user4834
hamilelik öncesi ben de günde bir paket, hatta haftasonu arkadaş ortamında vs 2 paket içen biriydim. eşim çok karışmadı azalt dedi sadece, etrafımdaki insanlar büyük uyarılar verdiler ama, bırakmalısın içilen yerde bile durma vs diye ama içmeyene kolay elbette söylemesi. biz eşimle çok sosyal ve gece hayatı da olan insanlardık, alkol de çok alırdık mesela. benim çocuğumun olması biraz zor göründüğü ve tedaviye de gerek duyulmadığı için öncesinde planlı bırakma vs de yapamadım, nasip oldu ama çok şükür. sigara konusunda şöyle yaptım, kendimi şartlamadım bırakmalıyım vs diye, hafta hafta kendime sayı belirledim çok dayanamazsam içicem dedim. mutfaga çok girmemeye, zihnimi boş zamanlarımda oyalamaya çalıştım ve bırakamasam da günde 2 3 e düşürdüm, bazen unutuyorum artık hatta eşim işten gelince onunla bir tane içiyorum sadece. alkolü de canım çok istediğinde bir kadeh şarap içtim ayda bir kez gibi. şarabı da pek sevmediğim için onu da içmez oldum zamanla. bence zihninizde bitiyor olay sadece, bunu bu süreçte görmüş oldum. kendinize hiç içmeyeceğim değil de başta günde şu kadar içebilirim deyip onu zamanla teker teker azaltırsanız daha kolay olur gibi.