Yesimknc Hazırlayan yada hazırlamakta olan anneler bana söyleyin bakalım çantanıza sırasıyla neleri koydunuz , adet olarak ve çok ihtiyaçlı olarak. Gereksiz olanları boşu boşuna koymak istemiyorum 1 gece için. Sizleri dinliyorum🧡
Minnosunannesiii Yesimknc henüz hazırlamadım ama iki adet 5li hastane çıkışı biberon emzik bebek bezi Bitane battaniye Bi takım pijama bide yedek alt pijama kendime terlik havlu depent göğüs pedi çorap kendime iki tane bebişime iki tane şuan aklıma gelenler bunlar
Annekus Yesimknc biberon koymana gerek yok hemşireler kasıkla verdiriyo sütün gelmezse bile ki en dogrusu da bu cıkar cıkmaz tanıstırma bnce biberonla
Bebekmayda Yesimknc canım ben bebeğe 3 takım hastane çıkışı 2 adet alt sadece ()üşüyebilir diye) biberon emzik pişik kremi alt açma bezi tek kullanımlık bez pamuk (altını silmek için) puset KENDİME 2 takım pijama (1 tanesi sabahlıklı ) 2 adet Emzirme südyeni 2 adet emzirme atleti 3 adet alt çamaşır 4 adet tek kullanımlık alt çamaşır göğüs pedi göğüs kremi yaralar için 3 adet çorap 1 adet yelek Yazma toka hastaneden çıkarken giyebileceğim rahat kıyafet göğüs pompası (genelde hemen süt gelmiyor) kraker falanda koydum çünkü aç olunca güç kalmıyor normal doğumda
Yesimknc Minnosunannesiii teşekkürler canım☺️ Battaniye yi düşünüyorum ama doğumum nasipse Nisan ayında olucak penye tarzı hastane çıkış setinin içinde var zaten takım olarak ama ayrıyetten pamuklu alsam mı diye düşünüyorum ne diyosun mantıklı mı sence ? Birde biberonu erken daha diye aldırmadım almam gerekli mi ?
Minnosunannesiii Yesimknc kız bende daha ne biberon ne emzik aldım benim bebişte Nisan sonu Mayıs başı gibi gelecek inşaallh bende penye gibi bi battaniye koycam ama annem diyo yinede soğuk filan olursa diyo kalın birşeyler de olsun ondan da aldık bakalım artık napcaz bende ilk bebek bilmiyorum pek ama çok abartı yapmayacağım çünkü burda herkes çok abartıyor 4 tane 5li hastane çıkışı 2 tane 10lu koyanlar var altı üstü bi bilemedin iki gece kalcaz çarşı ayağımızın altında o kadar doldurmanın anlamı yok ne çantayı ne de evi
Duygu-45 Yesimknc bence almalısınız eğer hemen sütünüz gelmezse mama takviyesi yapıolar diye biliyorum siz uygun bulursanız alıp koyun bence son ana gelince eczanede daha pahalıya satılıyor kullnmasan bile ilerde suluk olarak falan kullanırsınız Ben öyle düşünerekten aldım😇
Yesimknc Minnosunannesiii ya yerim ne güzel yazmışsın tam benim kafandansın arkadaşım 😀💜 benimde ilk gebeliğim ve evet bazen bakıyorum dediğin gibi bazı anneler bavulu 1 haftalık bavul gibi hazırlamışlar. Şaşırıyorum 🤷🏻♀️ Bende az ve öz olmasından yanayım zaten. Hastane evime yakın bişey lazım olursa telefonla isterim eşimden getirir merkez bölgedeyim dediğin gibi alcağımız yerler yakın . Benim annemde diyo nisan mayıs üşüyebilir diye bence biz penye ve pamuklu battaniyeden koyalım 1er tane ne olur ne olmaz kuzum 😕
Bebekmayda Minnosunannesiii canım evet çok abartmamak lazım fakat bebeğin kıyafetlerini yıkayıp ütülemek lazım biberon ve emzikler kaynamış suda en az 15 dk beklemeli.O yüzden yoksa elbette çarşı ayağımızın altında çok abartmadan ben naçizane bir liste hazırladım.Umarım faydalı olur.
Yesimknc Duygu-45 teşekkürler canım evet söylediğin doğru 🙏🏻☺️ eşimle e bebeği takip ettik geçenlerde takım set olarak biberonlar düşmüştü istediğimiz markanın . Olsun onuda alırız sonuçta eninde sonunda kullanılcak ve inşallah emer de erkenden gerek kalmaz😕
Minnosunannesiii Yesimknc ayy öyle valla canım cidden şu göğüs pedi filanda burda gördüm yoksa asla aklıma gelmezdi koymak 😂 mama bile alan var önceden sanki kıtlık çıkcak tamam bebek hemen emmek isteyecek süt yoksa mama olması lazım lakin heryer dolu 🤣 yani belki sütüm olcak ne gerek var mama almaya önceden 🤣🤣
Yesimknc Minnosunannesiii hastanede herşey mevcut zaten mama nasıl koymuşlar ki 😀 göğüs pedini anladıkta mama nasıl oluyo onu anlamadım 😕😀 Allahım korusun bebişlerimiz emsinde gerek kalmasın biberona veya mamaya canım 🙏🏻☺️
Yesimknc Annekus valla arkadaşım bende öyle biliyorum ama bir kaç kişi koyduklarını söylüyolar bazı hastaneler bunu karşılamıyomuş sanırım 😕 yoksa bende hiç taraftar değilim o yüzden en sona gerekli olursa alırız kafasındaydım biberon olayını ama evet dediğin gibi ben kaşıkla verildiğini biliyorum eskiden acaba değişti mi ki bilemedim 😕
Yesimknc _glc1991 evet okudukça acaba ben mi eksik hazırlık yaptım yada az aldım eşyalarını diye kafamda düşünüyorum 😕 aslında az ve öz alcaksın çünkü bebişler çabuk büyüyo arkadaşlarımın çocukları öyle oldu. Ben çok ihtiyaç olanları ve lazım olucak basit şeyleri koymayı planlıyorum
Annekus Yesimknc gecen sene dogum yaptım devlette yaptım üstelik hemsire yakalarsa biberon kızıyordu benim şükür sütüm hemen gelmişti zaten sadece sezaryenden ayrılırken anneme mama vermişler cocuga ver diye mamayı bile veriyor hastane
_glc1991 Yesimknc bende öyle yaptım gereksiz fazla birşey almadım parayı sokakta bulmuyoruz iki kere giyilen kıyafetlerden onlarca almaya gerek yok maddi durumum olmadığı için değil yanlış anlaşılmasın israf sevmiyorum sonra atıcam onları hepsinide ömür boyu saklayamamki vericek kimsemde yok günah
Yesimknc Annekus Evet doğru diyosunuz. Şimdi arkadaşa onu yazmıştım.Hastane veriyo diye çünkü ben eskiden biliyorum verdiklerini demek ki hala daha veriyolarmış . İnşallah gelir sütümüzde gerek kalmaz hiç birine gerçekten 🙏🏻
Yesimknc _glc1991 çok doğru bende sizinle aynı düşüncedeyim. Herşeyden fazla fazla alıp israf etmeye gerek yok bebişler maşallah çabuk büyüyolar gelişiyolar sürekli kıyafetleri değişicek herşeyin azı ve özü iyidir. Ben olmayanları ayırıp anneme vericem ikinci çocuğum olursa diye veya durumu olmayan ailelere versin annem hiç farketmez. Valla arkadaşım paran olsun veya olmasın insan bu düşüncede olmalı bence hele şu dönem gerçekten para önemli bir durum Allahım herkesin yardımcısı olsun🙏🏻😞
Yesimknc Bebekmayda teşekkür ederim canım 🙏🏻☺️ Saydıklarının çoğu benim listemdeki gibi bazıları dışında . Peki bişey sorucam lohusa takımını da alıcak mısın yoksa evde mi giyiceksin. Ben alıp almamakla kararsız kaldım. Çünkü gecelik aldım hastane için bilemedim o yüzden 😕 birde emzirme atleti gerekli oluyo mu şimdi duydum bunu da o yüzden🤔