Kızlar… nasıl olacak , ya birşey olursa , zaman geçer mi ? derken sonunda bende doğurdum 🙏🏻🙈 38+0 a kadar normal doğum düşünüyordum ki aksi birşey de yoktu. Bebeğim doğum pozisyonu almıştı, kalp atışları düzeyliydi , suyum iyidi, çatım uygundu. Ama gelin görün ki doktorum hep 39. hafta da gebelik şekerin olduğu için doğumu suni sancı ile başlatırız demişti taa başından beri. Bu arada Medical park a gidiyordum hep. Her neyse doktor 39+0 son dediği için bende eşime iznini ona göre al demiştim 36. haftadayken filan. Eşim Suriye de görevde olduğu için iznini 39. haftaya göre yazdırmıştı. Ama ne oldu biliyor musunuz? Evet 38+0 daki muayenem de doktorum 41 e kadar bekleyeceğiz dedi. Eee eşim izin aldı doğuma da gelmek istiyordu. Doktora anlattım durumu, çevirdi o hafta sezeryan içindi dedi. Şaka mısın adam ya şeker var diyordun hani suni sancı diyordun. Çok üzüldüm eşimi aradım direk doktorun odasından çıkınca. O da büyük bir hayal kırıklığı yaşadı üzüldü de. Sezeryan da karar kıldık eşimle. Eşim hamilelik boyunca hiç yanımızda olamadı bari doğumda yavrumuzu kucaklasın istedim.38+0 dayken, 38+5 e yani 4 şubat a gün aldık. Eşim 38+4 de geldi bir gün de karnımda sevdi yavrumuzu 😊🙏🏻 Ertesi sabah (4 şubat sabahı) 7:45 de hastane de olmam gerekiyordu. 7:00 da evden çıktık. 7:35 de hastanedeydik. Kaydımı yaptırdıktan sonra hemen odaya çıkarttılar bizi. Annem babam eşim ben vardık. Babam ile eşim çıktılar , ben verdikleri siyah önlüğü giydim. Odadaki yatağımla ameliyathaneye götürdüler , korkudan ölüyordum."“ Ameliyat ” ne kadar ürkütücü geliyor adı bana anlatamam. Ameliyathaneye girdikten sonra acemi bir anestezici bayan (25 yaşlarında) 3 defa spinal iğne yaptı beceremedi. Canım o kadar yandı ki ağladım. Bırakın doğurmuyorum ben dedim. Onlar da bana bağırıyor tabi utanmadan. Ben irkiliyormuşum iğneyi belime sokunca. Napim sanki isteyerek mi irkiliyordum 🙄 4. defa denemek için bir erkek anestezi uzmanı geldi. İğneyi yaptı ve uyuşturdu. Çok şükür ki 🙏🏻 Ama ben korkuyordum, birdaha yapacak mısınız iğneyi diyerek ağlıyordum. Hayır dedi ayağında sıcaklık hissettin mi dedi evet sağ ayağım uyuştu dedim. Ve 5 dk sürmedi uyuşmuştum. Doktorum geldi. Hemşireler sondayı taktı. Ebru naber dedi doktorum , iyiyim ama hissediyorum dedim. E hissedeceksin zaten ama acımicak dedi. Korktum. Genel olsun hissetmek istemiyorum dedim tabi çok geçti. Hayır bu daha sağlıklı bebek için de senin için de dedi. Önüme perdeyi kapattılar. Ellerimi bağladılar. Kolumda tansiyon cihazı sürekli ölçüyor. Doktor içimi kurbanlık koyun içini boşaltır gibi çekiştiriyor. Çok kötü oldum midem bulandı. Kusacaktım sanki midem yoktu gelmiyordu birşey. Doktora iyi değilim dedim ki tansiyonum da düşmüştü. Seruma iğne yaptılar , ağzıma hava verdiler. Derken kızım yavrum sağlıkla dünyaya geldi çok şükür Allahıma 🙏🏻🙏🏻 O an iyi ki dedim, ne olursa olsun yavrum iyi ya dedim 🙏🏻 Ten tene temastan sonra yavrumu giydirip , odaya götürmek için çıkardılar ameliyathaneden. Kaldım tek başıma sanki. O korku yine çökmüştü üzerime. Doktor dikiyordu, neyle beslediler seni nasıl kanıyorsun böyle dedi. Hemşire kan sulandırıcı kullanıyor musun dedi hayır dedim. Çok kan kaybetmişim. Öyle bir titriyorum ki kolum bağlı olmasa neler olurdu bilmem çünkü titrememe engel olamıyordum. Neyse yapıştırma da yapıldıktan sonra beni oda yatağına tekrar koydular ve odaya çıkardılar. Karnımın üzerine 5 kg ağırlık koymuşlar ( kum torbası). Öyle bir titriyordum ki üzerime ne varsa örttü annem eşim ama 1 saatte zor geçmişti titremem. ( Yataktan düşecektim titremekten)Anestezinin etkisi geçtikçe acıdan kıvranıyordum. 4-5 saat sonunda bacaktan iğne yaptılar ağrı kesici. Biraz hafiflemişti ağrım ama bir kaç saat sonra yine başlamıştı. 6. Saat sonunda sondayı çıkardılar. yürütmeye geldiler hemşireler. Çok zor oldu karnım patlayacak içim dışıma taşacak gibi bir his vardı üstümde. Gece boyunca 2 saatte 5 dk yürümem gerektiği için yürüdüm ama ağlayarak. Buradaki doğum yapan anneler sağolsunlar onlardan moral buldum. Ben de yapabilirim neden yapamayayım derken ağlaya ağlaya yürüdüm. Bebeğime bakamadım acımdan sarılık olmuş yavrum. Sabah hastaneden çıktık eve varınca krem kullanmama rağmen göğüs uçlarım yara olmuş acıyordu ağlıyordum. Bebeğimi zor emzirdim kızlar. Emziremediğim için sarılık 17 olmuş , tabi bunu çok uyuyor diye acile götürünce öğrendik. Yoğun bakım da yattı bir gece kızım. Süt sağıp gönderdim babasıyla. Çok ağladım uzun zaman ayrı kalacağız diye. AMa çok şükür hemen çıktı. 6-7 gün olmuştu doğum yapalı hala ayağa kalkamıyordum acıdan. E bebekten oda derecesi alırken eşimle tesadüfen korse de gördüm. Doğum yapan anneler için yazınca hemen aldım. Kızlar korse olmasa napardım. Hemen ayağa kalktım bütün acılarım dindi korse sayesinde. Karnımı sıkınca herşey geçti gitti sanki. Edilemiyordum ilk başlarda şimdi eğiledebiliyorum. Çok şükür Allah’ıma 🙏🏻🙏🏻 Yavrum kollarımda eşim Yanımda ben iyiyim daha ne olsun 🙏🏻 Eşim ay sonu gidiyor geri ama ben de ev de yavruma tek başıma idare edemem hasta olur korkarım diye annelere gideceğim kurban bayramına (eşim gelene kadar) kadar orda kalacağım. Hamile annelere sağlıklı hayırlı doğumlar diliyorum Allahtan 🙏🏻🙏🏻 Anne olmak isteyenlere de Rabbim sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah. Uzun oldu hakkınızı helal edin. Bu da benim biraz acı biraz tatlı doğum hikayem oldu 🙏🏻🙏🏻🦋 okuduğunuz için teşekkür ederim ❤️🌹