Herkese selaaaam canım anneler, anne olmak isteyenler.. 💐
öncelikle çok açık ve dürüst bir şekilde bir kaç şey paylaşacağım sizinle 😌
bende uzun süre burda bir Sürü doğum hikayesi okuyup kendimi acaba nasıl olacak diye hayal edenlerdendim.. oğlumla 38+4 günlük serüvenimizde başından beri normal doğum düşünen, isteyen bununla ilgili 84848 bin tane şey araştırıp okuyan kendini buna hazırlayan bir gebeydim.. Adana metro hastanesinde ferat hocaya gidiyorduk ve başından beri oğlumla normal doğum pozisyonundaydık.. 37. Haftadan sonra herşey akışına bırakmıştık ve oğlumun gelmesini bekliyorduk. 3 gün önce 15 şubatta doktor kontrolümüzde öğrendim ki benim pamuk oğlum kanala inmiş doğum pozisyonunda buraya kadar herşey çok iyiydi ki, doktorum açıklığıma bakmak istedi.. çatı muayenesi oldum ve (hiç acımıyor kendinizi kasmazsanız) çatımın çok dar olduğunu ve normal doğuma elverişli olmadığımı öğrendim.. tabi ben şok! Çünkü aklımın ucundan bile geçmiyordu. Doktorum böyle durumlarda çok fazla bekleme taraftarı olmadığını, bebeğin daha fazla aşağı ilerleyememesinin sebebinin bu olduğunu ve olurda suyum gelirse gibi durumlarda sıkıntıya düşmemek için doğumu gerçekleştirmek istediğini söyledi.. hatta bugün yada yarın kendini ayarla yapalım dedi.. 15inde biz hazır değildik 16sı eşimin doğum günüydü 😌 ikimizede sürpriz oldu.. ve 2 gün önce sabah 8de şu an yanımda uyuyan mis kokulu yakışıklıyı kucağıma aldım. Eşime bundan daha güzel bir hediye olamazdı sanırım 😍 gelelim spinal sezaryen doğumuma ..
1 gecede kaç tane spinal sezaryen doğum hikayesi okunabilirse heralde o kadar okumuşumdur.. sabah 6da yatışım yapıldı hala internetten bir şeyler öğrenmeye çalışıyordum.. burdaki çoğu annenin spinal sezaryen hakkındaki fikirlerini okudum. Çoğundan güç aldım, çoğundan da acayip kötü etkilendim çünkü saçma sapan şeyler yazan bir Sürü kişi var, ve umarım o yorumlara bilinçsiz, doğumdan korkan insanlar denk gelmez çünkü yazık günah kadın kadına bunu yapmamalı.. ben açıkçası hem gülerek oğluma kavuşacağım sevinciyle girdim ameliyathaneye hemde oradaki herkese tedirginim korkuyorum diyerek.. spinal anestezi denilen iğne yapılıyor önce belinize ve şöyle diyeyim kolunuza damar yolu açıyorlar o daha çok ağrıtıyor bence hiç hissetmiyorsunuz o kadar ki.. zaten anında belden aşağınız uyuşuyor.. sonra sizi biraz bekletip bunu hissediyor musunuz diyorlar ne olduğunu yada ne yaptıklarını bilmiyorum sadece elliyor musunuz dedim onlarda güldüler ve 10dakika sonra dünyanın en güzel ağlama sesini duydum.. oğlumu hemen giydirdiler ve göğsüme verdiler ,♥️ tabii bu sırada dikişlerimi atıyorlarmış, gizli dikişmiş sonrasında alınmaya gerek yokmuş. Hatta eve gelince banyo bile yaptım su geçirmez bant takılı.. buraya kadar her şey şahane beraber odamıza gittik. 4 saate uyuşukluğunuz geçecek yürüyeceksin dediler evet tam olarak öyle oldu, işin bu kısmı biraz can sıkıcı uyuşukluk geçerken hafiften ağrılar başlıyor dikiş yerinizde ben bana ağrı kesici yapın diyemedim o heyecanla oğlumla ilgileniyordum emzirme vs. 1 saate yakın ağrı hissettim. Sonrasında hemşire geldi ve ağrı kesicinizi yapayım dedi aklıma geldi. İğneyi hissetmedim kalçam hala uyuşuktu ama ayak ucumu hissediyordum mesela.. anında ağrılarım dindi.. ve ben ufacık ağrı hissetsem ağrı kesici iğne istedim rahat atlattım hastanedeki süreci.. ilk ayağa kalkma durumu zorlanıyorsunuz yalan yok, ama 2. 3. Daha rahat oluyor ve çiş yapabilirseniz yavaşça aşırı rahatlıyorsunuz.. depend iyiki almışım hala evdede kurtarıcım oldu.. bol su içmek gerekiyor ve ben kuru kayısı incir almıştım yanıma bol bol yedim hastanede ilk gaz durumunuda rahat atlattım.. dünden beri evdeyim, iğne yerine ağrı kesici hap içiyorum çok şükür oğlumla ilgilenebiliyorum.. bugün 2 günlük olduk artık gidip Happy Kids e katılmam gerek.. ilk gebeliğim malum tecrübesizlik.. ☺️☺️bu arada sezaryen olacaklara aklıma gelen tavsiyeleri söyleyeyim hastane çantası için
anne için kesinlikle gecelik en az 2 tane pijamaya gerek yok. Emzirme sütyeni atlet vs gerek yok. Bebek için hem kalın hem ince battaniye ameliyathaneye inerken yanına vermek lazım üşüyorlarmış. Bere eldiven çorap kesin olsun. Depend kesin alın kurtarıcı oluyor. Karnı yumuşatan ne varsa yanınızda olsun. Benden bu kadar herkese hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum. Hoşçakalın 💞