4 haftalıkken öğrendim gebeliğimi. Tabiki bulantı vs oldu ilk haftalar sonrasında rahattım. Bel ağrımlarım da oldu onu kuru kupa yaparak çözdüm cidden büyük konfor. 30lu haftaların başında inanılmaz çatı ağrım oldu öff bacaklarımı açamaz olmuştum o ağrı kendiliğinden 2 3 hafta içinde geçti çözüm bulamadım. Çatı muayenesi olmadım. Sütüm doğumdan 1 ay önce geldi hiç ellemedim. Pandemi dolasıyla pek hareketli bir gebelik geçiremedim ama çok kilo da almadım metabolik galiba. Çok su içtim şükür pek sorun yaşamadım. 2li 4lü ve detaylıyı yaptırdım bence yapılmalı. Tetanoz aşımı da oldum. 13 şubat akşamı 37+6da garip ağrılarım vardı ama yalancıdır dedim. Gece uykudan uyandırdı secde pozisyonunda bekledim geçti. 4 gibi uyumuşum 6 da lavaboya kalktım. Banyodan çıkar çıkmaz suyum boşaldı ilk başta anlamadım eşim suyun geldi rengi güzel dedi. Kaka yapmamıştı şükür. Belden aşağımı yıkayıp depend takıp 6.30 da hastaneye geçtik. Suyum hızlı geliyordu depend arabada dolmuştu🙈 nstye bağladım doktorum arandı açıklığa bakılmasını istedi. 1cm vardı ve sancım azdı. Doğum uzun sürecekti ama ben istemedim normal doğum. Kendi kararımla sezeryan oldum. 8de doktorum geldi 9 da ameliyathanedeydim. Belden iğnem yapıldı şok oldum anlamamıştım bile iğnenin yapıldığını beni yatırdılar sonda takıldı gerekli işlemler yapıldı 9.15te bebeğimin sesini duydum. Doğar doğmaz eşime gösterecekken çişini yaptı güldüler her yeri batırdı saçıma doktorun yüzüne ve aletlere geldi şelale gibi ☺ muayeneleri yapıldı götürdüler 15 dk sonra da beni çıkardılar. Tek sorunum bulantım çok oldu öğüremediğim için kusarken zorlandım. Odaya alındım uyuşukluk geçti yürüdüm emzirdim pek ağrım olmadı gecemiz de güzel geçti sabah taburcu olduk ☺ kolaydı benim için herkesin kolayca doğurmasını dilerim. Depend hala kullanıyorum büyük konfor, emzik vermeyeceğim, bebek bezini 10 tane koyun bence çünkü benimki 4 kere kaka yaptı. Ben 6 koymuştum. Göğüslerim yara olmadı kantoron yağı kullanıyorum. Oğlanın göbeğine de damlatıyorum. Gecelik kullandım pijama takımını çıkarken giydim. Süt pompası da almadım ama sütü gelmeyip zorlanan hanımlar olmuş ebe hanım söyledi ihtiyaç olabiliyor sanırım bebekler gece hep ağladı. 1 geceden sonra 200 gr kilo kaybımız olmuş normalmiş bol bol emzirmem söylendi. 3 lt su şart. Sütüm ertesi gün çok daha fazla geldi ve bebek daha iyi somuruyor. Mama istersem kullanabileceğimi söyledilet kilo kaybının fazla olmaması için aptamil aldık sadece 1 kere 30 cc veriyorum sarılık bitince vermeyeceğim. Gecelerimiz uykusuz ama çok güzel kokuyor bee💜💜 dileyen herkese nasip olmasını, nasip olanlara da kolay ve sağlıklı bir doğum diliyorum. 38 haftalık ilk gebeliğim böylece 14 şubat sabahı bitmiş oldu…