Bucikizim Merhaba sevgili anneler normalde 22 haftalık gebeliğim var ama bugün ayrıntılı ultrasona girdim çocuk 20 hafta 2 günlük bu haftayı nasıl normal zamanına getirebilirim nasıl beslenmeliyim yardımlarınıza ihtiyacım var
Seymassrioglu Bucikizim yumurta peynir süt yoğurt et le balık tüketimi yapmalısın sebze bol ye neden öyle oldu ki acaba doktora sordunux mu ?
Mom084 Bucikizim Muz, Ceviz Badem, Kaşar Peyniri, Yumurta Süt ürünleri ve Sade soda, bolca su, Bakliyat mercimek sebze meyve ve et Bebeğe en çok kg aldıranlar bunlarmış canım Günde 1 tane ye
teachervera Bucikizim kendi doktorunuz ne diyordu haftası için. Bende 2 doktor değiştim şehir değişikliğinden dolayı. İlk doktorma em son 12.haftada gittim o 1 hafta önde diyordu bugün yeni doktora gittim oda 2 hafta önde dedi. Salı başka hastaneye çağırdı adet tarihim 24 Ekim ama erkene alacağım tarihi dedi. Anlamadım neden böyle yapacak. Geri ya da ileri olabilir sonra haftasını yakalıyor.
Gunesvebusra Bucikizim bizimde detaylı ulturasonda iki hafta geri çıkmıştı doktor genetik minyon olucak dedi bende hem zayıf doğmuşum hem de zayıf hamile kaldım sayılan tüm besinleride en başından buyana fazlasıyla tüketiyorum diyetisyene gidiyorum ama malesef bazen genetik şeylere müdahale edilmiyor umarım fark açılmaz 😔
Bucikizim Seymassrioglu çok yerim peynir süt vs ama balık fazla yemiyordum şimdi et balık tüketmeliyim sanırım
Seymassrioglu Bucikizim yemelisin ama ihmal etmeyin kendiniz için değil en azından bebeğinizi ceviz muz portakal bol bol tüketin
Sevdae teachervera canım benimde detaylıca geri çıktı ölçümleri birbiriyle alakasız kolu boy aynı orantı da ama geri kafası da geri de karın çevresi hatasıyla uyumlu çıkmış kağıtta öyle yazıyor doktor kısa boylu minyon olur dedi sizinde mi ölçümleri eşit değil
teachervera Sevdae ben İstanbul’a gelince gittiğim doktor 2 hastanede çalışıyor. Biri standart özel hastane diğeri ultra lüks hastane. Gittiğim yerde ultrason cihazı eski modellerden olandı. Doktor 16 hafta 6 günlük iken gittim gelişimi çok güzel iri bir bebek dedi. 18 hafta 2 günlük gibi dedi. 3 gün sonra diğer çalıştığım hastaneye gel oradaki cihazlar daha iyi orada net ölçmek istiyorum dedi. Uzun uzadıya ölçüm yaptı orada 17 haftalık 3 günlük iken 18 haftalık çıktı. Cihazlardan dolayı farklı çıktı galiba. Şimdi 21 hafta 2 günlüğüm çarşamba kontrol var. 1 hafta sonra detaylı ultrasonum olacak. Bakalım perinatoloji doktoru ve benim doktorum birlikte olacak detaylıda. Ölçümler ne çıkacak o zaman göreceğim 🤗
Gunesvebusra Sevdae yok bizim ki sadece kiloyla alakalı diğer ölçümleri haftasıyla uyumluydu şimdi 30 haftalık oldu karın çevresindeki gerilikte 1 haftaya düştü şükür 😊
Sevdae Gunesvebusra çok şükür canım benim geride hatasıyla uyumlu değil herşeyi nolacak bilmiyorum Allahım büyük minyon olur diyorlar da sağlıklı olur inşallah karın çevresi de geride olması 1 hafta önemli değil diyorlar haftasını yakalar daha 🤲
Gunesvebusra Sevdae eğer fark açılmaz hep aynı derecede geriden gelirse sıkıntı olmaz demişti doktorumuz eğer gerilik haftası giderek açılırsa sıkıntı oluyormuş bizede minyon olur demişlerdi inşallah sona doğru toplasın kendini bebişlerimiz😊
Roserose1 Bucikizim merhaba benimde oyle suan 34 haftayiz ama bebek 32 hafta 2 hafta geriden geliyor. Sebebi kesin tanisi olmadigi icin bi sey elden gelmiyor. Hayatim biyunca hep duzenli beslenmisimdir. Her gun 2 yumurta sut yogurtsuz yemek yemem haftanin 4 gunu neredeyse et yerim balik yeriz hafta 1 illaki fakat olmayinca olmuyor. Size tavsiyem kilo alcak diye yiyip kendinize zarar vermeyin saglik olsun diye dua edin birakin kilosu az olsun ☺️
Sevdae Gunesvebusra inşallah açılmaz canım ya Allahım büyük benim kilo olarak değil boyu falan da geride olunca çok korktum ama kilo küçük olunca boy falan da küçük olur diyorlar bakalım nasıl doğacaklar sağlıklı olsunlar da ☺️