iremcany Merhabalar öncelikle Allah herkesin çocuğunu sağlıkla kucağına almayı ve analı babalı büyütmeyi nasip etsin. 24.haftamda amniyon sıvısının sınırın az üstünde olduğunu öğrendim 1 hafta içinde az da olsa artmış ama doktor benim gözümü çok korkuttu. Bu durum bebekte gelişme geriliği ve ciğerlerinin gelişmesini engellermiş. Günlerdir çok üzülüyorum. Suyu hep az olup sağlıklı doğum yapanlar var mı veya hala suyu az olup bebeği sağlıklı gelişen ???
Bsmlh iremcany benımde aynı suyu az 4 kadrandan 1 dolu Cumartesi kontrolüm var ilk duyunca sizin gibi oldum ama su ve armut hıc bırakmadım Allah büyüktür🤲 Bakalım be olmus 2 haftada inşallah iyidir ben havucta içemedim şeker var bır yandan diyet
Mommmyyy iremcany benim de en alt sınırdaydı 26. Hafta ama bana hiç böyle şeyler diyip de korkutmadı sabah akşam birer su bardağı havuç suyu ve 3 litre su içiyorum giderek arttı 34 haftalığız şükürler olsun ki iyi suyu , sen içini ferah tut
Gokcenur06 Meraba canım doktor 2 hafta önce banada sınırda dedi ama burdan bissürü başlık altından okudum havuç suyu normal su ve diğer şeylerle suyunu düzene sokabilirsin bende 2 haftadır havuç suyu içiyorum sabah akşam 1 bardak 3 litre de su içmeye çalışıyorum haftaya perşembe doktor randevum var inşallah hepimiz hayırlı haberler alırız sende böyle stres yapma stresten bebek de etkileniyor bende çok kafaya taktım ama takdiri ilahi ne gelirse allahtan profilime gidip okuyabilirsin benim bebeğime kalbi delik dedi ama takmadım kafaya düzeleceğini düşünüyorum genelde bebeklere söyledikleri şey bunlar böbrek gelişim geriliği olabilir dedi alalım dedi ama istemedim çünkü Ayrıntılı bakmadı doktora güvenmedim çoğu bayanda aynı şeyi söylemişler almak istemişler ama bebekleri sağlıklı sıhhatli doğmuş rabbim bizede nasip etsin kafaya takmayın üzülmeyin eskiden doktor mu varmış 🙃🤣😂
iremcany Gokcenur06 cevabın için teşekkür ederim Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Evet doktorlar yanılabiliyorlar, iyi ki dinlememişsin. Şuan kaçıncı haftadasın ?
iremcany Mommmyyy çok şükür canım çok sevindim senin adına inşallah sağlıkla alırsın kucağına, bebeğin gelişimi etkiledi mi suyun az olması ? Neyden kaynaklandığını öğrenebildin mi ?
iremcany 2 gündür havuç suyuna başladım sabah akşam içiyorum ve günde 3-4 lt su içiyorum, inşallah bende faydasını görürüm. En büyük endişem bebekte bir terslik olması böbrek veya akciğerleri ile ilgili. Bir de gelişim geriliği olabiliyormuş.
Gokcenur06 iremcany 2 hafta önce 14 haftalıkken gittim şuan 16 yim daha gitmedim havuç suyu içiyorum düzenli olarak ve su sende ihmal etme
Mommmyyy iremcany suyun azalmasının sebebi yok ki zaten bilinse ona göre önlem alınır bebiş de iyi minyon biraz kilo olarak ama gayet sağlıklı diyor dr şükür ki sen takma stres etkiliyor gelişimi
iremcany Karenina canım ven smoothie blender ile elde ediyordum ama perinataloğum artık bırakmamı söyledi aksi taktirde şekerim vs oluşabilirmiş. O yüzden armut ve bol su tüketiyoruö bir de maden suyu
iremcany Kızlar ne yaptınız son durumlarınız ne? Ben perinataloğa göründüm ve sorunun plasentadan kaynaklandığı tespit edildi ve bebeği besleyen damarda direnç varmış. 24.haftadan beri Günde 3-4lt su içsem bile artmıyor. Yarın 28 olacağız.
iremcany Bim en son 85-90 mm ölçülmüştü ama bu değişkenlik gösterebilirmiş. Normal değerler arasındaymış ama ortalamanın altında dedi perinatalog. Amin inşallah 🙏