Hep diyorlar ya doğuma yakın bol bol uyuyun uyuyamayacaksınız diye vallahi haklılar 😬1 aydır bölünmeden 2 saat uyusam mutlu oluyorum. Buraya güzel şeyler yazmaya geldim . Doğumum şanssız başladı ama şanslı devam etti . Şanssız başlaması açılmam olmadığı için şanssız ilerledi . Vajinaya jel bıraktılar açılmayı hızlandırsın diye fayda etmedi 3 cm di açılmam doğumhaneye alıp epidural yaptılar ben 4 cm de yaparlar sanıyordum bekledik açılmamın olmasını açılmam 3 cm’de kaldı bana mısın demedi arada sakinleştirici de yaptılar ve benim sürekli tansiyonum düştü inanın epidural iğnesini vurduklarında bile baygınlık geçirdim ben sağ çıkamayacağımı sanıyordum bebeğin kalp atışları da düzensizleşince sezeryana alındım buraya kadar şanssızdı bundan sonrasında Riskli de bir gebelik geçirince yasak olmasına rağmen doktorum moral olsun diye sana bir sürprizim var bak kapıdan kim giriyor dedi eşimi doğuma almışlar onu görünce biraz güçü hissettim ve hep hayalimdi doğuma girmesi başladı sezeryan. Doktorum bana henüz başlamadık başlayınca söyleyeceğim demişti ama ben sakinleştiricilere rağmen sakinleşemediğim için doğuma başlamışta söylemiyor 😁işte beni konuşturtuyor ismi ne olacak bilmem ne diye sezeryanda hiçbirşey hissetmedim bebeği çıkartırken sanki otobüste gidiyor gibi sallandım ve burdan okuduğum bilgiyle inanamıyorum siz doğuma başladınız değil mi biliyorum derken gülüyorum tabi çünkü çok rahatım eşimde elimi tutuyor derken bir ağlama sesi 🥰😻benim dünyalar güzeli kızım karşımda. Belki içinizde benimle aynı sıkıntıyı yaşayan vardır diye uzunca yazıyorum benim 6 ayda plesantad duvarımda kanamam oldu doktor bebeği alabiliriz küvezde devam eder demişti 9 ay Progestan son aylarda hep prolonut mu neydi o iğneden kullandım yerimden wc dışında ayağa kalkmak yasaktı düşünsenize wc ye giderken bile korkarak adım atıyordum ya düşerse diye tabi o kadar iğneyle bebek 41.haftaya kadar kaldı 😁lütfen eğer bu tarz sıkıntılar varsa doktorunuzu dinleyin ve moralinizi yüksek tutun ben hep güzel şeyler düşündüm korkuyordum ama kendi kendimi hep teselli ettim bugünler geçecek kavuşacağım kızıma dedim ve çok şükür 1 aydır anneyim . Sezeryan sonrası çok ağrım oldu ilk 15 gün kendimde değildim bebek ağlar emer altı değişir bulabildiğim her an yatardım sağolsun eşim ve annem çok destek oldular ben emzirdiysem eşim gazını çıkarttırırdı. Çayı sıcak içemezdim yemeklerde soğurdu ama kucağımda meleğim emiyorken hiçbirini önemsemiyorsunuz. 9 ay çatlamadım ama hızlı kilo verdiğim için maalesef çatladım doğum sonrası . Bazen uyuduğunda nasılsa uyanır diye uyumuyorum aksi gibi 2 saat uyuyor bazen tam başımı yastığa koyduğumda hemen uyanıyor. Çok şükür varlığına rabbim hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin bence söyledikleri kadar yorucu değil ben buzluğuma pratik yemekler yapıp atmıştım konserveler vardı onları yiyoruz yemeğimi de yapabiliyorum bebek uyurken temizliğimi de yapıyorum hala makyaj saç yapabiliyorum pilim bitmiyor mu bitiyor ama biliyorum ki hepsi geçecek bu defa da kendimi böyle teselli ediyorum. Hepsi geçecek hatta ne ara 1 ay oldu diyeceksiniz . Bu arada sizde benim gibi korse alıp saatlerce takmayın ben saatlerce taktığım için kemiklerim kırılmış gibi ağrıyor 😁sezeryanda olsak normal doğumda yapsak süt olsun diye herşeyi yersek kilo kalır ve gitmez normal doyacak kadar yemek ve bol su içmek hem süt yapıyor hemde gereksiz kiloları önlüyor doğumdan sonra 20 günde 13 kilom gitti bunu bol suya ekmek yememeye ve düzenli beslenmeye bağlıyorum . Ay buraya kadar okuyan bordo berelidir çok uzun oldu ama umarım faydalı olmuştur 😻🥳🤗