Ssstey Merhaba arkadaşlar ikili test hakkında ne düşünüyorsunuz başta yaptıracaktım şimdi 10. Haftadayım yaptırmasamda olur diye düşünmeye başladım
Ysn Ssstey 2li değilde bir perinatologta ense burun ölçümü plasenta ve kan akışına baktırin bence ikili test mağduru olarak söylüyorum:)
bebeklerim2 Ssstey iyiki yaptırmışım bebeği besleyen damarda kan akışı yavaşmış doktor hemen coraspirine başlattı 33 haftama kadar coraspirin kullanıcam
Meralrabiamhmt Ssstey ben hıc taraftarı degılım cunku net bır bılgı veren bır test degıl bosu bosuna uzulen cok anne gordum burada
Smyrayldrm Ysn canım ben yaptırırdım benımde ortada cıktı ama ense kalınlıgını burun koku iyi ddı Dr ama ıkılı testım ortata cıktı bende. Bugun randevu perınotolojıden randevu aldım ona gıdcm stres hep yanı
Ssstey Ysn ben perinatoloğa gidiyorum zaten ikili testi o yapacak fark oluyor mu normal doktor ile perinatolog arasında bunu bilmiyordum
Meloleo bebeklerim2 merhaba, ense kalınlığı veya bebeğe giden kan akışı göbekten ultrasonla mı bakılıyor ? Kan testi haricinde
Ysn bebeklerim2 oglum pgtli tup bebek doktorum para için yapalim yaoalim dedi yaptirdim yasim 24tu o zaman genetik taramalı tup bebek olmasına rağmen bu cocuk down sendromlu olabilir ilaclari keselim doğarsa doğar gittiği yere kadar gitsin demisti ilk bebeğimi 26 haftalik kaybetmiştim aspirin filan kullanıyordum onlari kesmek istedi sozde Amerika bilmem ne derneğine kabul gören tek doktor kendileri bende başka doktora gittim oyle bisey yok ama stres yapıp preeklamsi tetikliceksen fetal dna yaptir dedi yaptirdjn temiz oglum dogdu oyle birsey yok cok şükür o yüzden kan akisi plasenta durumuna ve ense burun ölcumune iyi bir paragöz olmayan perinatologta baktırin derim :)
bebeklerim2 Ysn benimde ikili test sonucum yaş riski çıktı 288/1 bende çok üzüldüm bu süreçte haftaya perinantolojiye gidicem inşAllah iyi sonuc alırım :()
Ysn Smyrayldrm kesinlikle cok bos bir test sadece bir olasilik aslında ama anneleri cok ağır strese sokuyor ikilisi temiz gelen ama bebegi down doğan bir suru insan var eger anne net bisey öğrenmek istiyirsa fetal dna en iyisi
Smyrayldrm Ysn oylemıs cnm benım. Saten 2. Oglum down sendromu 3e hamıleyım bızı korkuttu dr bugun baska yere randevu aldım perınatolojıden aldım ınslh ıyı sonucları alırım.
Ysn bebeklerim2 hic ama hiç umursamayin inanın yaşamış biri olarak söylüyorum hiç kendinizi üzmeyin bu sadece bir olasılık
bebeklerim2 Ysn insan yinede takıyor kafaya keşke kendimizi üzmemek elimizde Allah yardımcımız olsun bebeğimizi sağlıklı kucağımıza alana kadar ölüp ölüp diriliyoruz resmen :()
MKrasnic Smyrayldrm Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. 2. Oğlunuzda detaylı ultrasonda vs. herhangi bir risk görmüş müydü doktorunuz, ya da ilk testlerde
Ysn bebeklerim2 anlıyorum sizi ben kan sonucu gelene kadar agzima lokma surememistim ins tez zamanda kalbiniz ferahlar
pia34 Ssstey yaptırın içiniz rahatlasın, hiçbir zararı yok ki. yani tıp ilerledi, bebeğimizle ilgili verilebilecek her türlü bilgi önemli bence. bu kadar gereksiz olsa doktorlar neden yapsın.
BTSG04 Ssstey çok önemli bir test olsa doktorlar mecburi kılar bizim fikrimizi sormazdı. Down sendromlu olsada ben bebeğimi dünyaya getireceğim bişey değişmeyecek kesin bir sonucu olmayacak bir test için kendimi strese üzüntüye sokmak istemedim ve yaptırmadım ben. Detaylı ultrasonda herşeyi iyi çıktı çok şükür.