Merhabalar sevgili müstakbel anneler. Yaşadıklarımın sizlere de güç vermesi temennisi ile bu başlığı açıyorum. 40 haftamızı doldurmamıza rağmen doğum sinyali olarak değerlendirilebilecek hiçbir belirti yaşamıyordum. Üstüne bir de ultrasonda bebeğin 4 kiloya yaklaştı olarak gözükmesi sebebiyle, doktorumun önerisi ile 16.02.2021 sabahı suni sancı almak üzere hastaneye yatışım yapıldı. İlk etapta sabah 7 civarı vajinamdan bir ilaç koyuldu. Rahimde biraz yumuşama yapsın diye olduğu söylendi. 8:30 gibi kendi doktorumun muayenesi akabinde 09:00 da sunü sancıya başlandı. Başlanılan suni sancının dozu her yarım saatte bir artırılıyordu. Yaklaşık olarak ilk 2 saat pek de bir acı olmadan, yürüyerek/ pilates topunun üzerinde zıplayarak vakit geçirdim. Arada bir elle muayene yapılıyordu ki en acılı kısım o oluyordu. Kontrol eden ebe de doktorum da rahim ağzımın çok geride olduğunu söylüyor, ulaşmakta çok zorlanıyor hatta kimi zaman açıklığı kontrol dahi edemiyorlardı. Açıkcası doktorumun bile normal doğuracağıma olan inancı epey düşmüştü. 11:30 civarı ise sancılarım epeyce artmaya başladı. Ne yalan söyleyeyim yaşadığım hiçbir şey ile kıyas götürmez bir şiddetteydi. Zaman zaman artık dayanamıyacağım da dedim. Ama güzel haber şuydu ki yaşadığım acıya paralel açılmam da bir anda artmış, 4-5 santim açıklığa ulaşmıştı. Bu şekilde yoğun ağrı ile geçirdiğim 2 saatin akabinde epudral vuruldu. (Epudral vurulacağı baştan planlı idi) Epudralin vurulması akabinde geçen 15 dakika içerisinde birden dünya toz pembe gözükmeye başladı.. :) Yeniden doğmuş gibiydim. Ben rahatladım ama açılmam hiç durmadı. Ve 2 saat içerisinde doğum başlıyor diye doğum haneye alındım. Epudral hissini sıfırlamıyor ama kesinlikle çok daha tolere edilebilir seviyelere çekiyor. Doğum hanede geçirdiğim yaklaşık 20 dakika içerisinde ise bebeğim kollarımdaydı. Sanırım 6 kez ıkındım. İlk bebeğim, suni sancı ile ve toplamda 7 saat içerisinde herşey başldı ve bitti.. Ağrılarımın en yüksek olduğu zaman isyan etsem de şuan çok rahatlıkla söyleyebilirim ki bir daha hamile kalsam yine aynı yöntemle doğuma girmeyi tercih ederim. Son olarak doktor kontrolünde yapılab kesim var, yırtılma yok. Kaç dikiş atıldığını bilmiyorum. Hafiften bir sızı var ama yürümeye dolaşmaya da engel değil.
Benim doğumumu bu kadar kolay geçirme nedenim muhtemelen hareketli bir hamilelik geçirmemdir. Hiç bir zaman hamileliği hastalık olarak görüp köşeme çekilip yatmadım, 20. haftamdan itibaren de haftada 3 gün platesimi yaptım, son ana kadar işimi bırakmadım. Kahraman annelerimiz ihtiyacınız olan güç içinizde. KendiniZe güvenin. Bol şans.. ❤️