Ozge20ulu
Minasel
Stajyer doktor değil onlar, asistan doktor. Yani normal tıp eğitimini tamamlamış, tıpta uzmanlık sınavını geçmiş ve deneyimli bir uzman doktor yanında uzmanlık seviyesini tamamlamak için asistanlık yapan uzman doktor adayları. Stajyerler henüz öğrenci olanlar oluyor, onlar da hasta bakmıyorlar, getir götür ayak işleri. Ben 34.haftadayım hem özele gidiyorum hem de Zeynep Kamil’e devam ediyorum. Asistan doktorlar inanılmaz ilgililer, bazen yanlarında uzman doktora denk geliyorum üzülüyorum, onlar da ilgililer ama onlar varken daha kısa sürüyor muayenem, asistan doktor olunca çekinmeden her şeyi de soruyorum, üşenmeden yanıtlıyor. Tabiki doğumda normal uzman doktorlar var, ablam doğum yaptı, yakın zamanda da teyze kızı yaptı, herkes çok memnun. Ben özelde doğum yapıcam, sebebi de yanımda refakatçi eşim kalsın istiyorum ve doğum sancısını son ana kadar odamda çekmek istiyorum eşimin desteğiyle. Zehnep Kamilde tabiki doğumhanede çekiyorsun sancıyı ve erkek refakatçi yasak. Yoksa 2-3 bin ödemezdim böyle bir isteğim olmasa. Kime randevu bulursam ona gidiyorum, yaklaşık 3 tane doktora gittim, üçü de aşırı ilgiliydi, asistanlardan bahsetmiyorum uzman doktorlardan. Asistanlar hep ilgili zaten. Yani doğumda da eminim kime denk gelirseniz hepsi ilgili olur ve normal doğuma teşvik ederler. Özeller genelde aradaki fiyat farkından sebep ve uzun uzun uğraşmamak için türlü bahanelerle sezeryan olman gerekiyor diyorlarmış. O yüzden bırakmıyorum şuan devleti de. Özelin sözüne güvenmeyip devlette de baktırıcam, bakalım o ne diyor diye 😊
Bir de ben de Medipol düşünüyordum, Çamlıca şubesi 2800 dedi ama mesai saati dışında kendi doktorun gelsin istiyorsan +1500 daha talep ediyor. O parayı ödemek istemezsen de artık devletteki gibi şansına hangisi denk gelirse oluyor. Pahalı geldi bıraktım.