Yarennterk Merhaba hamilelikte tiroidi yüksek olan var mı neler yaptınız bebeğe zararı var mı lütfen bu konuda çok endişeliyim 22 haftalığız😞😞
Kbrblr Yarennterk endişe edilecek bir durum değil. Zeka geriliği çok yüksek tiroid değerinde ve yüksekliğe rağmen tedavi edilmemişse oluyor. Siz eğer ilacınızı düzenli içerseniz tiroid normale döner ama normale dönse de tahlil tekrarlamanız gerekiyor sonrasında tekrar yükselebiliyor. Doktor kontrolünde olmanız önemli. Endişe etmeyin lütfen
Gizem97 Canım korkma ilaç veriyor doktor her ay düzenli olarak kontrole gidiyorsun ona göre doz ayarlanır, benim hamile kalmadan önce de troit sorunum vardı şükür 28 haftada yım bu konuda sıkıntı yaşamadım lütfen içini ferah tut ❤️
Yarennterk Gizem97 kaç olduğunu bilmiyorum ama yüksek dedi bende hemen netten bakınca korktum ama korkulacak bişey değil tedavi edildiği sürece 🥰🙏🏻
Tuuuuu PurpleTail benm aralık ayında 2,37 çıktı ve bir daha test yapmadım değerim sizce nasıl birdaha test yapsam mı
Yarennterk Gizem957 evet kaç olduğunu bilmiyorum sadece biraz yüksek dedi ama tedavi edildiği sürece korkulacak bişey değilmiş
Kbrblr Tuuuuu testini rutin olarak yaptırmalısınız düzeldi diye kontrolü bırakmayın. Kendim de bu durumu yaşıyorum çünkü. Her ay tahlil yapılıyor ve ilacın dozu ayarlanıyor
Tommbik Tuuuuu 2.50 yekadar normal ben normalde dehastayim ve ömür boyu ilaç kullanıyorum bende yeni hamileyim ama hemen ona baktılar ve 4.0 olmuş hemen haftasonu Birtan bir yarım hafta içi bir tam alıyorum
PurpleTail Tuuuuu 2-2.50 arası olması isteniyor hamilelikte.Kontrollerinizi her ay yaptırın ve ilacınızı düzenli olarak kullanın.Düştü diye bırakmak doğru değil tekrar yükselebilir.Takibini yapmak önemli.
multefit benim ilk gebeligimi ogrendigimde 6,41 di yukarida bi arkadas doktor gibi zeka geriligi yapiyor yazmis , lutfen endise etmeyin ve doktorunuzla takip edin Allahin izniyle ilacla hersey yoluna giriyor 🙏🏻
Tommbik multefit evet yapıyor çünkü bende aynı şeyi yaşadım ilaç kullandığım halde hep yüksek seyretti ve ikiz gebelik kaybı yaşadım şimdi ise hep kontrol etiriyorum 2.50 sinir yani bunun üstünde olması sıkıntı demek her ay olcturmek gerek bunuda takip ediyor doktor
Yarennterk Kbrblr evet doktorda öyle dedi çok şükür 🙏🏻endişelenilecek bişey yok ilaçlarla normale döner ama işte ben ilk netten baktığım için korktum bir de ilk gebelik olunca endişeleniyor insan 😔
multefit Tuuuuu hımm doktor gibi yazmissin dedigimde evet cunku doktorum söyledi demissin peki doktorun bu sordugunu söylemedi mi ? takip etmen gerekiyor hamilelikte 2,5 altinda olmasi bekleniyor yukselmisse ilacla takviye veriyor
multefit Tuuuuu oyleyse yukarida sordugun sorunun cevabini biliyorsun , yaptirman gerekmiyor gecmis olsun sağlıkla kalın
Tuuuuu multefit birisi bana ikinin üzeri olursa yüksek dedi korkuttu içim rahat değil yarın yapcm yine
Tommbik Tuuuuu benm suan 5. Haftam ve geçen hafta öğrendim hamile olduğumu hemen baktı ve 4.37 idi hemen dedi haftasonu bir tam bir yarım iç dengelenir dedi 26 sında doktora gidicem randevum ozaman oda ölçüp bakicak ama korkmayın 3.00 normal ondnan sonrası eğer hemen baktrmazsaniz sıkıntı olur