bukabu Kızlar selam, eşimin sırtı ağrıyordu 3-4 gün agridin krem ( bitkisel bir kremdir ) sırtına sürdüm kendi elimle, acaba elimden bebeğe geçen bişey olur mu, 2-3 ay oldu yeni dank etti..
istanbul3434 bukabu buradaki cahil yorumlara bakmayin. Her turlu krem hamilelikte deri tarafindan emilir ve kana karisabilir. Elinizi hemen yikadiysaniz sorun olacagini sanmiyorum ama hamileligin kalaninda dikkatli olun doktora sormadan herhangi bir kremle temas etmeyin. Benim doktorum bephanten’e bile izin vermiyor hicbir krem suremiyorum. Hemsirenin sizi uyarmasi hakli sebepten yani.
Blossom bukabu Kremler losyonlar deri yoluyla emilir ve kana karışır. Birçok krem hamilelik döneminde kullanılamaz, doktorlar yazmaz. Kimyasal içerikli ürünler zaten kullanılmamalıdır. Uzun süre maruz kalmadığınız için bir etkisi olacağını sanmıyorum. Bundan sonra dikkat edin muhakkak. Bazı cahilce yorumlar var dalga geçen, asıl onlarla dalga geçilmeli ya neyse.
bukabu Diyetisyenanneee gerçekten sordum hemsire doktorunuza sorun dedi cünkü banada cok saçma geliyor temizlik yapıyorum sonucta elimle ona da öyle dedim ama tedirgin etti yine en iyi hamiş dostlarım bilir dedim🙏🏻
HappyMom Diyetisyenanneee Elbet-birgun-kavusacagiz Soru sorulmasından doğal ne olabilir? Annemizin içi rahat etmemiş ve burada post açarak danışmış. Happy Mom Forum amacını aşan yorumlarınızdan dolayı hesabınız uyarı amaçlı askıya alınmıştır. Tekrar etmeniz halinde süresiz erişim engeli uygulanacaktır.
bukabu Elbet-birgun-kavusacagiz vallahi hemşire söyledi hiç aklıma gelmezdi eldivensiz sürmeseydiniz dedi nst gittiğimde :(
bukabu Elbet-birgun-kavusacagiz yıkadım aslında ama cokta bitkisel oldugundan masaj yaptım sürdüm yani o kdr dikkatli olmadım :( bu ellerle temizlikte yapıyorum bir sorun olmaz diye düsünüyorum ama siz ne dersiniz?
bukabu Diyetisyenanneee çok sükür bende öyle düsündüm yaaa hamile insanlara böyle saçma seyler söylemek bile yanlıs bazen mantıklı düsünemiyor insan :( saol kuzum
Diyetisyenanneee bukabu ama mesela temizlikte çok çamaşır suyu vs kokan şeyler koku yoluyla alabileceğiniz şeyler hamile olmasınız bile riskli onuda söylimde
bukabu Diyetisyenanneee doğru onu biliyorum öyle yogun kokulara maruz kalmamaya calısıyorum sac boyası vs
bukabu istanbul3434 ya aslında bitkisel bir krem diye tabii cok hassas davranmadım yoksa inanın her türlü ilaçtan uzak duruyorum, bir anlık gaflet oldu gerçekten umarım aksilik yoktur :(
Diyetisyenanneee istanbul3434 cahil yorumlar dediğiniz sağlıkçıyım. ÇOCUK HASTALIKLARINA SADECE 2 senemi verdim. Krem deodorant vb şeylerin kullanılıp zarar verildiğini kanıtlayan bilimsel çalışma yok LİTERATÜR nedir biliyosanız bir tarayın.
Burcu80 istanbul3434 kesinlikle katılıyorum size👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻. Doktorunuza danışmadan hiçbirşey yapmayın. Antienflamatuar kremlerin bebeğe verdiği zararlar yazıyor zaten. Lütfen dikkat edelim
istanbul3434 bukabu 2-3 ay gecmis uzerinden zaten bundan sonrasini dikkat edersiniz ama icinize sinmezse doktora soyleyin yine de. Bel fitigim var 4 haftadir yatak istirahatliyim sakat gibi topalliyorum, eşim belimi ovalarken bile krem suremiyor doktor izin vermedi yalvardim 1 kere sursek diye hayir dedi zeytinyag ile ovaliyoruz. Koskoca doktordan iyi bilecek degiller herhalde yok elini yalamadiysan bisey olmaz falan, sacmaliyorlar.
istanbul3434 Diyetisyenanneee sizinle konusmuyorum hanimefendi, ben post sahibine yorumumu ilettim. Ben hamileligimin basinda hem kadin dogumcumla hem.dermatologumla uzun uzun bunlari konustum. 6 sene tıp okumus insanin sozune bakarim. Ikisi de kremlerin deri altindan emilerek bebege zarar verdigini soylediler. Hatta nemlendirici secerken bile icinde A vitamini ve anti aging ozelligi olmamali diye uyardilar. Deodorant secerken aluminyumsuz sectirdiler. Saglikci olmaniz beni ilgilendirmiyor, literatur okumak da benim isim degil ben doktor degilim. Ben burda Turkiye’nin en iyi kadin dogumcularindan birinin tavsiyelerini post sahibine iletiyorum. Ve evet “elinizi yalamadikca bisey olmaz” diye rahatlikla garanti verebilmenizi cahilce buluyorum koskoca doktor boyle bir garanti veremezken.
istanbul3434 Diyetisyenanneee “elinizi yalamadikca” diye baslayan bilimsel aciklamalarinizla ben de size iyi gunler dilerim. Saglikci baska, doktor baska. Doktorum dediginizi gormedim. Sizin literatur dediginiz bilimsel calismalari o meslekte dirsek curuten emekci doktorlar yaziyor zaten. Literaturu olusturan kisileri dinlemek varken “saglikci” vasfini kullanarak doktorlarin soylediginin aksini soyleyen ve el yalamamak sartiyla her kremi surmeyi tavsiye eden biriyle muhattap olacak degilim.
Blossom Diyetisyenanneee Siz ağrı kesici kremlerde zararlı etken madde olmadığını iddia ediyor musunuz gerçekten? Prospektüsleri hiç incelemediniz herhalde. Eczacı abim de onca sene boşuna okumuş sanırım. Beni hamilelik düşündüğümü öğrenince bile uyardı çünkü. Kullanmamam gereken kremleri söyledi.
bukabu Blossom benim kremin adı agridin di kendime deil de eşime sürdüm bitkisel içerik diye biliyorum sizce zararı olur mu yani :(