Aslanannesiayse HappyMom 34 yaşında 160 cm boyunda 70 kilo hamile kaldım bu ikinci gebeliğim ilkinde 7 ayda sadece 5 kilo aldım ve bebeğim 30.haftada 1300 gr doğdu😑şimdi 24.haftada 5 kilo aldım umarım bu sefer daha sağlıklı olur 🤲🏻
Yasinimmm Nur-92 19 +3 haftadayım çok şükkür Allahıma bende o haftalar òyleydim sonra 5 kilo aldım 😁😁
idiloska Ekimde gebe kaldım 53,8 kiloyla, 21.haftadayım. az önce tartıldım 59,8. Akşamları çok şişiyorum, hatta bazen sabahları 58,8 çıkıyorum tartıda, akşam 60,2 oluyor. Tuzlu yemiyorum, yürümeye çalışıyorum, pilatese başlayacağım.
Elf-Brcntrk idiloska Ben de 15 kilo aldım 27.haftadayim ama enteresan olan hic kilolu durmuyorum yani ben normalde böyle kilo alsam yuzum cok alir yuzum almadi dogruduzgun enteresan valla
CansuAkbas 19.haftadayım giç bulantı vs olmadı başlarda kilo kaybı yaşamadım şuanki haftamda hamile kaldığım kilomdan +2 kg aldım spor eğitmeniyim haftada 4 gün egzersiz ve 5-6 gün (yürüyüş yada bisiklet) yapıyorum,Spor konusunda tavsiyem online pilates vs egzersizleri doğru ve sağlıklı değil her beden farklı ihtiyaçlar kişiye göre değişir online bişeyler izleyip yapacağınıza sadece çıkın yürüyün ⁉️daha iyi heleki hamilelik öncesi spor yapmayıp ay aman hamileyim pilates yapayım diye online video ders vs kesinlikle doğru değil ❌ illaki hamile kaldım egzersiz yapayım diyorsanız işin uzmanlarından imkanınız varsa destek almanız(bire bir) yada nefes egzersizleri çalışmanız ❗️
Duygugonc Balsevdam abur cuburu kes canım onlar kilo aldırıyor hamileliğimin 35. Haftasındasındayım 10 kilo aldım abur cubur yediğimde o ay içinde 4 kilo aldım ideal kilom 2 di benim ay için ordan biliyorum sağlık içinde kilo iyi değil gebelik şekeri abur cubur çok yediğinde de oluyor o yüzden bol su iç ve yürüyüş yap
Hylmyl 10+6 günlük hamıleyım 3 kılo verdım bulantılarım var ama prılam dr kullanıyorum o epey rahatlattı
Fatma_0 kuselcin bebeğim biraz önde gidiyor gelişimi 🥲 En son gittiğimde 2.200 kusurdu 32 haftalıkken
esma_korkut Merveaydinnil Balsevdam Merveaydinnil Balsevdam ben diyetisyen eşliğinde yapıyorum günde 3 ana 3 ara öğün yiyorum …tam tahıllı ekmek 1 er dilim ana öğünlerimde tüketiyorum …2,5 lt su içiyorum …akşam yemeği en geç 7 de bitmiş oluyor …ama akşam 21:00 de ara öğün var …ara öğünlerde meyve var genellikle günde 2 kez ama yanına mutlaka yoğurt yiyorum çünkü meyvenin şekerini alıyor …ceviz badem fındık tüketiyorum çiğ olacak kavrulmamış olacak …ana öğünlerimde her yemekten önce salata tüketiyorum yemeğe sonra geçiyorum ….çok şükür hiç aç kalmadım …haftada 1 serbest öğünüm var ….onun dışımda hergün en az 1 saat yürüyorum ….çok tatlıcı bir insandım ama inanın bu yaptıklarınız yetiyor ….instagramdan diyetisyen Merve Aksoy u takip edebilirsiniz …genellikle gebe ve emziren anneler üzerine çalışıyor …ben de onun danışanıyım
Gonccc 22 haftalık hamileyim 55 kiloyla başladım 8 kilo almışım doktorum zayıf başladın o yüzden sıkıntı değil ama bundan sonra dikkat et dedi yürüyüşe başladım ama 3-4 bin adım atınca yoruluyorum:( ne kadar yürümek lazım sizce daha fazla almak istemiyorumm
dmr9721 Nur-92 Ben de şu an 9+5 haftalığım aynen çok bulantılarım oluyor şimdiye kadar 6 kilo verdim.
Betuldoksan HappyMom benim esimin kuzeni hamileyken doktoru ona “ekmek yeme ama herseyi ye çünkü ekmek bebeğe değil sana kilo verir ama ekmek hariç diyer yediklerin bebeğe kilo verir” demiş ekmek yemeden de olmuyor ki ben valla çoğunluk ekmek ici peynir zeytin yiyorum canım onu istiyor çünkü
Baobap Betuldoksan hamileliğin tüm sürecinde nasıl oluyor bilmiyorum ama özellikle 2.trimester sonlarında ve 3.trimesterin tamamında bebeğin sağlıklı gelişmesi için olmazsa olmaz 2 şey, et ve ekmek. Burada dikkat edilmesi gereken şey ekmeğin tam buğday tarzı olması. Beyaz ekmek evet bebekte işe yaramıyor ancak diğer sağlıklı olanlar bebeğin gelişimi için şart. Benim diyetisyenim her öğünde normal büyüklükte 2 dilim tam buğday ekmek yemek gerektiğini söyledi.
Betuldoksan Baobap valla ben ne bulsam yiyorum bu aralar çok şükür bir sıkıntım da yok o kuzen öyle söylemişti bana ben yiyorum ekmek yine yani ekmeksiz doymam ben 🤣
sevilll89 İlk hamileliğim de -1 kilo ile doğuma girdim şimdi de 30+4 oldum 5 kilo aldım bebek sağlıklı olsun en önemlisi o iki gebeliğimde de şeker var o yüzden mecbur dikkat etmek gerekiyor bebek gelisimj önde çünkü bu da erken doğumu tetikliyormus doktorum iki kilo bile doğsa gününü tamamlasin dedi ekmek hamur işi özellikle dikkat etmek gerekiyor bir de tatlı abur cubur tabi ki
Es2021 18+4 teyim ben 9 kilo aldım 50 ile başlamıştım 🙈çok kafama takıyorum zaten normal doğum istediğim için çok almamak istiyorum hep 57 ile doğuma gidicem derdim öğrenince ama daha yolun yarısında neredeyse 10 kilo aldım çok çok fazla bi 10 daha almak istemiyorum aşırı tıka basa yemiyorum dengeli besleniyorum sadece ilk aylar bulantım var diye çok düzensiz olmuştu tost yemiştim sabah akşam ve tatlı canım çok istemişti tek midemi kaldırmayan şeyler olduğu için onları yedim şimdi düzenli beslensemde herhalde tartıda onlar çıkıyor 😩