Helllooooo 41+3te sabah suyum geldi kasılmalarım başlamadığı için evde çömelerek bol bol yer sildim 😅 gece 12 gibi kasılmalarım başladı bebeğimin başı rahme yerleşmediği için nöbetçi doktor neden bu haftaya kadar bekledin sen mi istedin normali doktorun mu dedi bende doktorumla beraber karar verdiğimi söyledim alaycı bir şekilde iyi suni sancı veririm sabaha karşı doktoruna yetişirsin dedi. Sabah doktorum geldi o devraldı beni sağolsun 😅 kasılmalar esnasında hiç yatamadım haraket etmek bana çok iyi geliyordu nefes kontrolümü hiç kaybetmedim hep burundan alıp ağızdan verdim kasılmaları sancı olarak görmedim gözümü kapattım ve içimde olup biteni düşündüm şöyle hayal ediyordum evet kasılma geldi şu an yukarıdan aşağıya doğru iniyor bebeğim kendini itiyor onu rahatlatmalıyım diye düşünüp belimi sağa sola öne arkaya sallıyodum yavaşça ve inşirah suresini okudum hep ama son saatlerde bebeğimde strese girmişti nstye bağlıyolardı sık sık o son 1-2 saatte onyüzden yatmam gerekiyordu hep ıkınmam geldi ebeye birşey söylememiştim normal birşey sanıp çünkü daha var sanıyorum ebem sana ılık duş aldırıcam pilates topu getircem rahatlarsın dedi gitti. Ben yine ıkınıyorum tabi 😅 yengem dedi dur ben bi söyliyim ebeye ikisi geldi sonra ebe bir kontrol etti şok dediki bir kere daha ıkınırsan bebek gelecek hemen doktoru çağırıyorum sen sakın ıkınma 😂 beni hemen doğumhaneye aldılar doktor önlüğü geçirir geçirmez ıkın canım dedi bir ıkınmada kafası çıktı ve bitti gerisini doktorum halletti inanamadım gerçekten çünkü doğumhaneye gitmem bebeğin doğması 5dk sürmüştü. İşte böyle Doktorumda dua etti Allah herkese böyle kolay doğum nasip etsin diye 😊 bu benim marifetim değil tabiki bende ilk aylarımda çok korkuyodum nasıl olacak ölürüm biterim sonra dedim ki annem kayınvalidem 3 tane doğurmuş ve ölmemişler bununla baş edebilirim gerçekten ilk olarak kafanızda bitirirseniz olayı herşey dahada kolaylaşıyor. Sakin kalmak doğum sürecinde sancı değil sizin ve bebeğinizin onun dünyaya gelmesi için bir iş birliği süreci olduğunu unutmamak lazım işte böylee benim hikayem 🤗