Gerçekten hamilelik günlerim daha iyi günlerimmişti. Uykusuz günlerden merhaba 🤗
Bugün tam Doğum yapalı 37 gün oldu anca daha hikayemi yazabildim.. 38. Hafta kontrol üzere gittiğim hastaneye gelişim geriliği ve sancı kaynaklı yatışım yapıldı. Bebeğin bel çevresi 3 hafta kadar geri gözüküyordu. Düzenli sancılarım vardı. Direk doğumhaneye çıkarıldım. Muayenelerim yapıldı, açıklık yoktu ultrasonda geriliğe bakıldı ve doktor endişe edecek kadar çok olmadığını söyledi. Nstye bağlandım düzenli sancılarım çıkıyodu fakat ben ağrıları hissetmiyodum. Sadece kasılmaları farkediyodum. Bi kaç saat bekledim Doğum olmayınca servise çıkarıldım. 5 gün boyunca bi doğumhaneye bi servise indim çıktım. Psikolojim alt üst olmuştu, Allah razı olsun eşim yanındaydı da daha kötüye gitmedim. Artık kasılma oldukça bebeğin kalp atışları yavaşlıyordu. 11 Ocak günü öğlen beni yine doğumhaneye indirdiler. Bi kaç saat durduktan sonra Doğumu başlatmaya karar verdiler. Açılmam hala yoktu 1 cm anca açılmıştı. Açıklık olması için balon taktılar. Türkiye’de pek uygulanan bi yöntem değilmiş ama ilaçsız açılma için daha kolay bi yöntemmiş.@ nstye bağlı yatıyodum. Balon takılıyken artık sancı hissetmeye başlamıştım. Artık yatarak karşılamaktan sıkıldığım için tuvalete gitmek istedim doktor gidebilirsin dedi gitti. Ama kalkmak ne mümkün çok kötü bi şekilde batıyo ben kalkmaya çalıştıkça. Bi hamlede kalkıyım derken pıt balon attı. Tüh dedim tekrardan başlıyoruz. Doktoru çağırdım doktor baktı açılmam 4 cm olmuş ondan atmış zaten 4 cm e ulaşınca kendiliğinden atarmış. Düştüğü an yine ağrılarım kesilmişti ama 3 dkda bir nstde sancı çıkmaya devam ediyodu. 100lern çok üstüne çıkıyodu. Bi süre sonra fitil gibi bişey gönderdiler Rahime. Ağrıları yine biraz biraz hissetmeye başladım. Ve artık 1 dakikada gelmeye başlamıştı sancılar. Doktor geldi muayene etcem dedi muayeneyle birlikte suyumu patlattı bi anda 10 kişi belirdi etrafımda biri karnıma bastırıyor bi yandan bana ıkın diyolar. Ikınıyorum ama ağrı olmadığından kendi çabalarımla yapmaya çalışıyorum o da yeterli olmuyo tabi. Sonra perinatolog geldi ultrasona bağladı ve bi anda acil sezaryen dedi.. Dakikalar içinde beni alıp ameliyathaneye götürdüler. Koşturmaca ama nasıl korktum anlatamam, rabbim kimseye o korkuyu yaşatmasın. Normal giden doğumum bi anda sezaryene döndü. Genel anestezi yaptılar. Uyandığımda bebeğim sağ göğsümü emiyodu 😊 servise çıkarılırken doktorum geldi ve 5-10 dakikayla kurtardık eşi kopmuştu dedi😞 pek gerilik olmadığını 2710 gr 49 cm doğduğunu ve şimdilik her şeyin yolunda olduğunu söyledi. Şimdi 4 kiloyu geçtik bile 😊 Bu sayede iki Doğumu birden yaşamış oldum diyebiliriz 😁 Sonuç muhteşem, tatlış mı tatlış bi oğlum oldu 🥰 korkulacak hiç bişey yok o an olanlar yaşanıyor ve sonrasında unutuluyor hemen, biraz uzun oldu ama ben de yazıp paylaşmak istedim😁 Rabbim tüm hamilelere hayırlı doğumlar versin 😍