Doğum hikayemi yazmak istedim çünkü ben de çok doğum hikayesi okumak istiyordum insan ne yaşayacağıni doğum sırasında neler yaşandığını merak ediyor korksa da okumak bilgilenmek istiyor. O zaman başlayalım..🤗
Gebelik şekerim olduğu için sancım gelse de gelmese de 38. Haftada doğum olacaktı doğum zamanını bilmek hem güzel de hem endişe verici biraz korkutucuydu benim için. 37. Haftada kontrole gittim doktorum 16 şubata gün verdi yatişım yapılacaktı. Tabi bizi sardı bı heyecan 5 gün var 3 gün var diye diye 16 Şubat’a geldik. Yatişım yapıldı ama ben de açılma da sancı da yoktu. Vajinal fitil koyup rahim ağzını yumuşatmakla başladık. Bu yumuşama hemen de başlayabilir 24 saat içinde de dediler öğlen 11.30 konuldu gece yarısı ancak sancı ağrı gelmeye başladı ama hafif hafif ben hatta sanciya yormadim bütün gece böyle gecirdim sabah artık daha keskin acılar hissediyordum belimde (ben hep belimde sancı ağrı hissettim kasıklarımda hiç olmadı erkek annesi olduğum için heralde öyle derler ya 😅) acikligima bakildi 2 cm olmuş sabah saat 9-10 arasında. 3 saat sonra eşim geldi yanıma yemek getirdi bana yedirdi bu arada sancılarım sıklaştı gelip gidiyor ama yine çok fazla değil yemek yedik biraz yürüdük duş aldırdı bana sıcak su sancıları gerçekten hafifletiyor imkanınız olursa sancılariniz gelince sık sık duş alın. Sonra eşimi çıkardılar hemen arkasından ebe geldi acikligima bakmaya 6cm olmuş çok güzel dedi ben inanamadim yalan söylüyorsun beni kandırma dedim o da yok kız gerçekten dedi😅 sonra suyumu patlatti sıcacık bişi aktı gitti sonra 7 sonra 8 cm oldu 2 dakikada falan acilmam 4e kadar doğumun olur dedi gitti. Suyumu patlattiktan sonraki sancılar baya siddetliydi yürüdüm duşa girdim biraz bağırdım 😅 bekliyorum artık olacak diye (bu arada sancilarimi hissettiğim andan itibaren ben hep rabbi yessir la havle Ayetel Kürsi nas Felak okudum her sancımi hissetigimde bana çok faydası oldu acilmam hızlı ilerledi 🤗) saat 14.30 gibi ebe geldi tekrar baktı sen çok güzel olmuşsun dedi nstden çıkardı yürü azcik lavaboya git dedi dediklerini yaptım duş aldım yine veeeee 14.51de tekrar geldiler doğumu başlattılar 15.00da da bebeğim doğdu 🤲🤲 çok güzeldi o an hep ona baktım küçücük bişi 😍 bı yandan da kendime şaşırıyorum bu arada ben nasıl normal doğum yaptım diye çünkü acı esiğim düşüktür benim ama rabbim bı kolaylık veriyor dayanma gücü sabır.. düzgün ıkınma yapamadigim için dikisim fazla oldu onun dışında da bı sorunumuz yok çok şükür siz lütfen ebeleri dinleyin ve ikinmanizi çok kuvvetli değil arada nefes alarak yapın.. inanın insan o doğum anında insan bı sürü şey yaşıyor tecrübe ediyor hangisini buraya yazsam bilemedim bence en önemli olanları yazdım hepsi yazmaya kalksam oku oku bitiremezsiniz. Rabbim herkese kolay doğumlar nasip etsin ben atlattım sıra sizde minnak anneler Allah yardımcınız olsun🤲😍 hakkınızı helal edin uzun olmak zorunda kaldı..