Selam arkadaşlar sonunda bende doğurdum diye bi post açmıştım 4 gün önce 😌 Daha yeni nasip oldu paylaşmak🥰 Perşembe günü 40.haftam dolduğu için kontrole gittik ama ne olur ne olmaz diye de temkinli gittik çantamızı aldık yola koyulduk. Gittik ve bizi nst ye bağladılar sancılar 30-40 arası gidip geliyordu çok hafifi hissediyordum . Vajinal muayene oldum ve 2-3 açılmam vardı ve bebegim kanala inmedigini söyledi . Tansiyonum 15- ikincisi 17 çıktı . doktorumun yanına gittik haftamı doldurduğum için riskli olduğunu ve normal doğum istediğim için bunun olamayacağını söyledi Ve bebegimin iri olduğunu söylediler. Tansiyondan dolayı ve bebeğin de iri olduğunu Doğumun bugün olması gerektiğini İşimizi şansa bırakmak istemedik ve o gün sezeryan olacaktık.😔 İçime sinmesene bebegimin saglıgı herşeyden önemliydi . Ama bebegim doğduğu anda 3400 çıktı yani arada baya bi fark vardı . Odamızı hazırlatıp yatış işlemlerini yaptık ve odamıza çıktık ilk olarak bana serum verildiler ebeler olsun çalışanlar olsun o kadar sıcaktı ki kendimi hiç yalnız ve tereddütlü hissetmedim . Çok rahttım. zaman Geçmek bilmiyor ve ben artık bebeğimin kokusunu hissetmek istiyordum❣️Derken geldiler beni Almaya, o zaman ister istemez agladım eşim elimi hiç bırakmadı. Bana sarılarak hep destek oldu. Beni içeri aldılar masaya geçtim ve epudural yaptılar göbekten dolayı öne doğru eğilmek biraz zordu😂 hemşireler hemşirler hepsi o kadar tatlıydı ki ben sadece gülüyordum onlarla birlikte hatta bi ara kete mezvzusu bile vardı ne alaka bilmiyorum 😂 Kendi Doktorum hala ortalıkta yoktu ve endişeliydim. Doktorumu sordum ve birazdan geleceğini söylediler. Epidural yapıldığı zaman sağ bacağımda bi çıt sesi çıktı ve birden sıcaklık geldi içeri biraz soguk olduğu için beni çok rahatlattı. Kendi Doktorum geldi herşeyin normal olduğunu söyledi endişe etmemem gerektiğini söyledi ve ona emanet ettim kendimi. Aaa Bide ilk dogdugu anı ölümsüzleştirmek için kemere getirmiştik ama almadılar ve telefonu uçak moduna alıp onlara verip çekebileceğini söylediler . Eşim beni ameliyathane kapısına kadar götürdüğünde telefonu oraya bırakmıştı . İşleme başladılar ve ben tam uyuştuğunu için bacaklarımı hissetmiyordum . Sadece midemde bişey var ama çıkaramıyorum gibi bi his ve bulantı. Çok ögürmeme rağmen kusmadım . Bebek doğdu ben sadece totosunu gördüm Yüzünü silip hemen yanıma getirdiler o an bilmiyorum ne yaoacagımı sadece çok şükür dediğimi hatırlıyorum ve teninin o sıcaklığını pamuklugunu. ❤️ Bebegim ilk çıktı ve ben yarım saat daha kalmışım ama bana göre yarım saat bile sürmedi😂 herşey bitti ve doğum haneden çıktığımız zaman eşimi gördüm bana ilk cümlesi Hayatım kopyanı çıkarmışsın oldu😂 kahkahalarla çıktık odama ve kaynımı gördüm yengooo aynı sen Dedi😂 Ben hala farkında degildim Herkes bişey diyor ben sadece dinliyordum . Biraz sonra geldi yavrum giyinmiş halde . Aldım kucağıma ve kokladım sadece Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşAllah🙏 Sonra eşim de geldi o an tam olduğumuzu hissettim , o gün ödemi atmak için neredeyse 4 lt yakın su içmiştim 🙏 Yavaş yavaş uyuşukluğum geçince Bacaklarımı hissetmeye başlamıştım. Sonra hemşireler geldi ve üstümü giydirdiler ilk yürüyüşümü yaptık eşimle fakat agrım yoktu o zaman. Ertesi gün sabaha karşı etkiler daha çok artmaya ve sızlanmaya başlamıştı dayanamıyorum ve ağlamaya başladım çünkü 1 gün olacaktı ve ben idrar dışında tuvalete çıkamıyordum karnım patlayacak gibi ama gaz çıkaramıyordum. Eşim o ara uyudu ben ayaktaydım sessiz sessiz aglıyorum ama rahmime vuran o gaz sancısı Allahım yok böyle bi şey. Eşim uyandı ve beni görünce ağlayarak korktu sakin olmasını bişey olmadığını ama agrım olduğunu agrıkesici istediğimi ve getireceklerini söylediler diye izah ettim. Ağrı kesici yapıldı eşim bebeğe baktı benim yanıma uzandı ve kafamı omzuna koyup uyudum 1 saate yakın iyice rahatlamıştım. Ama hala gaz sancım vardı. Ve şiddeti git gide artıyordu 5 dk bi tuvalete gidiyordum ama yok🤷♀️ ay neler çektim nelerrr en son kalktım yürüyordum ağlayarak yine baktım Doktorum geldi ve lavman yapılacağını söylediler nasıl sevindim geldiler yaptılar ve çok şükür çıkabildim ve 1 saat için de taburcu olduk . Ben yanıma kendim için 3 takım almıştım pijama . Ama 2 takım bile yetti benim için. Ama bebek için 4 takım eskittim . Üzerine işe di vs😂 kanamam pek fazla yoktu ama depend iş gördü ve beni rahat hissettirdi. Şimdi evimizdeyiz yanımızda uyuyor paşam🌸 mis kokulu evladım🧿 Rabbim herkese nasip etsin inşAllah .
Sarılık hakkında bugün kontrolümüz de 12.2 çıktı topuk kanı alındığı zaman . Doktor normalin altında dedi ve 4 saat aralıkla mama takviyesi yapın dedi. Ben ilk eve geldiğim zaman Kaynanam sürekli sütün yok bu yok şu yok mama verelim diye tutturunca üstten konuşunca bende Onun dediği olmasın diye mama vermek istemedim . (ah salak kafam siz siz olun kesin ara takviye yapın) ama cidden kızlar böyle üstten konuşan biri olunca insan kendini çok kötü hissediyor . Onu sözü olmasın diye bende böyle bi cahillik etmiş oldum. Sütüm 2 gün az az geldi ama damla damla . Dün tam tamına geldiğini hissettim. Doktorum perşembe tekrardan çağırdı . O zamana kadar toparlar inşAllah yavrum . Siz siz olun büyüklerin sözünü dinleyin vardır bi bildikleri . Benimde hikayem böyle 🤪 aklınızda bi soru varsa cevaplarım çekinmeyin💛 Rabbim isteyen herkese nasip etsinbu duyguyu içinde de bekleyene ❤️