince detaylı yazmaya çalışacağım. Biraz uzun olacak🙂
Doğumdan 2 gün önce hafif hafif adet ağrısına benzer ağrılarım başlamıştı. Suyumun geldiği gecenin akşamında pilates topunda zıplıyordum zıplamadan duramıyodum beni rahatlatıyodu. Ağrıların düzenli gelip gelmediğini kontrol ettiğimde 20 dakikada bir geldiğini gördüm. Nişan vs gelmediği için çok önemsememiştim. Saat gece 2 olmuştu yatmaya karar verdik ertesi gün muayenem vardı. Uyumaya çalıştım ama ağrılarım geldiğinde uyanıyodum uyutmuyodu ben de belime havlu sardım rahatlatması için ama hiçbi işe yaramadı😬 15 dakika sonra pıt diye bi ses geldi ve o sesle bi rahatlama geldi, eşim de o ses neydi suyun mu geldi acaba diye sordu bir baktım ki pijamam ıslanmış. Tuvalete gittiğimde nişan dedikleri şeyle birlikte suyumun geldiğini gördüm. Eşimle şimdi sakin oluyoruz dedik😬ve hazırlanmaya başladık. Suyun gelmesiyle aşırı rahatlamıştım, arabaya kadar çok normal bi şekilde yürüdüm. Gittiğimizde muayene ettiler 2 cm açılma vardı. Sancıların arası giderek azalıyodu, sancı geldiğinde derin nefes alıp veriyodum ve eşim belime bastırarak masaj yapıyodu. Sancı gittiğinde odada yürüyodum. Bu arada hep sancı nasıl bişey diye merak ederdim, gaz sancısına benzer adet sancısının biraz daha fazlası bişey. Sancı geldiğinde evet zorluyor ama İnanın dayanılmayacak gibi değil. 3 saat sancıları nefeslerle karşıladıktan sonra nstye bağlayıp kontrol etmek istediler ama ben yatamıyodum sancı geldiğinde kıvranıyodum nefesim kesilmeye başlamıştı. Ama nefes alıp vererek kontrol altına almaya çalışıyodum. En sonunda sadece 1dk yat alttan kontrol edelim dediler. Hemen doktorumu aradılar doğum başlamış tam açılma olmuş dediler ve doğumhaneye götürdüler. Süreklı ıkınma hissin geldiğinde tüm gücünle ıkın diyolardı ama ben nası bişey nası yapcam diyodum. Sancılar devam ederken tuvaletimi yapma isteği gibi bi his geldi anladım ki kendiliğinden ıkınma hissi geliyor. Nefes alıp tüm gücümle ıkındım. 3. Ikınmada uzun süre nefesimi tutup tüm gücümle ıkındım. Gerilme ve yanma hissi sonrası içimden birşey kaydı gitti. Ve bi ağlama sesi🐣 O anki rahatlama muhteşem bi histi. Bebeğimi göğsüme koyduklarında sakinleşti ama açıkçası dikiş aşaması olduğu için o ana çok konsantre olamadım😬Beni hep dikiş aşaması korkuturdu. normalde beni kan tutuyo fenalaşıyorum kokusu bile beni fena yapar. Ama hissetseniz bile acı olmadığı için hiçbişey yokmuş o aşamada da. Sonuç olarak benim tavsiyem;
🍀Hamileliğimde 17.haftadan 36.haftaya kadar 3günde bi pilates yaptım (Ebru Şallı Hamile pilatesi videosundan). Nefes ve kilo kontrolü için çok faydalı oldu. Kesinlikle pilatesi, hiç yapamıyorsanız nefes egzersizi yapmanızı öneririm.
🍀Sancı çekerken doğum sırasında hep ebelerin yönlendirmelerine uyun ve kendinizi dinleyin. Herşey kendiliğinden oluyor zaten.
🍀ıkınma sırasında sizi biraz dikleştirmelerini isteyebilirsiniz daha kolay oldu o şekilde
🍀herşeyin geçici bi süre olduğunu kendinize sürekli hatırlatın. Katlanılmayacak bi acı yok kesinlikle. Yine olsa yine normal doğururum aksi bişey olmadığı sürece.
🍀ben sancı çekerken yan odalardan başkalarının bağırma sesleri geliyodu. Kendinizi herşeye kapatın ve derin nefes alıp verin. Ses çıkardığınızda daha çabuk yorulursınuz. Sancınızı nefeslerinizle kontrol etmeye çalışın
🍀eşinize bel masajı yapmayı öğretin. Kuyruk sokumuna doğru aşağı bastırarak yapılan masaj aşırı rahatlatıyo sancı sırasında.
Çok uzattım kusura bskmayın. Son olarak Tüm süreç şimdi düşündüğümde o kadar kutsal o kadar mucizevi bişey ki. Kendi içinize dönün ve sükunetle ortaya çıkacak mucizeye tanık olun🐣