Merhaba hanımlar
Herkes inşallah sağlıkla güzellikle bebeklerini kucaklarına alır💐
Nasıl ve nereden başlayacağımı bilmiyorum 🤭 ama şöyle gelişti
1 Şubat’ta nişanım geldi hatta ertesi gün de geldi bende parça parça oldu çok hafif bulaşık şeklinde kanamayla . Doktora gittim nişanım geldi diyerek muayenede ve nst de sancı ve açılma çıkmadı eve döndüm. Ertesi sabah uyandım tuvalete gittim tuvaletten çıkarken suyum gelmeye başladı . Anlıyorsunuz zaten istemsiz akıp giden şeffaf bir su . Benimki öyle şaldır şaldır akmadı ara ara sızıntı şeklindeydi. Anladım ki o gün gelecekti pirensesim 😍 sakinliğini korudum çay demledim kahvaltı ettik eşimle duş aldım iki saat içinde ve doktorumu aradım hastaneye gelmemi söyledi. Yatışımı verdi doğumhaneye indim nst ye bağlandım hemen damar yolu vs hazırlıklar yapıldı. Yapılan muayenede 1 cm açıklığın vardı. Daha önceki Çatı muayenem sonucu çatı çok müsaitti ki bende normal doğurmak istiyordum. Hemen suni sancı başlandı saat 2 civarıydı önceleri gayet güzeldi ama sonra sancıların şiddeti ve sıklığı yavaş yavaş artmaya başladı. Bebeğim iki aydır baş geliş pozisyondaydı ama son kontrollerde başı hep yularıdaydı kanaldan uzaktı. Suni sancı çekerkenki süreçte de doktorun ve ebelerin yaptığı muayenede hala yukarda olduğunu hiç kanala inmediğini öğrendim bu arada saat 5 buçuk ve açıklığım 2.5 cm olmuştu. Doktorum geldi ve istersem suni sancı almaya devam edip bekleyebileceğimi ama kanala inme konusunda garanti veremeyeceğini söyledi. İstersem sezeryane alabileceğini söyledi. Ben de eşimle konuşup birlikte sezeryane karar verdik çünkü saatlerce sancı çekip sonunda yine sezeryane dönme istimalim de vardı ve o ihtimali göze alamadım ki suyum da hala gelmeye devam diyordu. Hemen ameliyata hazırlandım . Ameliyathaneye girip lokal anestezi aldıktan birkaç dakika sonra meleğimin sesini duydum 😍😍 sat 17.52 ydi. Bebeğimin çıkması 5 dk sürdü ama dikiş vs yirmi dakika civarı sürdü. O arada yenidoğan muayenesi yapıldı kızımın temizleyip hazırladılar ve yanıma getirdiler ilk teması anlatamam pamuk gibi mis gibi birşey 😍😍 sonrasında ikimiz de yarım saat kadar yoğun bakımda kaldıktan sonra odamıza geldik. İlk gecemiz de çok güzel geçti. Tabi ameliyat yarası sonuçta biraz ağrı oluyor ama korkulacak kadar değil panik yapmayın sakin olun soğukkanlılığınızı korumaya çalışın. Allahım o yolda herkesin yardımcısı olsun. Karışık olmuş olabilir biraz kusufa bakmayın prensesim uyurken bitirmek istedim. Sorunuz olursa seve seve cevaplarım. Hepimize hayırlı kolay doğumlar diliyorum 💐💐🤲🤲