BhrDnmz Hafise yoo siz soylediniz. Balkonda yer yaptik orda kaliyor yuvasi mamasi orda dediniz. Gunah oda bir can sadece mamaya degil hergun duzenli sokakta cikmaya onunla konusulmaya kucakta oturup sevilmeye ihtiyaci var.
Hafise BhrDnmz sevmediğimizi gezdirmediğimizi kim söyledi ki size ? Düzenli olarak aşagı indiriyoruz karşı komşumuz terrier cinsi var ınla arkadas oldular güzel zamanda geciriyorlar banyosunu yaptırıyoruz oyun oynuyoruz her sabah ve aksam gün içinde konusuyorum bebek sever gibi ? Bunlara gözle görüp şahit olmadıgınız böyle düşünüyorsunuz bide ben küçüklükten beri köpeklerle içli dışlıyız bekarken 15 sene terrier baktık evimizde yaşlandı diye öldü sonra tabi vicdansız değiliz 👍
A-yavuz Sarikurt kısır kedimiz kısırlaşmış kedi yine kızgınlığa girermi acaba ondanmı diye düşünüyorum çünkü ilaç iyi gelmişti dünden beri yine aynı şikayetler başladı ne yapacağımızı şaşırdık
Sarikurt A-yavuz erkek kedilerde testeosreron hormonu testisler ve böbreküstü bezinden salgılanır.kısırlaştırarak bu hormonu en düşük hale getiriyoruz aslında ama bezden az da olsa salgılanan hormon da kızgınlığa neden olabiliyor bazen
Sarikurt pinar92_ kendi kliniğimi yeni açıyorum hazırlık aşamasında🥰 instagramdan dr.luna veteriner diye aratabilirsiniz💜
[silindi] Sarikurt Merhabaa benim kedime dün nörolojik fip teşhisi konuldu 2 gündür sürekli nöbetler geçiriyor hiç bişey yiyip içmiyor veterinerimiz uyutmayı önerdi yapılacak tedavi yok mu sizcede 😔
Sarikurt Mandalina91 🥰 mide asidinde tüylerin erimeme ihtimali yok neleri sindiriyor bi düşünsenize🥰 çok iyi bakıyosunuz korkmanıza gerek yok💜
portakalrecelim Sarikurt merhabalar 🤗 benim de evimde sphynx cinsi tüysüz bi kedi oğluşum var. Gebe olduğumu yeni öğrendim. Korkudan sevemiyorum bile içim gidiyor 🥺 toksoplazmadan çok korkuttular. Aşıları düzenli olur ve kuru mama yer
Sarikurt portakalrecelim Önemli olan iç dış parazitini 2 ayda bir mutlaka yaptırmak🥰zaten tüyü de yok dış parazit yaptırmıyosunuz.siz hiç korkmadan sevin.kakasını siz temizlemeyin ve günlük temizlensin kumu yeterli.hiç korkmayın sevin tadını çıkarın çok sevdiğim bir ırktır benim yerime de öpün 🥰💜💜
portakalrecelim Sarikurt Sevdim yerinize 🥰 çok teşekkür ediyorum burda insanlara sağladığınız fayda için 🤟🏻❤️
idiloska Sarikurt doğum sonrası kedileri ver diye tutturdu ablam, vermek istemiyorum, veremem küçüklüğümden beri kedim var, bebek olunca çok zararı olacağını düşünmüyorum. Aşıları tam, tırnakları kestireceğim bi tek.
Sarikurt idiloska hiç bir zararı olmaz kimseye vermeyin kedilerinize anlattığım şekilde bakıyorsanız eğer ve bebekte alerji durumu görülmezse lütfen kimseyi dinlemeyin.bu konuda kimse yetkili değil ne sizin ablanız ne benim babam🥰 işin uzmanlarına sordum 30 kişiye sordum diyin geçin. Neticede sizin bebeğinizi sizden daha çok kimse düşünemez.onu riske atmazsınız annesi sizsiniz kime ne.. lütfen hayvanlarımızdan vazgeçmeyelim.bebeğiniz onlarla büyürken zaten haklı çıktığınızı herkes görecek. İlerde de konuşcaklar bitmicek yok bebek ateşlendi kedin yüzünden yok hapşırdı kedi yüzünden… dediğim gibi kediye alerjisi olduğu tahlillerle kanıtlanmadan doktorları bile ilk seferinde dinlemeyin.ülkemizde sebebi bulunamayan rahatsızlıkların sorumlusu hep hayvanlar oluyor nedense. Kanıt isteyin mutlaka.kedi ve köpeklerimizin günahına girmek en en büyük sıkıntı onları eve alarak bir söz verdik. Bebeklerimiz olunca onlardan vazgeçmek bırakmak vicdana sığar mı bırakın diyen insanlar için konuşuyorum. Anlamıyorlar anlamayacaklar çünkü onlar için alt tarafı bir kedi. Bir kedi kendi çocuğundan daha kıymetli olabilir mi. Ama ikisinin de canı var ikisini de allah yarattı. Bizim gözümüzde olmasa bile aslında aynı kıymetteyiz diye düşünüyorum onlarla🥰 bebeğinize insanlardan daha çok zarar vermezler hiç korkmayın
Geceyegunes Sarikurt merhaba benimde 9 aylık bir kedim var geçen ay kısırlaştırdık ikinci gebeliğim ilkinde toksplazma bağışıklığım çıkmıştı kedimin kumunu ben temizliyorum iç dış parazitleri düzenli yapılıyor herhangi bi sorun yaşarmıyım bağışıklığa rağmen
Sarikurt Geceyegunes bağışıklığı olan nadir insan 🥰🥰 hiç korkmanıza gerek yok bir kez geçirilen toksoplazma tekrar geçirilmiyor. Siz yine de iç dış parazitlerini aksatmayın 2 ayda bir yaptırın. Bağırsak parazitleri de bizden onlara onlardan bize geçebiliyor.ev halkının korunması için buna dikkat edin yeterli💜 kumunu temizlerken eldiven herkes takmalı bu sebepten ötürü. Basit parazitler kolay tedavi ediliyor tabi ki bi hapa bakar ama dikkatli olmak gerek🥰🙏🏻
Sarikurt [silindi] Çok üzüldüm geçmiş olsun🙏🏻 Fip malesef ki hala tedavisi bulunmaya çalışılan bir hastalık.hekimleriniz anlatmıştır detaylı olarak. Nörölojik formu kalıcı oluyor günümüzde hala bir çözüm bulunamadı😔 tedavilerle rahatlamaya çalışsak da malesef başarılı olamıyoruz. birkaç hekime daha muayene ettirmenizi öneriyorum uyutmak en son ihtimaldir tabi ki her zaman.kolay verdiğimiz bir karar değil.sorun gerçekten fip mi emin olun.tek bir yere bağlı kalmayın.krizler şeklinde mi geliyor yoksa sürekli hiç geçmeyen sinirsel atakları mı var.nerde yaşıyosunuz
Ozge-k Sarikurt merhaba 🌸 bizim de pomeranian spitz erkek bir köpeğimiz var. 1,5 yaşında. Bebeğimiz doğana kadar 2 yaşında olacak. Kısır değil. Bizim oğlumuzun da şöyle bir sorunu var çok fazla havlıyor. Dışarıdan gelen en ufak takırdıda yüksek sesli havlamaya başlıyor. Çoğu zaman ben bile irkilerek uyanıyorum sesinden. Bebek doğunca onu da sürekli korkutarak uyandırmasından korkuyorum. Kısırlaştırırsak sakinleşir diyorlar kıdırlaştıralım mı ya da neler yapabiliriz havlamaması için
Sarikurt Ozge-k öncelikle kısırlaştırmayı tavsiye edeceğim size. Bu yaşlarda kısırlaşmayan çocuklarda bu tarz sorunlar oluyor.kısırlaştırma zaten aktif olarak çiftleşmeyen çocuklar için elzemdir birçok hastalığı önler ilerki yaşlarda olabilecek. Kısırlaştıktan 2-3 ay sonra hala devam ediyorsa önce basit bitkisel sakinleştiriciler denenebilir. Bahsettiğiniz sorun kişilik bozukluğu da olabilir bu da sık görülüyor malesef onların da travmaları ve korkuları takıntıları oluyor çünkü. Dediğim gibi önce kısırlaştırma sonra ilaç tedavisi denenebilir💜
Sarikurt [silindi] fakülte hastanesine mi götürdürdünüz uzmanlar bakarsa çok daha iyi olur. Epilepsi gibi ara sıra gelen nöbetlerle fip nöbetleri farklı oluyor. Arka bacaklarında sürekli kasılmalar normal yürüyememe, yada başını sürekli sallama gibi sinirsel semptomlar olur fipte. Arada gelen nöbetlerden sonra normale dönebiliyorsa tekrar tahlillerin yapılmasını öneriyorum💜
kubrayrkc Merhaba böyle bir post açtığınız için çok sevindim çok yararlı oldu 🤗 benim evde 2 muhabbet kuşum var onlardan sorun olmaz diye düşünüyorum ? Ben her gün yakınımdaki sokak hayvanlarını besliyorum özellikle bizim bahçede kediler var onları da besliyorum. tabiki bahçedekileri dayanamayıp seviyorum :) Maske kullanıyorum bir sorun olur mu sormak istedim. Doktora sormadım besleme der diye korktuğun için ☺️
Sarikurt kubrayrkc 💜💜 maskenin yanında eldiven de kullanırsanız sorun olmaz.beslerken giydiğiniz kıyafetiniz de ayrı olsun hamilelik döneminde. Onların tüyleri tehlikeli olabilir sizin için.beslemeye devam edin tabi ki yaptığınız iyiliğin yerine geçebilecek daha büyük bir iyilik olduğunu düşünmüyorum🥰 sizi ve bebeğinizi koruyalım bu şekilde önlemlerle. Sokaktaki çocuklarımızı sevdikten sonra ellerimizi en güzel şekilde yıkamak çok çok önemli.toksoplazma vs nadir bulaşsa da mantar,uyuz gibi hamilelikte ilaç kullanmanın sıkıntılı olduğu hastalıklar da bulaşabilir.her zaman eldiven🙏🏻💜💜
kubrayrkc Sarikurt çok teşekkür ederim ☺️Çocukluğumdan beri hayvanlarla haşırneşirim bağışıklığım vardır diye düşünüyordum ama içim rahatladı şuan 🤗aslında yazdığınız her şeyi yapıyorum ayrı kıyafet temizlik falan uzun olmasın diye yazmadım sadece eldiven kullanmıyordum onu da yaparım 😍 iyi günler diliyorum 😇🥰❤️
Geceyegunes Sarikurt teşekkür ederim parazitlerini 2 ayda 1 mutlaka yaptırıyoruz çok sevindim sorun olmamasına kedimi çok seviyorum 😽