Busramurat Benim sigortam yok doğumdan sonra nereye başvurcaz para almak için doğum parası süt parası felan veya şuam biyere başvurmak lazım mı 38 haftalığım daha
deletedmom28 Busramurat ben onu araştırmıştım cnm sanırım sigorta olması gerekiyormuş yani doğumdan en az 90 gün öncesi için.Ama bi bak sitelere yanılıyor olabilirim
ElifTekeliKarpuz Busramurat eşin sigortalı çalişiyorsa 149 tl süt parası ilk çocuk 300 ikinci çocuk 400 üçüncü çocuk ise 600 tl devlet para veriyor eşin Doğum belgesiyle SGK ya gidip başvuru yapıyor
serifebzk İster eşiniz ister siz ikinizden biri sigortalıysa parayı alabiliyosunuz kızlar. Sgk ve aile sosyal politikalara başvuru yapılıyor ve belli zaman sonra adınıza ptt ye yatırılıyor. Doğum parasıda süt parası da tek seferlik veriliyor. Ayrıyetten bağlı bulundupunuz belediyede varsa eğer o uygulama hoşgeldin bebeğim adı altında hediye veriliyor bebek bezi maması kıyafet vs.
emelbulbul calismiyirsaniz dogum bekgesiyle dgkya basvurmaniz lazim calisiyorsaniz yine dogum.belgesiyle. is yerinize bildirmeniz gerekiyor. dogum yapildiktan sinra aliniyor
ElifTekeliKarpuz Yagmr05 o zaten rapor parası sadece çalişan anneler alıyor devlet brüt maaşın 3/2 sini veriyor