NurNisa Kuzular herkese merhaba malum ramazan yaklaşıyor ben 6-7 aylık hamile olcam oruç tutma konusunda kararsızım bebeğe zararı olur mu diye sizler tutacak mIsınız ?
SeymaAtes NurNisa etrafımda hamile olanlar bugüne kadar 30 gün tuttu ben de tutmak istiyorum ama yine de doktoruma soracağım ona göre karar vereceğim şuan 25. Haftadayız son aylarıma denk geliyor.
Sermec27 NurNisa ne yazık ki tutamayacagım hem riskli gebeyim hem içmem gereken ilaçlar var hem bünyem zayıf asırı tansiyon düşüklüğü ve kansızlık var ve bana uzun süreli ac kalmak yasak normalde hamile değilken zor da olsa tutardım bütün oruclarımı yani midem yemeğe küsüyor orucluyken sadece su ve cok az yemek yiyebiliyorm 1 ay da 5 6 kılo veriyorum Allah nasip ederse dogumdan sonra bütün kazaları tutacağım 🤲
Asyaayaz1 Canm bunu en iyi doktorun bilebilir ben 4 aylık hamileyim ama ben malesef tutamıcam su konusunda sıkıntı çekmemek için ve bünyem zayıf olduğu için 🤷♀️
Dadas Aslında orucun bir zararı olmaz ama bünye meselesi. Mide bulanmadigi sürece tutalabilir bence 😊 ben hamile olunca ve kendimi sağlıklı falan hissedince tutma taraftarıyım 😊
pol34 Benim son ayıma geliyor. Rahatsızlığım da olduğu için ilaç saatlerimi aksatamıyorum. İnşallah bebeğim 6-7 aylık olunca tutacağım. Uzun saatler aç susuz kalmak hamilelikte önerilmiyor hiç. En basiti su içiyorum 1 bardak biraz sonra bebeğim hareketleniyor.
Cigdemss Ben tutmayı düşünüyorum inşallah , annem çevremdekilerde tutan olmuş, ancak ilk 3-4 ayda çok tavsiye edilmiyor. Bende 7 ayı bitirmiş olacağım. İnşallah sıkıntım olmaz, susuzluktan korkuyorum sadece. Zorlanırsam bozarım, yada arada tutarım
Nurunannesiii12 NurNisa benim. Ildigim.hamile.ve emziren annelere yükümlülük yok. Ayrıca bi can tasiyosunuz allah bunu hamile iken zorunlu kılmamışken neden tutmaya kendinizi zorluyor gibisiniz. Oruç tutup bebeğini kaybedenler gördüm.riskli değilken gebelikleri birden kaybettiler.alalh için verilen cani korumak adına.tutmayin günaha girmiyoruz sonuçta .madem.tutmak istiyorsunuz daha sonra tutarsınız.her sene duyuyoruz bunu .hamile.olan emziren anne muaftir. Herkese aynı olacak diye bisey yok ama o bebek anne karnında gelişiyor bol bol suya beşine ihtiyaç duyuyor ne olursa olsun onun sağlığından önemli değildir.emzrime dönemi bitince istediğiniz kadar tutabilirsiniz birikmiş oruçlarınızi.🌸
mavileylaa NurNisa Canım Allah hamilelere ve hastalara orucu kaldırmış. Karnındaki bebeğe zarar vereceğini düşünürsen tutmayabilirsin. Ben oğlumda tutmayıp parasını vermiştim. Bebek seninle beslendiği için ona haksızlık olabilir,ama kalbin mütmain olmayacaksa, tutmak istiyorsan tut.
EsilaErtugrul 24 haftalık oluyorum inşallah tutucam😍 ilk kızımdada 7 aylıktım 25 gün tuttum 5 gün tutamamıştım bu seferde tutmayı düşünüyorum inşallah🤲🏻
bebeklerim2 NurNisa benim ablam hamileyken oruç tuttu ve bebeği gelişememiş doğunca vefaat etti üzerinden kaç sene geçmesine rağmen hep söyler keşke tutmasaydım diye bende hamileyim ve tutmuycam zaten riskli bir gebeliğim var orucun telafisini doğumdan sonra yaparız ama karnımızdaki sabinin gelişimini canını riske atmamalıyız benim fikrim 👍🏻
Betuldoksan bebeklerim2 aynen katılıyorum bebeğin canini bile bile tehlikeye atıyoruz sevap işleyelim derken bir cana maal oluyoruz bende 6 aylık oluyorum ramazanda birtanede kızım var 2 yaşında o yüzden tutmayacam bende
MucizeAnnesii NurNisa Ramazan da 8 aylık olacağım . Kendime güvenemiyorum oruç için . Suyum bazen sınırda bazen normal oluyor su içmem lazım . Kaza yapacağım .
NefesDeniz NurNisa Allah nasip ederse ben birkaç günlük anne olacağım Ramazan başladığında bu nedenle tutamam. Rabbim inşallah tekrarını nasip etsin🌿
aannepandaa NurNisa ben işk hamileliğimde 11.haftada tutmayı denedim. Dr isterseniz bir deneyin dedi. Ama tansiyonum ve şekerşm o ladar düştü ki 3 jere baygınlık geçirdim ama bozmadım. Bir daha da tutamadım.
Sumisalii NurNisa canim bende ayni oyle olacagim tutsak cok guzel olur ama tutmucam bn kizlarimdada tutmadim cunki bebegi dusunmek zorundayiz bol su tuketmemiz gerek
Betuldoksan NurNisa pek fazla tutma taraftarı değilim ikinci hamileliğim ramazana denk geldi malesef 6 aylık oluyorum ramazanda bebek benden besleniyor karnimda susuz kalmasına göz yumamam ramazanın tedavisini veririz sonraki günlerde ama karşımdakinin veremem hamilelere ramazan zorunlu değil sonuçta o yüzde tutmayacak sonradan tutarım borclarimi allahın izniyle
NurNisa Bende bebek gelişmez diye korkuyorum son 3 ay Bebek kilo alıyormuş zaten 1 ay doğru düzgün yenmez sonuçta Ramazan’da uyku düzeni bozulacak