Hanimlar beni hatirlayan hatirlar, 37. Haftadan beri bel ve kalcamdaki siyatik gibi bir agri sebebiyle topalliyorum yardim almadan yuruyemiyorum. Topallama ileri boyuta ulasinca doktorum beni fizik tedavi doktoruna yonlendirdi. Benim gibi olanlar varsa diye sonucu paylasmak istedim.
Bel fitigi baslangici veya gebelik kaynakli olabilecegini soyledi doktor. Ben topallasam da normal dogum icin yuruyus yapmaya squat yapmaya calisiyordum. Cok yanlismis. Doguma kadar pilates topu, squat, yuruyus ve 15dk’dan daha uzun sure oturmak yasak. Evin icinde minik yuruyusler yapabilirmisim ama cogunlukla bacak arama yastik koyarak sag veya sola uzanmami tavsiye etti. Ayakta sabit durmak yasak.
Normal dogumu deneyebilirsin, herkes pilates topunda sanci cekecek diye bir sey yok oda icinde cok hafif yuruyebilir veya yatarak cekebilirsin dedi.
Benim gibi olanlar varsa vakitlice fizik tedavi doktoruna gitsinler, bilmeden beli iyice zorlamasinlar. Bir de benim gibi “yuruyus yapamiyorum squat yapamiyorum” diye vicdan azabi cekmesinler. Squat yapmayan doguramaz gibi bir imaj var son zamanlarda ve bu durum benim gibi bir engeli olanlari cok demotive ediyor. Sanki cocugum icin yapabilecegim bisey varken yapmiyormusum gibi uzuluyordum. Simdi doktor istirahat et diyince vicdanim da rahatladi.
Umarim faydali olmusumdur.