Merhaba kızlar burda çok kez soru sorup çok kez de cevap aldım . Çok fazla bilgilendim . 2.kez anne oldum. Bugün tam 1 aylık olduk. Hikayeme başlayayım. Zaten son ayımda hafif sancılarım vardı fitil kullanıyordum oğlum aşağıdan baskı yapıyordu. 38 haftama gün aldık doktorumla anlaşıp. 18 ocak sabah 7 de hastanede ol demişti. Kızımda genel olmuştum oğlumda anestezi doktoru spinal önerdi ne kadar korksam da yine de tamam dedim onu da deneyimlemek istedim. Sabah 7de karda hastaneye gittim yatışım yapıldı 8 bucukta ameliyata giricektim herşeyden habersiz 😊 hazırlıklarım yapıldı artık hazırdım . Yanımda eşim ve kayınvalidem vardı kızıma da annem baktı 😊 aklım hep kızımdaydı . Yatakla birlikte beni ameliyata indirdiler . Artık ameliyat masasındaydım ne olcak acaaba diye etrafa bakılırken anestezi doktoru geldi belimden iğne olmam için eğildim . Doktor biraz zorlandı iğne vururken damarın resmen kemik gibi dedi sporla ilgilendn mi dedi 😂 evet zamanında futbol oynadım lisanslı dedim belli damarların kemik gibi sert diyerek gülümsedi. Çok cana yakındı beni sakinleştirmeye çalıştı inanın anlamadım bile sonra doktor geldi artık herşey başlamıştı. Acı yok his var ben hissediyorum dediğimde hissedersin ama acı olmaz dedi . Zaten der demez oğluumu çıkardı o anki duyguyu hiçbirşeye değişmem 😄 iyikide spinal olmuşum oğlumu koktum ve aldılar arkasından ben çıktım odaya geldiğimde emzirme çabaları başladı . Hemşire belki yarım saat başımda uğraştı beni sakinleştirdi o kadar ilgiliydiler ki anlatamam. Çok şükür biraz emdi sonra oğlum inlemeye başladı doğum anında su yuttugu için bunu çıkaramadığı için solunum sıkıntısı vardı ben daha oğluma doyamadan yoğum bakıma gitti doktor geldi ardından korkulacak birşey yok ennaz 3 gün kalır dedi tedbir amaçlı . Neyse herşeyde vardır bi hayır dedim ilk kalkışımı yaptım biraz sancılıydı ama hemşireler yardımı ile kalktım bir tur attım döndüm. Sonrası zaten çok kolaydı yürüdükçe açıldım aklım hep oğlumdaydı o gece nasıl geçti bilmiyorum . Sabahı çıkışımı yaptık oğlumu orda bırakıp çıkmak o kadar zordu ki . Sonra hep süt sağıp hastaneye götürdüm sonra emzirmeye çağırdılar sürekli emzirmrye gittim 2 gece kaldı 3 günü tekrar emzirmeye gittim herşeyi normaldi emmesi güzel oldugu için artık çıkışınzı yapabiliriz dediler. Rabbime binlerce şüküler olsun o zorlu süreci de atlattık eve geldim bu sefer guatr yüksek çıktı yoğum bakımdan çıkarken doktor oksijen aldıgı için yüksek olabilir takip edicez dedi 4 gün sonra tekrsr gittik yine yüksekti hiç umudumu kesmedim kötü düşünmdim hep dua ettim bir hafta sonra tekrar kontrole gittik tekrar test yaptırdık ve sonunda düşmüştü dğnyalar benim olmuştu artık her şeyimiz normaldi . Rabbim orda onlarca yatan bebeklere de şifalar versin çok zor süreç . Artık evimizdeyiz 1 aylık olduk 😊 🥰 uzun oldu ama hakkınızı helal edin bu mübarek gecede rabbim herkeslerin dualarını kabul eylesin rabbim isteyen herkese bu duyguları anne olmayı nasip etsin inşallah . Sormak istediğiniz varsa elimden geldiğince yardımcı olurum inşallah 😊 sağlıkla kalın