39+1 haftalık gebeyken doktor muayenem vardı sabah doktorum muayene edince suyunun azaldığını fark etti. Alttan muayene ile rahmimi uyaracağını ve nişanımın gelmesini sağlayacağını dile getirdi alttan muayene edince 2 santim açıklığım olduğunu söyledi ve bana 2-3 saat yürüyüp gelmemi hastaneden ayrılmamam gerektiğini dile getirdi. Kızlar alttan muayeneden kesinlikle korkmayın derin nefes alın yeter. Anlık bir acı oluyor sadece. Ben eşimle 6 ay ilişkiye giremeyen kendini aşırı kasan biri olarak söylüyorum korkulacak bir şey yok. Tabiki doktorum da çok Nazik davrandı ve beni psikolojik olarak rahatlattı. Neyse ben de eşimle beraber eve gidelim dedim hazırlanıp öyle gelelim dedim eve gelip Güzel bir duş aldım ve abdest aldım. Duştan sonra saçlarımı maşa yaptım çok güzel bir makyaj yaptım bütün hazırlıklarımı yaptım. Bunları yaparken dualar dinledim kendimi motive ettim. Akşam üzeri hastaneye geri döndük. Bu arada annemler şehir dışında yaşıyorlar onlar da bizden önce hastaneye varmışlardı. 17:00 civarı doktorum beni tekrar muayene etti ve bu akşam yatışımı yapmak istedi çünkü suyumun çok azaldığını ve bu şekilde eve beni göndermek istemediğini söyledi. Bizde kabul ettik 18:00 civarı doğumhaneye giriş yaptık yanımda annem ve eşim vardı. Saat 18:30 civarı alttan fitil koydular bu fitil rahmimi yumuşatacak ve açılmamı hızlandıracakdı. Fitili koyduktan yaklaşık 2-3 saat sonra ebe alttan muayene etti ve açıklığımın 3 santim olduğunu söyledi. tabii ben bunu duyunca aşırı mutlu oldum çünkü normal doğum yapmak istiyordum. saat 21:00 kadar sancım çok fazla yoktu normal adet ağrısı gibi hafif bir kasık ve bel ağrısı çekiyordum sadece. Ama nst cihazında sancılarım yüzü buluyordu ve düzenli sancıların başlamıştı. Saat 21:00 sonra sancılarım daha fazla sıklaşmaya ve şiddeti biraz daha artmaya başladı. Ama adet ağrısının bir tık fazlası gibi. Abartılacak kadar bir şey yoktu. sancılarım ı pilates topunda zıplayarak ve nefes alarak karşıladım. nefes çok önemli sancı saplandığı zaman nefes alıp verin ve pilates topunda zıplayın. Bende çok işe yaradı. Sancılar gelince eşime belime masaj yaptırdım aşırı rahatlatıyor kızlar. Nefes+pilates topu+masaj bunlar bende çok işe yaradı. Bu arada Meryem Ana otunu da suya koymuştuk. Annem dualarını okudu. Bende bir yudum içtim. Neyse gece yarısına doğru ebem tekrar alttan muayene etti ve 5 cm açılma olduğunu söyledi. Alttan muayene esnasında suyum patladı. O anda aşırı bir rahatlama hissi oluyor. Neyse suyumun biraz mekonyumlu olduğunu söyledi. Ve bebeğin kafası bir türlü kanala inmiyordu. O kadar açılma olmasına rağmen bebeğin kafası baya yukardaydi. Ebe doktorumu aradı doktorum yarım saat içinde geldi. Doktorum da alttan muayene etti. Ve açılma 5 cm fakat bebek kanalda değil. Suyunda çok az mekonyum var. Tercih senin dedi. 10 cm kadar açılman olur ama bebek kanala hala inmezse sezeryana dönebilir dedi. Bebek kakasını yiyebilir dedi. O kadar acı çekmeyi göze alabilir misin dedi. Bana riskleri anlattı. Tabiki bunlar olurken 2-3 dk da bir gelen sancılarım beni biraz zorlamaya başlamıştı. Ama bagirmadim asla. Hep nefes alıp vermeye çalıştım. Bende o anda eşimle hızlıca sezeryana karar verdik. Bana hemen önlük giydirdiler ve evrak imzalattılar. Yarım saat içinde ameliyathanedeydim. Spinal sezeryan oldum. Asla ama asla spinal ignesinden korkmanıza gerek yok ben hissetmedim bile. Belki normal doğum sancısı çektiğim için hissetmedim bilmiyorum ama kıl gibi birşey zaten. İğne vurulunca ayaklarim hemen uyuştu zaten. Ben ordaki anestezi uzmanı ve hemşirelere dedim ki benimle sohbet eder misiniz ameliyat kolay geçsin. Çünkü o anda kafanız dağılıyor. Sonra bana bebeğimin adını vs sordular öyle sohbet etmeye başladık. Ben eşimle ilgili anılarımı filan anlattım. Öyle sohbet ederken 10 dk geçti geçmedi bebeğimin sesini duydum. Hemen yanağıma koydular öptüm kokladım çok mükemmel bir duygu kesinlikle spinal diyorum. Sonra bebeğimi hazırlayıp götürdüler. Bir 15-20 dakika sonrada beni çıkarttılar. Sezeryan bu kadar basitmiymış diyorum kızlar . İlk yürüme anı biraz zor oldu. Ama sonuçta ameliyat oluyoruz o kadar da olsun dimi. İlk üç gün oturup kalkarken yürürken zorlanıyorsunuz ama sonra acınız yavaş yavaş azalıyor. Hiç ama hiç korkmayın. Normal doğum 6 cm açıklığa kadar ulaştım. Nerdeyse doğum yapmış kadar oldum sayılır. Normal doğum da dayanilmayacak bir şey değil. Her sancınin bebeğinize kavuşmanızı sağladığını hayal edin. Şuan evimdeyim. 10 gün oldu. Banyomu tek başıma yapabiliyorum. Otururken kalkarken acım yok. Egilebiliyorum. Tabiki evimi temizleyecek kadar işlere henüz başlamadım ama ufak tefek şeyler yapabiliyorum. Bu arada bebegim maalesef küvözde enfeksiyon çıktı kanında. Muhtemelen kakasını yedi. Ama şuan iyi çok şükür. Yarın çıkışı yapılacak kavuşacağız. Ayrıca her şeyde bir hayır vardır. Ben normal diye diretseydim bebeğimin enfeksiyonu artabilirdi. Sezeryan esnasında doktorum rahmimde kist olduğunu farketmiş ve kisti de çıkarmış. Eğer sezeryan olmasaydım belki ilerde benim için daha kötü sonuçlanabilirdi. O yüzden bazı şeyleri akışına bırakmak lazım kızlar. Sorularınız varsa cevaplarım.