Eveet çalışan ve serklajlı bir anne olarak yazıyorum. 25.haftamda kanama ve açılma şikayeti ile servikal serklaj oldum. 3 haftalık bir yatış sürecinden sonra işime geri döndüm. Bu arada hemşire olduğum için en ufak sorunda istesem her gün doktorumu görebiliyordum. Zaten sağolsun kendiside çok ilgiliydi. 32.haftadan sonra çalışmak riske atmak istemedim hem covidden dolayı hemde erken doğum riskinden dolayı. İzne ayrıldım. 1 hafta annemler beraber bebeğin eşyalarını yıkadık ütüledik. Evi pakladık mutfak dolapları, çamaşır dolapları… Derken regl tarihime göre 33+5′te serklajımın ağrıdığını ve bebeğin aşağı baskısını hissettim. Hemen hastaneye gittim nst çekildi sancı 8′lerde ama benim canım acıyor. Doktorum vajinal ultrasonla bir baktı ki serklajım yırtıldı yırtılacak. O kadar açılmış yani servix. Riske atamayız yarın gel bebişi alalım dedi. Tabiki 38-39.haftalara kadar bebegin durmayacağını biliyordum. Ama insanın başına gelince çok daha farklı oluyor. Celeston iğnelerimi oldum 2 doz 24 saat aralıkla. 15 şubat pazartesi yani dün spinal sezaryen ile Yaman bebeğim 2470 gr 48 cm olarak dünyaya geldi. Normal doğum yanlısı bir gebe olarak sezaryene mecbur kalınca istemsizce yıkıldım. Hele ki sağlıkçı olunca ameliyathanedeki herkes tanıdık olunca yapılan işlemleri bildiğim için sezaryen süreci çok zorlu geçti benim için. Acı tabiki sıfır hele belden yapılan spinal iğnesi gerçekten acıtmıyor. Fakat ben aletleri seslerinden bile tanıdığım ve bütün aşamaları ezbere bildiğim için çok gerildim sürekli tansiyonum düşüp durdu. Ama her şey bebeğimi görene sesini duyana kadardı. Sonra hemen nıcuya yatışı yapıldı tabi. O2 desteği ile hemşire ablalarına emanet oğlum. Evet gelelim ilk ayaklanmaya. Uyusukluk tam anlamıyla 3 saatte geçti. İlk kalkış gerçekten çok zor karnım dikiş yerinden tekrar ikiye ayrıldı gibi oldu. Ama 5 dk dişinizi sıkın ve mutlaka mutlaka yürüyün. Çok şükür baş ağrım bel ağrım hiç olmadı. Sadece ilk kalkış benim için çok zordu. Çünkü bebeğimde yanımda değil ve ben güçlü durmak için bir sebep bulamadım kendimi hepten bıraktım. Ama gece yarısı kalkıp koridoru 5 kere turlayınca dedim ki ohhh bee dünya varmış. Yürüdükçe insan gerçekten açılıyor. Sizden ricam Yaman oğluma dua edin bol bol hemen toparlanıp çıksın çocuğum🤲🏻 Birde yazdıklarımdan sakın korkmayın. Ben tamamen sürecin 15 senedir içinde olduğum ve çok iyi bildiğim için çok panik yaptım. Herkes benim kadar dirayetsiz değildir eminim. İnşallah herkesin normal veya sezaryen doğumları sağlıklı ve kolayca geçer. İnanın dayanılmayacak gibi asla değil. Zaten bebeğinizi alıp koklayabilirseniz eğer tüm gücünüzü toparlayacağınıza eminim..❤️🌸