İlk önce hikayeme başlamadan önce söylemem gereken şu ki acılarda durumlarda ve karşınıza çıkan doktorlar ebeler vs bence kişiden kişiye değişiyor kötü veya iyi bir durum yaşadığında herkesın aynı olacak diye bir durumu yok o yüzden bolca dua etmek yeterli😍 38+2 haftalık hamileydim herşey normal doğum gösteriyordu ta ki kontrole gidene kadar kontrole gittiğimde tansiyon yüksekliği yaşadım ve düşmedi doğal olarak nst bebeğimin nabzı düşük çıktı ve acil bir şekilde alınması gerekti eğer bir problem yaşarsak dışarda bebeğe müdahale ederiz denildi ama normal doğum gözüktüğü için sezeryana alınmadan önce normal doğum yapabılırmiyim dıye ilk defa o gün çatı muayenesi oldum (bu arada acı eşığıyle alakalı saniye sürüyor zaten biraz acıdı tabi ) ve açıklığım yokmuş rahmımde kapalıymiş suni sancı versemde açılman olmaz 6-7 saat boşuna seni harap ederim dedi doktorum o yuzden sezeryana karar verdik pazartesi gecesi yatışım yapıldı odama yerleştim covıd testı oldum tahlıllerım yapıldı damar yolum açıldı sali sabahı da sezeryana gircekdim o gece bi ebe geldi son bı kez bakalım açıklık var mı dedı ve benım canımı çok ama çok yaktı aynı şeyi doktorum yaptığında o kdr canım yanmamıstı ve benim bi ihtımalım olsa bile o gece benı normal doğumdan cok korkuttu ve normal doğum olsada yapmak istemedm. Ve söyledığı şey açıklık yok doğuramaz diye neyse fazla uzatmayaym salı sabah dokuzda beni aldılar genel anestezi ile bayıldım doktorum öyle uygun gördü ve bebişim doğdu ama hafta olarak geriden geldığı için 2700 doğdu ve küçüçükdü ama küveze koymadılar direk ben odaya çıkınca hazırlayıp odama gnderdıler ve çabuk ayıldım sonrasında yaramdan çok cekmedim ve gaz olayından çok çektim ve bir türlü olmadı 2 gece yatmak zorunda kaldım. Bu arada sezeryan olupda süt hemen gelmez dıyenlere aldrmayın gelıyor tabı kı bebek emdıkce daha cok gelıyor hatta bebek ilk önce almak istemıyor ama sureklı emzırmek gerekıyor sarılık olmaması için uyuyorsa bıle uyandırın emzırın ben öyle yapıyorum bebişim çok savaşcı olduğu için sapa sağlam hamılelıgımde cok seyler söylendi ama Allaha şukur hıcbır problemı yok gayet saglıklı sadece biraz kucuk oda önemli değilmiş hatta daha cabuk buyurmuş . Bu arada gaz sancısı ıcın rezene çayı çok yararlı mutlaka hemen sezeryandan sonra alın kullanın birde sıcak su gaz bırıkmesı olduğu için tum vucudu sarıyor ve nefes alırken cok zorlanıyorsun her yerın sısıyor sisen yerlere sıcak su torbası koyun bu sayede ben kurtulduk dıyebılırm bide hemen kalktım ayaga cok yatmadım merdıven onıp cıktım gazımı o sekılde attım sizlerede tavsiyem bu olsun rabbım herkese nasıp etsın cok guzel bır duyguymuş şimdi 3 günlük olduk 😍