Zeynep Kızlar güzel bir fikir geldi aklıma. DİB görevlisiyim. Araştırdım da, doğmamış bebeklerimiz içinde istersek fitre verebiliyoruz. Vacip değil. Ama hem bir şükür vesilesi hem de doğmamış yavrumuzun Kaza bela sıkıntıdan korunması niyetiyle kendimiz için verirken onun için de verebiliriz. Ortalama Fitre Miktarı 20 tl (Ama bu asgari miktar. Normalde asıl olan kişinin bir günde kendi yediğinden yedirecek kadar bir miktarı vermesidir. yani mesela siz sahur ve iftar toplamı günde 50 tl harcıyorsanız kişi başı 50 üzerinden hesaplayıp verebilirsiniz :) Bu arada Ramazan ayı içerisinde doğan bebekler için Fitre verilmesi Vaciptir :) ama bayramda doğan bebişler olursa onlara vacip değil ama siz yine de fazilet için verebilirsiniz :)
Elifzkan-Ball Temmuz sonu doğum yapıcam bende eşim +ben+bebeğim olmak üzere 3 kişilik verdim cok sükür
Gudigudi Bir kisi icin fitre 20 tlmis. Esimle ikimiz icin verirken duz 50 verince bebis icin de yarim fitre vermis olduk😄😄
Esrelf Zeynep ramazan ayı içinde doğma ihtimalimiz var😊 eşimde vermiş🤗🤗 Allah hepimizinkini kabul eylesin.
NaimeYilmaz Zeynep Rahmetlı kayınvalıdem hep 1 kısı fazla verırdı bızde öyle alıstık dogmamıs bebek ıcın vermek ne kadar uygun bılmıyorum ama zaten 1 kısı fazla verıyoruz
OktayMeltemSahin Cansum1 benim babam rahmetli annem dul olduğu için ona verilir dediler bizde anneme verdik
SyhnHtp Benim bildiğim karnındaki çocuk 4 ayı geçince omun içinde verilmeli. Ben bayram zamanı 30. Haftada olucam zaten parasını ayırdık kuzunun inşallah vericez :)
Zeynep Demir kesinlikle 👍🏻 Üç beş demeden onun niyetine olabildiğince çok vermek lazım. Sadakanın azı çoğu olmaz 🌷